Home Nederland Hoofdnieuws Overgangsklasse: Zwaantjes Eindhoven nemen 1 punt mee uit Weert

Overgangsklasse: Zwaantjes Eindhoven nemen 1 punt mee uit Weert

Superleague_wedstrijdverslagen

Zaterdag 4 december reisden we af naar het koude Weert voor de superleaguewedstrijd tegen de Fanatics. Een sleutelwedstrijd want we staan gedeeld derde. Om de aansluiting met de bovenste teams te houden, is een overwinning dus noodzakelijk.

Na het arriveren en warm gooien (dat duurde wel even want er stond een straalkachel en het was maar een graad of 10 binnen) begonnen we aan de Round Robin. Voor Weert waren dat Davy Cardinaal, Wouter Vaes, Davy Venken en Sven Wens. Bij ons speelden Joppe Bakens, Mark Brouwers, Guido van Hoof en Jeroen Jorissen.

We begonnen slecht en keken al snel tegen een grote achterstand aan. The Fanatics waren wel meteen scherp en gooiden een aantal zeer sterke legs wat resulteerde in een 9-5 overwinning voor de mannen uit Limburg. Tussenstand 1-0.

Davyd Venken – Joppe Bakens 3-4
Deze spelers ontmoetten elkaar onlangs tijdens het Open Maastricht in de kwartfinale waar Joppe met 4-1 won. Davyd was gebrand om Joppe daarvoor terug te pakken wat resulteerde in een sterke pot van beide heren die tot 3-3 gelijk op ging. Davyd mocht eerst bullen en raakte de bull’s eye. Vervolgens gooide Joppe er twee terug waardoor de Eindhovenaar als nog mocht beginnen en vervolgens de leg afsloot in 13 darts: 1-1.

Wouter Vaes – Mark Brouwers 0-4
Wouter kreeg het niet voor elkaar om het spel van zijn round Robin te laten zien. Mark, daarentegen, speelde een zeer goede en solide wedstrijd waarin Wouter geen kans kreeg op een dubbel: 1-2

Sven Wens – Jeroen Jorissen 4-3
Tsja…Het verhaal van deze wedstrijd waren wel de gemiste dubbels van Jeroen. Waar normaal gesproken de kracht van het Jeroen ligt bij het sterke finishen als het moet, lukte dat nu totaal niet. Jeroen was scorend veel beter dan Sven, maar miste 3 legs op rij minimaal 3 darts op de dubbel. Sven profiteerde genadeloos met finishes van 74, 72 en 68: 2-2.

Davy Cardinaal – Guido van Hoof 4-0
Vorig seizoen was Guido the man to beat. Weinig spelers wonnen er tegen de zeer solide Belg. Dat niveau is echter nog niet terug. Tegen een speler als Davy is 70 gemiddeld gewoonweg niet genoeg. Sterk spel van Davy resulteerde dan ook in een 4-0 overwinning voor de Weertenaar: 3-2.

Davyd/Sven – Mark/ Roy Hamers 3-1
Roy viel in voor Guido, maar kon samen met Mark niet voorkomen dat de Belgen er vandoor gingen met de overwinning: 4-2.

Davy/Wouter – Joppe/Jeroen 0-3
Zeer sterk spel van Jeroen met sterke finishes van Joppe resulteerde in een ideale combinatie: 4-3.

Davyd/Sven – Joppe/Jeroen 2-3
Een zeer belangrijke wedstrijd om de score weer gelijk te trekken. Tot 2-2 ging het gelijk op en ook in de laatste leg deden de spelers weinig voor elkaar onder. Met Sven op 129 finishte Joppe 92 via dubbel 16: 4-4.

Davy/Martijn Soentjens – Mark/Roy 1-3
Zowel Mark als Roy stonden deze pot prima te scoren wat resulteerde in een goede wedstrijd waarin de Eindhovenaren weinig triples en dubbels misten: 4-5.

Het eerste punt was binnen! Gelukkig, want met een 4-2 achterstand kan het ook heel anders lopen. Ook hier echter, was onze vechtlust te zien waardoor we de achterstand toch nog om konden draaien. Nu proberen om via de captain’s game alsnog de volle winst mee naar huis te halen.

Davyd Venken – Joppe Bakens 4-2
Joppe opent met een 14 darter. Davyd gooit een 15 darter terug, waarna Joppe antwoordt in 16. Hierna komt Davyd helemaal los. De Belg maakt 2-2 en wint vervolgens de laatste 2 legs in 2 maal 14 darts met 3x 180 waar Joppe even inzakte: 5-5.

Al met al een terechte uitslag, maar toch een redelijke domper voor ons. In plaats van 3-1 voor komen we 4-2 achter. Ondanks dat we nu 16 wedstrijden op rij niet hebben verloren, verliezen we wel de aansluiting met de bovenste plek. Gelukkig is het seizoen nog lang en is er nog veel te winnen en te verliezen. Over twee weken de wedstrijd tegen The Switch uit Den Haag. Tot dan!

Groeten uit Eindhoven

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.