Home Nederland Hoofdnieuws Promotie / Degradatieregeling/Prijzengeld Superleague 2010/2011

Promotie / Degradatieregeling/Prijzengeld Superleague 2010/2011

De promotie- degradatie regeling van de Super League Nederland is inmiddels ook bekend, vandaag worden alle bescheiden naar de teamcaptains gestuurd en de overige belangstellenden kunnen het hier nu ook vast doornemen. Voor komend seizoen hebben zich 76 teams ingeschreven waarvan er aan het einde van het seizoen 52 teams overblijven, die in het seizoen 2011-2012 in 6 verschillende klassen worden ingedeeld (één Hoofdklasse met 8 teams, twee Overgangsklassen met elk 10 teams en drie Regioklassen met elk 8 teams).**

1. OPZET COMPETITIE
De SuperLeague Nederland kent in het seizoen 2010-2011 76 deelnemende teams. Deze teams zijn als volgt ingedeeld:
. Hoofdklasse 8 teams
. Overgangsklasse A 9 teams
. Overgangsklasse B 10 teams
. Regioklasse A 10 teams
. Regioklasse B 9 teams
. Regioklasse C 10 teams
. Regioklasse D 10 teams
. Regioklasse E 10 teams
2. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING
De promotie-/degradatieregeling voor de SuperLeague Nederland voor het seizoen 2010-2011 is als volgt vastgesteld:
. Hoofdklasse (8 teams)
– Nr. 1 kampioen en speelt om de Raymond van Barneveld Schaal
– Nrs. 7 en 8 degradatie naar de Overgangsklasse

. Overgangsklasse A (9 teams)
– Nr. 1 kampioen en promotie naar de Hoofdklasse
– Nrs. 8 en 9 degradatie naar de Regioklasse

. Overgangsklasse B (10 teams)
– Nr. 1 kampioen en promotie naar de Hoofdklasse
– Nrs. 8, 9 en 10 degradatie naar de Regioklasse

. Regioklasse A, C, D en E* (allen 10 teams)
– Nr. 1 kampioen en promotie naar de Overgangsklasse
– Nrs. 6 t/m 10 afvloeiing uit de SuperLeague Nederland

. Regioklasse B* (9 teams)
– Nr. 1 kampioen en promotie naar de Overgangsklasse
– Nrs. 6 t/m 9 afvloeiing uit de SuperLeague Nederland

* Ook de beste nummer 2 uit de vijf verschillende Regioklassen dwingt promotie af naar de Overgangsklasse. Bij het vaststellen van de beste nummer twee gelden de volgende criteria:
1. Het aantal behaalde punten
2. Het legsaldo

Indien twee of meer teams exact gelijk eindigen, organiseert de NDB (een) beslissingswedstrijd(en). De precieze invulling wordt bepaald door de competitieleider, eventueel in overleg met het bestuur van de NDB. Er blijven dan aan het einde van het seizoen 52 teams over, die in het seizoen 2011-2012 in 6 verschillende klassen worden ingedeeld (één Hoofdklasse met 8 teams, twee overgangsklassen met elk 10 teams en drie Regioklassen met elk 8 teams).**
** Indien er teams afvloeien anders dan door bovengenoemde regeling (natuurlijke uitval of uitval als gevolg van het reglement door uit de competitie te worden genomen), worden de klassen van bovenaf gevuld tot het maximaal aantal deelnemers. Dat wil zeggen dat er teams vanuit de Overgangsklassen worden doorgeschoven naar de Hoofdklasse en teams vanuit de Regioklassen promoveren naar de Overgangsklassen. Bij het vaststellen van de door te schuiven teams gelden de volgende criteria:
1. Het aantal behaalde punten
2. Het legsaldo

Indien twee of meer teams exact gelijk eindigen, organiseert de NDB (een) beslissingswedstrijd(en). De precieze invulling wordt bepaald door de competitieleider, eventueel in overleg met het bestuur van de NDB.

