Patrick Luijendijk wint 4e HWDO ranking 2013-2014, Van Rhoon is 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Patrick Luijendijk wint 4e HWDO ranking 2013-2014, Van Rhoon is 2e

Patrick Luijendijk wint 4e HWDO ranking 2013-2014, Van Rhoon is 2e

Met een opkomst van uiteindelijk 47 deelnemers werd begonnen aan de 4e ranking van dit seizoen, ditmaal in café Effe Om in Oud-Beijerland. De deelnemers werden in 11 poules over de 7 aanwezige borden verdeeld waarin weer gestreden ging worden om een plaats in de winnaarsronde. Weinig verrassende uitslagen in de poules en dus gingen eigenlijk weer de meesten waarvan het verwacht werd door in de strijd om de hoofdprijs van deze avond.

Van de 6 aanwezige dames wisten er zich 2 bij de besten van de avond te scharen, namelijk Stacey Rijn en Diana Appeldoorn. Beide dames waren in de knock-out fase goed op dreef en wisten een paar goede uitslagen te noteren. Stacey wist tot aan de kwartfinales te komen, maar Diana werd de beste dame van de avond, want zij geraakte zelfs tot in de halve eindstrijd die zij echter nipt verloor.

In de andere halve eindstrijd was het Marcel Koolmees die zich niet in de finale wist te spelen, dit was deze avond voorbestemd aan Michel van Roon en Patrick Luijendijk.

Patrick won de toss en buitte dit voordeel direct uit door onder andere een 180er te gooien, snel op 1-0 te komen. In de 2e leg was het Michel die een paar matige scores op het bord liet noteren, terwijl Patrick er met zijn 2e 180 score van de avond er voor zorgde dat de eerste break van de finale een feit was en dus een 2-0 voorsprong pakte. Michel ging in de volgende beurt weer meer triples vinden en bleef scorend nu voor zodat hij eerder op een dubbel kwam en de break direct terugplaatste. In de 4e leg begonnen beide heren gelijk op qua scores maar door een 180-er van Michel was hij het die wederom als eerste kon gaan uitgooien en dus zijn eigen leg behield, hetgeen de volgende 2 legs ook het geval was en men bij een 3-3 stand een laatste beslissende leg moest spelen. Ondanks dat Michel het Bullen won, was het Patrick die beter startte en kleine voorsprong nam in de leg. Dit gat bleek niet meer te dichten door Michel en Patrick pakte de eerste de beste beurt gelijk de kans om de winst binnen te halen.

In de verliezersronde stonden Arnold Koster en Remon Kranendonk tegen over elkaar dier Ger Boekee en Tommy Bouma uit de finale hadden gehouden.

In een spannende partij waarbij het publiek sfeervol meegenoot was ook hier een laatste beslissende leg nodig om de partij te beslissen. Hierin was het Arnold die het koelbloedigst bleek en met 3-2 de winst opeiste.

De hoogste finish van de avond kwam op naam van Arjan Versendaal. Hij was één van de drie heren die deze avond boven de 100 wist te finishen. Nadat Maarten van Ettinger 102 en John Schipper 117 wisten uit te gooien in hun poule, was het Arjan die daar met 130 een klein schpeje bovenop deed.

Diana Appeldoorn had bij de dames de hoogste finish, al kwam zij niet boven de 100, mocht haar 94 finish toch ook zeker een knappe finish worden genoemd.

Er werden deze avond 13 180 scores gemeld. Toernooiwinnaar Patrick Luijendijk nam er me 3 de meeste voor zijn rekening.

Kopploper Mark van de Voorden lag er deze avond al vroeg uit, en moet daarom zijn eerste plaats in de stand delen met zijn vriendin Stacey Rijn op slechts 1 punt gevolgd door Marcel Koolmees. Toernooi directeur Harm Leusink en Diana Appeldoor completeren de top-5.

Volgende ranking is op zaterdag 7 december. Let op !! ook dan spelen we weer in café Effe Om in Oud-Beijerland, alwaar we weer hopen rond 19.30 te beginnen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws