Home Nederland Hoofdnieuws Oranjebar Road to PDC Q-school 2023, Kevin Lens naar Q-school

Oranjebar Road to PDC Q-school 2023, Kevin Lens naar Q-school

Finaledag van de Road to PDC Q-school 2023 is gewonnen Kevin Lens die hiermee zeker is van een deelnamebewijs voor de PDC Q-School 2023. In januari 2023 zal Kevin samen met Davy van der Zande gaan proberen een PDC Tourcard te veroveren.

Afgelopen vrijdag werd de finaledag van de H&S-Oranjebar Road to PDC Q-School 2023 gespeeld. Met 16 op basis van hun prestaties gedurende de zeven ranking dagen uitgenodigde spelers werd gestart in een straight forward procedure tournament waarin geen ruimte is voor herkansingen.

De beste twee spelers van elke van de vier groepen waarmee gestart werd mochten door naar de knock-out wedstrijden, te beginnen met de kwartfinales;

Dennis van der Steen vs Jan Huiskes 2 – 4
Danny Schellekens vs Stijn Donkers 4 – 1
Kevin Verbakel vs Marcel Jansen 3 – 4
Kevin Lens vs Maikel van Baast 4 – 2
De winnaars van de kwartfinales moesten vervolgens bepalen wie de finalisten zouden worden in de halve finales;

Danny Schellekens vs Jan Huiskes 1 – 5
Kevin Lens vs Marcel Jansen 5 – 3

Natuurlijk was het spektakel geheel live te volgen via de website van DartConnect zodat iedereen die het wilde de wedstrijden kon meekijken. Hierdoor zagen ze dus ook wellicht twee onverwachte finalisten tevoorschijn komen uit het deelnemersveld die een eenzijdige wedstrijd finale afwerkten;

Jan Huiskes vs Kevin Lens 1 – 6

Een geweldige overwinning dus voor Kevin Lens waarop niets af te dingen was. Hoe blij was Kevin dat juist hij, de speler die zich op de laatste kwalificatie dag nog net wist te plaatsen voor de finaledag, deze geboden kans optimaal benutte en een deelnamebewijs voor de PDC Q-School 2023 in zijn bezit weet. Misschien wordt dankzij deze overwinning de start van zijn dart carrière waarvan hij gedroomd heeft wel werkelijkheid.

Bijzondere resultaten

(100+ finishes)

110 door Danny Schellekens
120 door Kevin Verbakel
123 door Kevin Lens
156 door Dennis van der Steen

(maximale scores)

1x door Maikel van Baast en Stijn Donkers
2x door Marcel Jansen, Dennis van der Steen en Danny Schellekens
3x door Oswin Streden en Jan Huiskes
5x door Kevin Lens