Home Nederland Hoofdnieuws OSR: Nico Thissen revancheert zich door winst op Van der Zande

OSR: Nico Thissen revancheert zich door winst op Van der Zande

Nico Thissen

De vijfde kwalificatie avond van de Super Ranking was deze week opnieuw een Walhalla voor de liefhebbers van de maximale scores. Maar liefst 19 kon er “one hundred and eighty” worden geroepen waarvan er maar liefst 8 van de later dagwinnaar Nico Thissen afkomstig waren.

De groepsfase werd in hoog tempo afgewerkt en al snel konden Oswin Streeden, Nico Thissen, Ardy Sleegers, Davy van der Zande, Percey Schuurmans, Ed van de Aa, Thijs van Lieshout en Fred Burgers zich gaan opmaken voor de kwartfinales.

De kwartfinales leverde vier vaste deelnemers op die zich al meerdere malen voor de halve finales wisten te plaatsen; Fred Burgers, Nico Thissen, Ed van de Aa en Davy van der Zande mochten onderling gaan uitmaken wie deze week de finale zouden spelen. In de eerste wedstrijd werd Fred slachtoffer van de dadendrang van Nico en moest hij met een 1-4 nederlaag genoegen nemen met een derde plaats. De tweede wedstrijd leverde winst op voor Davy die met 4-0 veel te sterk was voor Ed.

Dit betekende een herhaling van de finale van afgelopen week met twee goed in vorm zijnde spelers en dus gingen de aanwezige er eens goed voor zitten. Was het afgelopen week nog Davy die de toon aangaf, deze week dacht Nico daar duidelijk anders over. Met exact dezelfde cijfers als vorige week werd de finale afgesloten maar nu in het voordeel van Nico Thissen die met 5-2 Davy naar de Runner Up positie verwees. Een gelijke stand dus tussen beide spelers die wellicht komende week een vervolg krijgt mits de heren zich opnieuw voor de finale weten te plaatsen.

Uitslag van speeldag 5: 1. Nico Thissen 2. Davy van der Zande 3. Ed van de Aa en Fred Burger.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking 9 wordt gespeeld op dinsdag 12 november 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.