Home Nederland Hoofdnieuws Danny Noppert en Floortje van Zanten winnen Open Steenwijkerland

Danny Noppert en Floortje van Zanten winnen Open Steenwijkerland

OSW2013_zo-313

Danny Noppert en Floortje van Zanten hebben de titels van het Open Steenwijkerland 2013 gepakt. Noppert wist in de finale de topspeler bij de PDC, Scott Rand, te verslaan. Met een schitterende finale en een 6-2 overwinning was de winst in de finale voor Danny Noppert. De hoogste finish was er voor Jan Dekker en Tony West met beiden een 170-finish. Er werd nog meer prijzengeld in de wacht gesleept in huize Dekker want Kristie Struker wist met een 116-finish de beste finish bij de dames te noteren.

Floortje van Zanten wist de titel bij de dames te pakken. Ze won in de finale met 4-3 in een spannende strijd tegen Kristie Struker. Op weg naar de finale wist Van Zanten te winnen van o.a. Cailtin Stavast, Anneke Kuijten en in de halve finale Annet van Elten. Struker won op haar beurt op weg naar de finale van o.a. Ebrich Halbersma, Marilou Daamen en in de halve finale Natasja Bonhof.

In de categorie junioren ging de titel naar Kevin Doets. Maarten-Dirk Woord pakte de titel bij de aspiranten. Zie uitslagen onderaan.

Het aantal deelnemers betrof ruim 300 met 218 heren, 30 dames en 61 jeugdspelers. Hiermee mag de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Finale Heren Danny Noppert 6-2 Scott Rand
Nederland versus Engeland is de finale heren van het Open Steenwijkerland, Danny Noppert tegen Cool hand Scott Rand. Noppert pakt de bull en mag de finale over een best of 11 legs beginnen. De Fries weet zijn eigen leg binnen te houden om op 1-0 voorsprong te komen. Als de Engelsman de dubbel niet direct pakt weet Noppert te profiteren en te breaken. Na 12 pijlen staat Rand op 36 die hij met zijn tweede pijl weet uit te gooien om terug te breaken en 1-2 te maken. De Nederlander weet de eerste maximale te noteren en direct weer terug te breaken waarmee hij op een 1-3 voorsprong komt. Met een prachtige 132 finish op de bull weet Cool Hand een break terug te plaatsen en in de wedstrijd te blijven. De Fries blijft cool en weet de leg van Rand weer af te snoepen om met een 2-4 voorsprong de zevende leg te beginnen. Met een 12-darter komt Danny Noppert op 2-5 waarmee hij heel dicht bij de overwinning is. Met een 140 op het juiste moment weet hij weg te lopen en met een 81-finish besluit hij de partij.

Willem de Vries heeft de verliezersronde van het herentoernooi gewonnen door in de eindstrijd met 4-2 te winnen van Dirk Roossien.

Finale Dames Floortje van Zanten 4-3 Kristie Struker
Floortje van Zanten komt 0-2 voor in de dames finale tegen Kristie Struker. Het is Struker die terug slaat en twee legs op rij wint om weer op gelijke hoogte te komen en de vijfde leg te beginnen. Met een 21 darter slaat van Zanten terug en breakt Struker om op 2-3 te komen. van Zanten mist de bull voor een 130 finish waarna ze ook in de herkansing de leg niet weet af te maken. Struker profiteert en komt op 3-3. Met een 41 finish weet Floortje van Zanten het Open Steenwijkerland 2013 te winnen en haar titel uit 2011 te prolongeren.

Jacqueline Draaisma heeft de verliezersronde bij de dames op haar naam geschreven. In de finale was ze met 3-0 te sterk voor Renate Schoenmaker.

Finale Aspiranten Maarten-Dirk Woord 3-2 Justin van Tergouw
Bij de aspiranten kijkt Justin van Tergouw al snel tegen een achterstand aan van 0-2, met een 171-score komt Van Tergouw terug in de wedstrijd en maakt zelfs 2-2. Als Maarten-Dirk van de schrik bekomen is weet hij er een prima laatste leg uit te slepen en met 3-2 het aspiranten toernooi te winnen.

Finale Junioren Kevin Doets 3-2 Martijn Lageweg
Met vijf 100+ scores, twee 140 scores en één maximale 180 weet Dart’9 speler Kevin Doets het junioren toernooi Open Steenwijkerland 2013 naar zich toe te trekken. Martijn Lageweg kwam 2-0 voor maar moest toch toekijken hoe Doets zich terugkwam in de wedstrijd. In de verliezersronde heeft Tonnie Plat het junioren toernooi gewonnen en Wesley Hurrebrink het aspiranten toernooi.

Fotoalbum Open Steenwijkerland 2013
. 

Heren
{sheet 708}
Dames
{sheet 707}
Junioren
{sheet 706}

*De wedstrijdleiding heeft niet alle uitslagen genoteerd waardoor uitslagen kunnen afwijken.
.
Aspiranten
{sheet 705}

*De wedstrijdleiding heeft niet alle uitslagen genoteerd waardoor uitslagen kunnen afwijken.
.
Wilt u voor uw toernooi ook een eigen website of Dartfreakz.nl live op locatie? Neem dan contact met ons op via redactie@dartfreakz.nl

OSW2013_zo-114
OSW2013_zo-110OSW2013_zo-109

OSW2013_zo-311OSW2013_zo-307

.