Home Nederland Hoofdnieuws Pim van Bijnen heer en meester tijdens Oranjebar Super Ranking

Pim van Bijnen heer en meester tijdens Oranjebar Super Ranking

Pim van Bijnen pakt dagzege na  5-0 Whitewash overwinning op Yoeri Duijster. Troostprijs gaat naar Kevin Verbakel na winst op Rob van der Zande. Alysa de Kok  en Lincy Gloudemans delen titel beste dame. Mysterie Box blijft dicht, winnende 152 werd niet gegooid.

Met 29 deelnemers werd deze week de kans op extra prijzengeld net niet gehaald. Inmiddels zijn we over de helft van het aantal kwalificatiedagen in de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking en na vandaag, de zevende speeldag, staan er inmiddels meer dan 90 verschillende deelnemers op de lijst waarmee de magische grens van honderd deze editie dus haalbaar lijkt.

Daarnaast lijkt de nieuwe opzet en puntentelling bij te dragen tot een spannendere competitie evenals de grote diversiteit in winnaars. Het tijdperk dat één speler vier of meer speeldagen de dagzege pakte in dezelfde editie (o.a. Benito van de Pas, Davy van der Zande, Jermaine Wattimena en Yoeri Duijster) lijkt op dit moment definitief voorbij.  

Zoals altijd werden de deelnemers via een groepsfase gescheiden in spelers die voor de dagzege en spelers die voor de troostprijs mochten gaan. Vervolgens werden in beide ronden knock-out wedstrijden gespeeld waarbij de laatste acht in het hoofdtoernooi uit Roel Geelen, Rob van der Aa, Pim van Bijnen, Jermaine Wattimena, Oswin Streden, Yoeri Duijster,

Dennis van der Steen en Patrick van Osch bestonden. De uiteindelijk over gebleven vier spelers speelden de onderstaande finales;

Halve finales:

Yoeri Duijster vs. Dennis van der Steen 4-2

Oswin Streden vs. Pim van Bijnen 1-4

Finale:

Yoeri Duijster vs. Pim van Bijnen 0-5

 

In de strijd om de troostprijs bleven er deze week twaalf spelers over waarbij onderstaande volhouders de einduitslag bepaalden;

Halve finales:

Erik van Engeland vs. Rob van der Zanden 0-3

Frans Swinkels vs. Kevin Verbakel 0-3

Finale:

Rob van der Zanden vs. Kevin Verbakel 1-3

 

In totaal werd er 33x een maximale score van 180 genoteerd en tien 100+ finishes. De Mysterie Box bleef zoals gezegd gesloten daar de winnende 152 niet werd uitgegooid.

Hoge Finishes (100+)

102   door Erik van Engeland

105   door Kevin Verbakel

107   door Pim van Bijnen

108   door Jermaine Wattimena

112   door Oswin Streden, Ruud Kuijten en Kestutis Bulota

120   door Oswin Streden

121   door Jermaine Wattimena

139   door Jeroen van Bijnen

Maximale scores

1x     door Pim van Bijnen, Kevin Verbakel, Ruud Kuijten, Rick Kivits,                 Thomas Thijs en Lincy Gloudemans

2x     door Yoeri Duijster, Gerbe Voets en Peter van den Broek

3x     door Jeroen van Bijnen

4x     door Roel Geelen, Oswin Streden en Jeremy Brandenburg

6x     door Jermaine Wattimena

Uitslag OSR#38 kwalificatiedag 07; 1. Pim van Bijnen 2. Yoeri Duijster 3.  Dennis van der Steen en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De achtste kwalificatie dag van de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 18 oktober 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.