Open Tsjechië: De Graaf verliest de dames finale, Fransen derde Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Open Tsjechië: De Graaf verliest de dames finale, Fransen derde

Open Tsjechië: De Graaf verliest de dames finale, Fransen derde

Rick Hofstra is de beste Nederlander geworden in Tsjechië. De Deen Vladimir Andersen won met 4-2 van de Fries. De finale zou een Engelse worden tussen big Robbo Gary Robson en de BDO wereldkampioen Scott Waites. Met 6-1 wist Scotty 2 Hotty Robson van zich af te schudden en de titel Open Tsjechië 2013 naar zich toe te trekken.

Bij de dames wist de Noord-Hollandse Aileen de Graaf de finale te bereiken. Anneke Kuiten verloor bij de laatste 16. In de finale gaat het tot leg zeven helemaal gelijk op. De Nederlandse start goed met een 17 darter maar laat het in de zevende leg liggen op de dubbels. Hedman profiteert en weet de break met een 135 finish te verzilveren en de titel te pakken. Met 5-3 is de black destroyer Open Tsjechië 2013 kampioene.

Lars Fransen uit het Brabantse Berghem plaatste zich ook voor zaterdag. In de halve finale was Fransen helaas niet opgewassen tegen de Engelse Nathan Street die het junioren toernooi ook wist te winnen.

Alle uitslagen kunt u opzoeken via deze resultatenpagina.

Door internet problemen vanuit de Sunparks Masters was het helaas niet mogelijk dit nieuws eerder te brengen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws