Home Nederland Hoofdnieuws “Jac Proosten en Cor Ernst mochten alvast een voorproefje nemen op de...

“Jac Proosten en Cor Ernst mochten alvast een voorproefje nemen op de Dutch Open”

IngezondenWedstrijdverslagen

Weekelijks plaatsen wij de ingestuurde wedstrijdverslagen van diverse competities, deze week is het weer tijd voor de landelijke superleague competitie van de NDB, we hebben o.a. een verslag uit de Hoofdklasse, overgansklasse en de regioklasse, van de terugkomst van Albertino Essers tot de verassende winst van Delft in Tilburg.

 

 

 

 

 

Hoofdklasse: Havenzicht Ridderkerk – Dart Team Venlo

Afmaken??? Vandaag mochten we aantreden tegen Havenzicht Ridderkerk. In de Round Robin maakte we het vandaag wel af en zo was het eerste punt binnen.

In de single’s mocht Dave Proosten aantreden tegen Bryan de Hoog. Dave begon lekker en kreeg bij een stand van 3-1 zelfs pijlen voor de wedstrijd. Echter de dubbel werd niet geraakt en zo werd het 3-2. Ook hierna kreeg Dave diverse pijlen voor de wedstrijd, maar ze wilde niet meer vallen. In de tweede single viel Nico Thissen in voor Jan Martens. Aan Nico de zware taak om van Dick van Dijk te winnen. Nico bleef koel en zorgde voor een 4-2 winst. In de derde single werd Dennis de Winter bij Havenzicht ingebracht voor Jan Karel. Dennis mocht gooien tegen Patrick van Veldhoven. Patrick liet een stabiele wedstrijd zien, met als hoogtepunt de winnende leg in 12darts (4-1 winst). Jac Proosten en Cor Ernst mochten alvast een voorproefje nemen op de Dutch Open. Jac kwam echter niet goed in de wedstrijd en zo won Cor met 4-2.

Tussenstand 2-3

We gingen met een kleine voorsprong de koppels in. In de eerste koppel mochten Jac/Nico gooien tegen Dick/Dennis. Het koppel van Havenzicht was gebrand op de winst. In de 2de leg gooit Dennis 121 uit en in de 5de leg gooit Dick 133 uit voor de wedstrijd, terwijl het koppel van DTV op een lage finish staat. Aan Patrick/Dave de taak om de voorsprong terug te pakken. Na zes leg zorgen zijn voor de 5-3 voorsprong door te winnen van Bryan/Cor en Dick/Dennis. Jac/Nico konden nu zorgen voor het winnende punt. Aan de zijde van Havenzicht werd Dennis Zijderhand ingebracht. Dit bleek een hele goede keus. Dennis wist effectief om te gaan met het missen van dubbels aan de zijde van DTV en zo wonnen zij met 3-0.

Tussenstand 4-5

Alweer was het de solo die de beslissing ging brengen. Na teamberaad was het Dave die graag wilde gaan gooien en ook die kans kreeg. In de koppels had Dave laten zien dat de dubbels weer lekker vielen, dus aantreden. Tegenstander werd Dennis Zijderhand die de kans op gelijkspel voor Havenzicht ook had gecreëerd. Dat darten af en toe een raar spelletje kan zijn, bleek uit de solo. Daar waar Dave in de koppels trefzeker was op de dubbels, wilde ze nu weer niet vallen. Alles zat op het ijzer. Dennis wist de dubbels wel makkelijk te vinden en sleepte het gelijkspel voor Havenzicht binnen (4-2).

Eindstand 5-5.

Waar we in de Round Robin het spel wel afmaakte, lieten we het vandaag op andere momenten liggen. We hebben nog steeds niet verloren, en dat kunnen maar weinig teams zeggen, maar het gat naar boven wordt steeds groter (in ieder geval naar de eerste plaats). Over vier weken
(20 februari) staat de wedstrijd thuis tegen United Leiden op het programma. Om weer naar boven te kunnen kijken, zullen we dan de volle drie punten moeten pakken.

180-scores: DTV: Dave Proosten 4x, Patrick van Veldhoven 2x, Jac Proosten en Nico Thissen 1x
Havenzicht: Jan Karel en Dennis de Winter 2x, Cor Ernst en Bryan de Hoog 1x,

Hoge finishes: Havenzicht: Dick van Dijk 133 en Dennis de Winter 121

 

tekst: Nicole Bartels


 

 

 

Overgangsklasse B: Real Magic Tilburg – Dartshop van der Plank Delft

Gisteren de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen. Na de 9-1 nederlaag van de vorige wedstrijd wachtte ons gisteren de uitwedstrijd tegen de koploper, Real Magic uit Tilburg. Helaas hebben we gisteren afscheid moeten nemen van teamgenoot Erik Heskes, hij heeft er voor gekozen om zich terug te trekken uit het team.

