Michael van Gerwen pakt titel Open Lunteren, Tony West runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Michael van Gerwen pakt titel Open Lunteren, Tony West runner-up

Michael van Gerwen pakt titel Open Lunteren, Tony West runner-up

Nadat Michael van Gerwen vorig jaar runner-up werd tijdens het Open Lunteren 2011 waarbij hij Phil Taylor voor moest laten gaan wist hij in de editie van 2012 wederom de finale te halen. Dit keer kwam hij wel als winnaar uit de bus door in de eindstrijd Tony West met 6-3 te verslaan. Op weg naar de finale won Michael van Gerwen onder andere van Wilbrand Adams, Nardo Carolus, Jordy Hoeben, Steve West en Ronny Huybrechts. Tony West versloeg op weg naar de eindstrijd onder andere Raakesh Mohan, Harold van Melsen, Leon de Geus, Ahmad Ahmaddy en Salmon Renyaan.

Benito van de Pas was deze avond bijna verantwoordelijk voor de eerste Open Air 9-darter. Op een dartsbaan die buiten in de tent stond opgesteld opende Van de Pas in zijn partij met een 180-er gevolgd door nog een 180-er. Bij het aanleggen voor de 141-finish wordt de triple 20 geraakt waarna hij de volgende pijl voor zijn gevoel in de triple 19 gooide, maar de pijl bleek nipt gemist te zijn en dus wordt de eerste Open Air 9-darter niet gegooid.

Het prijzengeld voor de hoogste finish moest worden gedeeld want zowel Co Stompe als Martin Nijmeijer slaagde erin om een 170-finish te gooien.

[Loting Open Lunteren 2012] [Uitslagen Open Lunteren 2012] [Foto's Open Lunteren 2012]

Voor een overzicht van de foto's die deze avond zijn geschoten zie dit fotoalbum.

Finale verliezersronde
Ferry Verboom Mark Lieftink 4 - 2

Winnaarsronde

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws