Home Nederland Hoofdnieuws Ook Michael van Gerwen gaat zich inzetten voor de amateur darter

Ook Michael van Gerwen gaat zich inzetten voor de amateur darter

2019-03-27 PDC Premier league Ahoy woensdag Michael van Gerwen

15Het was door de pandemie even stil aan het front van MAD (Modern Amateur Darts). In februari van dit jaar werd bekend dat Vincent van der Voort tot de functie ‘Non-executive Director – European Region’ benoemd was bij MAD.

Door Covid-19 maatregelen kwam de samenleving en daarmee de dartssport niet eerder op gang. Inmiddels krijgen we de pandemie er langzaam onder en kan er in ons land en de landen om ons heen steeds meer.

Zaterdag bracht MAD het nieuws naar buiten dat Michael van Gerwen zich als ambassadeur en adviseur heeft aangesloten bij MAD.

“Ik sta te popelen het amateur darten meer aandacht te geven. Het is niet eens zo lang geleden dat er 1300 deelnemers waren op een NDB ranking en er meerdere grotere toernooien per week waren waar amateur darters konden spelen. Het is belangrijk voor de darter zelf maar ook voor de sport in de breedste zin des woords om veel te kunnen spelen. Als amateur darter moet je de kans krijgen wedstrijdritme en ervaring op te doen. Vervolgens moet je een doel hebben waarvoor je het allemaal doet. Ik kijk er naar uit om van MAD een begrip te maken. We hebben een goed team en veel ideeën die we graag willen gaan uitrollen,” zo liet Van Gerwen aan de Dartfreakz verslaggever weten.

Met gevestigde namen en hoofdsponsor Winmau heeft MAD grootse plannen waar de komende tijd meer over bekend zal worden.