Home Nederland Hoofdnieuws 17 nov: Open Noordenwind Jeugdcup 2013 met rankingpunten NDB

17 nov: Open Noordenwind Jeugdcup 2013 met rankingpunten NDB

Op zondag 17 november 2013 introduceert de Friese Darts Bond een geheel nieuw nationaal jeugdtoernooi: de Open Noordenwind Jeugdcup. In dé dartstad van Friesland, Sneek, gaan de verschillende jeugdspelers met elkaar strijden om de prijzen. Daar het toernooi wordt gesteund door de Nederlandse Darts Bond zullen aan de Noordenwind Jeugdcup rankingpunten van de NDB verbonden zijn. Ook wordt er seeding gehanteerd op basis van de Nederlandse ranking. Na een hopelijk geslaagde eerste editie in november, zal het toernooi jaarlijks terugkeren en worden uitgebreid. Voor volgend jaar zal e getracht worden het toernooi een WDF-status te geven, zodat het deel uitmaakt van de wereldranking. 

De finales zullen worden geleid door mastercaller Marco Meijer. Marco is al geruime tijd een bekend gezicht op de podia van de Lakeside, de Winmau World Masters en de Zuiderduin Masters. Na afloop zullen de prijzen worden uitgereikt door Rick Hofstra, die in januari voor de derde keer gaat meedoen aan de Lakeside in Frimley Green. 

Inschrijven voor het toernooi is mogelijk op de toernooidag tot 11.15 uur. Ook is het mogelijk om je van tevoren in te schrijven, dit kan via fdbdarts@hotmail.nl. Het toernooi zal om 12.00 uur aanvangen. Het inschrijfgeld bedraagt drie euro. Naast de totale prijzenpot van 750 euro zullen er diverse kleine prijsjes te winnen zijn. De prijzen zullen worden uitgekeerd in de vorm van cadeaubonnen en bekers. 

Het toernooi wordt gehouden in Sportcentrum Schuttersveld, Thomas Zandstrastraat 1, 8602 CW Sneek. Voor meer informatie is de bijgevoegde flyer te raadplegen. Ook kan men via bovenstaand e-mailadres contact opnemen met de FDB.