Home Nederland Hoofdnieuws Patrick van den Boogaard wint single play-off Ere divisie HWDO

Patrick van den Boogaard wint single play-off Ere divisie HWDO

Woensdag 15 mei kwamen de toppers van de HWDO Ere divisie bijeen in café t Centrum in Puttershoek voor de single play-offs. De beste 8 hadden zich hiervoor geplaatst. Door een afmelding kon op het laatste moment nog een vervanger toegevoegd worden aan het deelnemersveld. Door een gelijke stand in de competitie werden het 2 vervangers, namelijk Mark van der Voorden en Ben Naaktgeboren die net als vorig jaar op het laatste moment werd ingevlogen. Op basis van de stand in competitie hadden de volgende spelers zich geplaatst voor dit toetje van de competitie: Michel van Roon (als enige 100% winst in de competitie), Maarten van Ettinger, Pascal Buitendijk, Marcel van Verk, Wesley Bunk, Mario Bollaart, met als toegevoegde dus Mark van der Voorden en Ben Naaktgeboren.

De opzet van deze avond was dat iedereen 1 maal tegen elkaar zou spelen in een best-of-5 , waarbij diegene met de meeste winstpartijen zich de winnaar mocht noemen.

Supersub Ben zorgde in de eerste ronde direct voor een verrassing door met 3-0 van Marten van Ettinger te winnen terwijl ook nummer 4 uit de competitie Pascal Buitendijk zijn partij verloor met 3-1 van Mario Bollaart. Michel van Roon moest de 1e ronde door het oneven aantal deelnemers in de wachtkamer plaatsnemen. Dit wachten leek hem in een staat van opperste concentratie te brengen, want in no-time had hij Ben Naaktgeboren met 3-0 van het bord gespeeld. Wesley begon niet zo sterk aan zijn eerste partijen en verloor zowel van Marcel van Verk (3-1) als van Patrick van den Boogaard (3-0). Ook van Mark van der Voorden had een koude start en wist ook alleen in zijn 1e pot slechts een leg te pakken tegen Patrick van den Boogaard en kreeg vervolgens met 3-0 op de broek van Michel van Roon.

Naarmate de avond vorderde hadden we na 5 speelronden 3 personen die tot dan toe al hun partijen hadden gewonnen, namelijk Marcel van Verk, Patrick van den Boogaard en Michel van Roon, met de aantekening dat de 1e twee nog een “vrije” ronde tegoed hadden. Dat deze 3 heren om de podiumplaatsen zouden gaan strijden was al zo goed als zeker want het gat met de nummer 4 was al bijna niet meer te overbruggen. Ben volgde op gepaste afstand met 2 overwinningen, terwijl Maarten, Pascal, Wesley en Mario slechts 1 overwinning hadden behaald en Mark nog altijd geen partij had weten te winnen.

In ronde 6 moest Michel er dan toch aan geloven in de partij tegen Marcel van Verk die hem met 3-0 gedesillusioneerd achterliet. Patrick liet geen steek vallen en bleef dus mede koploper na deze ronde.

In ronde 7 dan eindelijk de 0 van bord voor Mark, die met 3-0 zijn eerste winstpartij wist te boeken. Michel liep tegen zijn 2e nederlaag aan. In een spannende partij was Pascal net met 3-2 te sterk en doordat Patrick op het bord ernaast Marcel met 3-1 versloeg was Patrick ineens alleen koploper en zoals na enige wiskundige berekening bleek ook al winnaar van de avond.
Ook was al duidelijk dat Marcel 2e zou worden, omdat Michel hem niet meer kon achterhalen die daarmee derde werd.
Hoewel de winst al binnen was voor Patrick, boekte hij ook in zijn 8e partij een overwinning door in de 5e leg de winst te pakken tegen Michel van Roon.

Er werden deze avond 6 180 scores gemeld. Met 2 stuks gooide Michel van Roon er de meeste. Er werden ook 6 100+ finishes gemeld. 3 daarvan werden er door Marcel van Verk gegooid en zijn 145 was ook de hoogste van deze avond.

Uitslagen single play-offs 2012-2013

1 Patrick van den Boogaard 8 + 21

2 Marel van Verk 6 + 12

3 Michel van Roon 5 + 8

4 Pascal Buitendijk 4 + 0

5 Maarten van Ettinger 3 – 5

6 Wesley Bunk 3 – 5

7 Mark van der Voorden 3 – 3

8 Ben Naaktgeboren 2 – 10

9 Mario Bollaart 2 – 10