3. PRIJZENGELD
Het prijzengeld* voor de SuperLeague Nederland voor het seizoen 2010-2011 is als volgt vastgesteld:

. Hoofdklasse
– Nr. 1 € 3.000,-
– Nr. 2 € 1.500,-
– Nr. 3 € 1.000,-

. Overgangsklassen
– Nr. 1 € 1.000,-
– Nr. 2 € 500,-
– Nr. 3 € 250,-

. Regioklassen
– Nr. 1 € 400,-
– Nr. 2 € 200,-
– Nr. 3 € 100,-

Het totaal uit te keren prijzengeld bedraagt dus € 12.500,-. Naast het prijzengeld ontvangen de nummers 1, 2 en 3 per klasse een schaal/beker voor hun geleverde prestatie. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de prijsuitreiking (datum en tijdstip nader te bepalen).

* Indien een team niet op de prijsuitreiking verschijnt kan er geen aanspraak worden gemaakt op het prijzengeld en/of de gewonnen trofee.

4. INSCHRIJFGELD/BORG
Het inschrijfgeld en het borgbedrag voor de SuperLeague Nederland voor het seizoen 2010-2011 zijn als volgt vastgesteld:
. Inschrijfgeld: € 150,-
. Borg: € 150,-

5. DOORGEVEN UITSLAGEN (zie ook reglement SuperLeague Nederland)
De uitslag van de wedstrijd dient door de teamcaptain van zowel het thuis- als het uitspelende team nog hetzelfde weekend per mail te worden doorgegeven via sln@ndbdarts.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Indien de uitslag niet vóór maandagmorgen 10:00 uur is doorgemaild naar het juiste adres, ontvangt het desbetreffende team hiervoor een boete à € 25,-. Verder dient het wedstrijdformulier uiterlijk dinsdag te zijn ontvangen door de NDB. Het formulier dient te worden opgestuurd naar:
Nederlandse Darts Bond
T.a.v. afdeling SLN
Patrijsweg 48
2289 EX Rijswijk
Het thuisspelende team is verantwoordelijk voor het tijdig indienen van het wedstrijdformulier. Wanneer het wedstrijdformulier op dinsdag nog niet is ontvangen door de NDB wordt het desbetreffende team belast met een boete van € 25,-. Het is toegestaan het wedstrijdformulier in te scannen en het per mail te versturen naar sln@ndbdarts.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Tot slot dienen de teamcaptains van de Hoofdklasseteams meteen na de wedstrijd de uitslag per sms door te geven aan Hans Senders, bestuurslid TD Breedtesport via +31 6 14 49 69 14 begin_of_the_skype_highlighting +31 6 14 49 69 14 end_of_the_skype_highlighting. De uitslagen worden vervolgens weer doorgegeven aan de NOS, die deze publiceert op NOS Teletekst pagina 623.

6. SPEELDAGENKALENDER
De speeldagenkalender betreffende de SuperLeague Nederland voor het seizoen 2010-2011 is als volgt: Uit de speeldagenkalender is op te maken dat de laatste speelronde in de heenronde (Hoofdklasse speelronde 7,

overige klassen speelronde 9) plaatsvindt op zaterdag 8 januari 2011 respectievelijk zaterdag 22 januari 2011. Dat betekent dat de peildatum voor het einde van de eerste competitiehelft voor de Hoofdklasse ligt op zaterdag 15 januari 2011, voor de overige klassen is dit zaterdag 29 januari 2011. Deze data hebben de volgende data m.b.t. het aanvragen van overschrijving tot gevolg (op deze data dient de aanvraag in bezit te zijn van de NDB):
Hoofdklasse . Hoofdklasse donderdag 13 januari 2011
Hoofdklasse . Overgangs-/regioklasse donderdag 13 januari 2011
Overgangs-/regioklasse . Overgangs-/regioklasse donderdag 27 januari 2011

Overschrijving dient, zoals beschreven in het reglement, te worden aangevraagd bij de NDB middels het invullen van een overschrijvingsformulier. Formulieren kunnen verkregen worden door te mailen naar sln@ndbdarts.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met als onderwerp ‘aanvraag overschrijving’.