Verder gingen we wel met een compleet team in de auto naar Tilburg. Vooraf in de wetenschap dat als we verliezen het seizoen er in principe gewoon op zit, maar bij winst er nog heel veel mogelijk is. In de basis stonden Michel de Cuyper, Ed Vierling, Sander Janssen en Danny Lanooy.

De Round Robin ging eigenlijk boven verwachting goed, vanaf het begin hadden we een voorsprong met een break en die hielden we vast tot 8-5, maar toen konden we het niet afmaken. Het werd derhalve 8-8 en dus moest er één speler worden aangewezen die de beslissende leg zou gooien. Sander werd naar voren geschoven en de 13 darter die hij gooide was bewijs van het feit dat dit een goede keuze was.

Ed Vierling gooide de eerste single, tegen Carré van Cuijk, speelde heel sterk en won verdiend met 4-1. Danny Lanooy nam het op tegen naamgenoot Danny de Haas, kwam 2-0 voor, kreeg 12 darts om 3-0 voor te komen, dat lukte niet en even later was het 3-3. De laatste leg kon eerlijk gezegd beide kanten op, maar viel in onze richting. Tussenstand in de wedstrijd 3-0 voor ons.

 

Ja en dan zie je bij ons het geloof stijgen en bij de tegenstander zie je ongeloof. Je ziet ze bijna denken: “Hoe kunnen wij 3-0 achter staan tegen een team dat twee weken geleden met 9-1 verliest?”

 

Onze derde singlespeler was Sander Janssen, hij moest tegen Bas Smits, ook Sander maakte er een spannende partij van die tot 3-3 gelijk op ging. Maar het was echt onze dag vandaag want Sander pakte de beslissende 7e leg.

 

Michel de Cuyper had zelf aangegeven na de Round Robin niet de single te willen spelen en dus nam ondergetekende het op tegen Pim van Veenendaal in de laatste single van de middag. Het was geen superpartij, maar ik was wel constanter dan mijn tegenstander. Daarbij miste ik nie overmatig veel dubbels en dus won ik met 4-2.

 

Een ongelooflijke 5-0 tussenstand stond op het bord, tegen de koploper nog wel.

 

Danny en Ed pakten vervolgens ook de eerste koppel met 3-0 zodat de winst binnen was. Sander en Jacques wonnen ook hun beide koppels zodat het 8-0 werd.

 

Bij die stand werd Danny gewisseld voor Marco Schaareman, die de hele dag al fanatiek had zitten aan te moedigen en ook zijn kans wilde hebben. Helaas ging het laatste koppel van Ed en Marco verloren.

 

Sander mocht als speler van de dag de sologame gooien, maar daar heeft Sander traditiegetrouw problemen mee, ook vandaag verloor hij hem al gooide hij en zijn tegenstander Leon de Geus een prachtige partij.

 

Einduitslag 8-2, voor ons natuurlijk prachtig, maar ook voor de rest van de poule schitterend zo zou blijken. Na het invullen van de meeste uitslagen zit er nu tussen de nummer 1 en 5 slechts vier puntjes, wij staan derde met slechts één verlieswedstrijd meer dan de koploper.

 

Onze dank gaat uit naar Bet Kolen, de speelgelegenheid van Real Magic voor de hartelijke ontvangst en het heerlijke voedsel voor ons geserveerd.

 

De volgende wedstrijd is op 20 februari, thuis tegen de nummer 2 van dit moment SamSam uit Beek.


tekst: Jacques Nieuwlaat

http://www.dartteamdelft.nl/


 

 

 

Regioklasse Zuid West: Bar de Belt Oost Souburg – Tapperij Tijdloos Papendrecht 

Deze week stond de thuiswedstrijd tegen Tapperij Tijdloos op het programma.

Een team dat zeker is versterkt in vergelijking met vorig jaar, dus dat kon een mooie wedstrijd opleveren.

Er kwam al direct wat teamspirit naarboven door Frank die aangaf niet zo vertrouwd te zijn en liever aan de kant te beginnen,

 

Dit is puur respect voor je team en klasse dat hij dit gewoon zo aangeeft! Ook Wander bleef aan de kant en was er gewoon weer voor ons om te supporteren en te steunen, iets wat ook weer respect toont door keer op keer er voor je team te staan zonder zelf te gooien. De toon was gezet, Bar de Belt was er klaar voor.

 

Hierdoor begonnen we met Jelger, J.P, Marvin en Jesper in de round robin, we begonnen goed en kwamen 3-0 voor, waarna we op een 7-4 voorsprong kwamen. Echter werd die ook weer gelijk getrokken waardoor we weer aan de bak moesten. Gelukkig maakten Jelger en J.P het daarna koel af en zo werd de round robin met 9-7 gewonnen.

 

Met de 1-0 voorsprong gingen we dus richting de singles, Marvin begon als eerste tegen Durthly Meulens. Een erg goede wedstrijd waar hij al snel met 3-0 voor wist te komen, echter ging Durthly toen meegooien en zijn vertrouwen bleef stijgen. Het werd weer een wedstrijd en er moest een laatste leg aan te pas komen, ook deze ging voor Marvin en voor ons natuurlijk jammerlijk verloren. Toch goed gegooid en dat is ook belangrijk.

 

Het was 1-1 en Jesper mocht zich naar de oche begeven, opponent: Stefano van Engelen, een pittige tegenstander dus. Het werd een hoogstaande pot van beiden kanten en het ging om de beslissende kansen op de dubbels. Bij een 3-2 achterstand werden er 3 pijlen gemist om gelijk te maken en Stefano gooide uit. Toch kan Jesper tevreden zijn over zijn wedstrijd, het was weer een goed niveau en dat moet je meenemen naar de volgende keer.

 

Toen mocht J.P. naar de oche, hij mocht ervoor zorgen om de stand weer gelijk te trekken, en dit deed hij keurig hij was met 4-0 te sterk voor Michael van Dijk, toch zeker ook niet een van de minste spelers. Daarna mocht Jelger het opnemen tegen Hans Ooijen, geen al te hoog niveau maar goed op de belangrijke momenten (105 finish) en ook dat is waar het om gaat, ook Jelger pakte zijn puntje mee en we konden weer met een voorsprong de koppels in, stand: 3-2.

 

De koppels dus, Jelger/J.P. mochten als eerst en begonnen ook gelijk goed, ze waren te sterk voor Hans en Stefano en zo werd de marge uitgebreid naar 4-2. Marvin/Jesper speelden tegen Michael en Durthly, weer een erg spannende wedstrijd waarin zeker niet verkeerd gegooid werd, het kwam aan op een laatste leg en die ging helaas verloren. Zo stond het weer 4-3 en alles was dus nog mogelijk, gelukkig waren Jelger en J.P scherp en bij de les want zij wisten Stefano en Durthly wel te verslaan en in iedergeval een punt veilig te stellen. Maar uiteraard namen we daar geen genoegen mee en Marvin en Jesper gingen proberen de winst binnen te halen. Weer een mooie wedstrijd die aankwam op een laatste leg. Ditmaal goed van onze kant en zo werd ook het 6e punt gepakt en dus ook de volle 3 winstpunten.

 

Dan nog de solo-game, die was voor Marvin. Hij mocht zijn revanche pakken tegen Durthly en zoals Marvin elke wedstrijd heeft gedaan vandaag mocht hij wederom een laatste leg gaan spelen. Hierin was hij degene die als eerste zijn dubbeltje wist te vinden en via dubbel 3 zette hij een mooie 7-3 eindoverwinning op het papier.

 

Ik denk dat we vandaag weer hebben bewezen dat we een team zijn, ook de teamleden die niet spelen zijn altijd aanwezig om ons aan te moedigen, mentale steun te geven en om er gewoon voor ons te zijn. Plus natuurlijk de klasse van Frank om zelf zoiets te durven beslissen, maar ook weer de manier hoe dat opgevangen werd door het team is in mijn ogen allemaal heel positief. Natuurlijk ook Arjan weer bedankt voor het schrijven van alle wedstrijden + de supporters ook niet te vergeten, tof dat jullie er altijd voor ons zijn!

 

De helft van de speelrondes zit er nu op en we staan op een 3e plaats. Kampioen worden gaat erg lastig worden maar we zijn nog in de race voor de 2e plaats, wat natuurlijk ook weer een stapje hoger is. De volgende wedstrijd is op 20 februari thuis tegen Zero Darts Hellevoetsluis een van onze concurrenten bovenin. Bij deze vragen we iedereen weer om te komen kijken, ieders steun is natuurlijk altijd welkom!


tekst: Jelger Tuinstra


Regioklasse Zuid: No-Score Den-Bosch tegen Paradiso Geldrop 2 

Vandaag stond er weer een pittige tegenstander op het programma, de nummer 4 Paradiso Geldrop 2. Door ongelukkige pijlen op de verkeerde momenten stond No-Score op een positie die niet overeen kwam met de kwaliteit van het team. Het verschil op de ranglijst was groot maar het kwaliteitsverschil was misschien wat kleiner….

Wegens een aantal minder duidelijke afspraken, was het half 12 of 12 uur verzamelen? En een Tom Tom die niet werkte bij Eindhoven kwamen wij om 12.45 binnen wandelen in Café Paradiso te Geldrop. En na snel een paar pijlen gegooit te hebben begonnen de mannen aan de wedstrijd. Het team was wederom niet volledig door andere verplichtingen maar de vaste kern was redelijk intact. Tim Croesen, Jan van den Broek, Ron Schouten, Leo Hendriks en de gebroeders de Nooij (Gerard en Matthé) waren aanwezig om te strijden voor No-Score Den Bosch.

Allereerst de Round Robin:
Jan van den Broek – Bart de Vries 0-1
Matthé de Nooij  – John Driessen 1-1 Matthé 118 finish.
Ron Schouten – Sjef Weber 1-2
Leo Hendriks – Percy Schuurman 2-2 Leo mist 108 finish.
Jan – John 2-3
Ron – Bart 3-3
Matthé – Percy 4-3
Leo – Sjef 4-4
Ron – Percy 5-4
Matthé – Bart 6-4
Leo – John 6-5
Jan – Sjef 7-5 Jan 180
Leo – Bart 8-5 Leo 180
Ron – John 9-5

Het eerste punt had No-Score te pakken. Stand No-Score 1-0 Paradiso 2.
Vervolgens werd er gestart met de eerste single tussen Jan van den Broek en Sjef Weber.

0-1 Sjef mist veel dubbels, Jan mist 119, Sjef gooit uit.
0-2  Sjef mist een 129 finish, gooit vervolgens uit.
1-2 Jan gooit een 105 finish.
2-2 Sjef mist veel dubbels, Jan profiteert.
2-3 Mannen zakken iets af. Sjef gooit eerder uit.
2-4 Jan zakt verder af, Sjef finisht.

Na de eerste single was de stand No-Score 1-1 Paradiso 2. De dubbels waren een probleem voor beide mannen en de gelukkigste (buiten de laatste leg om) pakte de legs.De volgende single ging vervolgens tussen Leo Hendriks en Percy Schuurman.

0-1 Leo mist drie pijlen op zijn dubbel en Percy profiteert.
0-2 Percy begint en wint de leg vervolgens.
2-1 Leo schakelt een tandje bij en pakt de leg.
2-2 Percy mist zijn dubbel en Leo breekt terug.
2-3 Leo&Percy beide 180, Leo na 9 pijlen op 121 mist zijn dubbel en Percy profiteert.
2-4 Leo zet weg op 52 en Percy finisht 132 met 2xbulls-eye en dubbel 16.

Na een mooie en spannende pot was de stand No-Score 1-2 Paradiso 2. De dubbel gooide roet in het eten om de stand weer in het voordeel van No-Score te krijgen.De derde Single ging tussen Ron Schouten en John Driessen. Kon Ron de stand nog gelijk trekken?

0-1 Ron 180, Ron mist 3 pijlen op z’n dubbel en John profiteert.
0-2 John zet door.
0-3 John gooit wederom eerder uit.
1-3 Ron vecht zich terug in de wedstrijd.
2-3 Ron schakelt verder op.
2-4 Ron mist wederom dubbels en John profiteert.

De dubbels gooide wederom roet in het eten en de stand was nu No-Score 1-3 Paradiso 2. De laatste single werd gegooid door Matthé de Nooij tegen Bart de Vries. Matthé maakte indruk met zijn round robin door zijn 3 partijen te winnen en een mooie 118 uit te gooien. Kon hij het tij keren?

0-1 Bart mist veel dubbels maar gooit toch als eerste uit.
0-2 Matthé mist zijn dubbels en Bart profiteert.
1-2 De dubbel leek wederom op te breken voor Matthé maar hij gooide hem toch uit.
2-2 Matthé schakelt op en Bart zakt iets weg.
3-2 Matthé gooit strak en verzilvert zijn dubbel met 1 pijl.
3-3 Matthé mist wederom veel dubbels en Bart profiteert.
3-4 Bart wint de bull, Matthé mist zijn dubbels en Bart gooit uit.

Het begon langzamerhand eentonig te worden, Matthé kon scorend mee en stond vaak eerder op een dubbel. Helaas werd deze niet goed genoeg verzilvert. Net als tegen Apollo Vlijmen keken de heren tegen een achterstand van 1-4 aan terwijl men met 1-0 voor uit de Round Robin kwam. Hadden de dubbels beter gelopen had No-Score zelfs met een ruime voorsprong de wedstrijd door kunnen zetten…

Na een crisisberaad door captain Gerard de Nooij werden de volgende koppels geformeerd. Tim Croesen (wissel voor Matthé de Nooij) en Ron Schouten zouden aftrappen en vervolgens zouden Leo Hendriks en Jan van den Broek doorstoten.

De eerste partij werd gestart tegen Sjef Weber en Percy Schuurman.
1-0 Sjef gooit 180, maar daarna mist Paradiso veel dubbels. No-Score profiteert.
1-1 Paradiso blijft scorend beter en weet de dubbel nu wel goed te vinden.
2-1 Paradiso mist de dubbels en No-Score profiteert.
2-2 De leg ging gelijk op en Paradiso finisht
3-2 Ron wint de bull, No-Score scorend beter, mist veel dubbels maar wel uit.

Deze partij had door de tegenstander gewonnen moeten/kunnen worden. De dubbel was nu aan de zijde van No-Score en de heren dwongen dus terecht een punt af.
Stand nu 2-4 in het voordeel van Paradiso 2.

De volgende koppelpartij ging tussen Leo Hendriks en Jan van den Broek. Zij moesten spelen tegen John Driessen en Erwin Malinka (wissel voor Bart). Konden zij het verschil terugbrengen tot 1 punt?

1-0 No-Score vloog uit de startblokken en pakten snel de leg.
2-0 Ondanks de 180 van Erwin kwam No-Score eerder op een dubbel en gooide uit.
3-0 Leo mist een 100 finish, Erwin een 116 finish en No-Score gooit uit.

Jan en Leo hebben vaker gekoppeld en dat was te zien, binnen no-time was het 3-0 en was het verschil nog maar 1 punt in het voordeel van Paradiso. Konden Jan van den Broek en Leo Hendriks het verschil weer gelijk trekken door ook het volgende punt te pakken tegen Sjef Weber en Percy Schuurman?

0-1 Ondanks een flitsende start en een misser op 124 finish van Jan gooit Sjef uit.
Percy miste een 109 finish.
1-1 No-Score trekt de lijn door en weet de leg te versilveren.
2-1 Leo gooit 180, No-Score blijft scorend beter en zet door.
2-2 Leo gooit dood op een 116 finish (dubbel ernaast gegooid) en Percy profiteert.
3-2 Paradiso wint de bull, maar Leo gooit vervolgens 3×140 op rij en Jan doet een
      duit in het zakje met 97,84 en 44. Leo gooit vervolgens uit voor een 701-20darter.

Door deze mooie en spannende pot was de stand weer gelijk getrokken No-Score had een 4-1 achterstand gelijk getrokken en rook de zege. Tim Croesen en Ron Schouten konden in iedergeval een gelijkspel veiligstellen met zicht op een overwinning. Zij moesten alleen met John Driessen en Erwin Malinka afrekenen…

1-0 No-Score had vleugels, Ron 180, en waren scorend beter en pakten de leg.
1-1 Paradiso 2 schakelden een tandje bij.
1-2 No-Score zakte iets af en Paradiso 2 profiteerde.
2-2 No-Score vond de turbo en waren scorend beter.
2-3 John wint de bull, Paradiso 2 schakelden op, Erwin mist een 154 finish, John
       gooit uit.

Helaas voor Tim en Ron mochten John en Erwin de laatste leg beginnen en hierdoor liepen de heren achter de feiten aan. Het was een gelijk opgaande pot waarin Tim en Ron veerkracht toonden maar op het einde net te kort kwamen.

Door deze uitslag was een overwinning voor No-Score helaas niet meer mogelijk. Wel konden de heren nog proberen een terecht gelijk spel uit het vuur te slepen dmv de captains choice.
Teamcaptain Gerard de Nooij stond voor een moeilijke keus; wie van de geod spelende heren was koel genoeg om het verdiende punt binnen te trekken? Gerard besteedde er niet te veel tijd aan en besloot Leo Hendriks op te stellen. Leo mocht het op gaan nemen tegen Percy Schuurman, de jongen die al eerder in de single van hem had gewonnen door een mooie 132 finish. Zou dit een herhaling worden?

0-1 Percy breekt Leo en pakt de leg.
1-1 Leo breekt direct terug 80 finish met 20,tops en dubbel 10.
2-1 Leo gooit 180 en het gat was geslagen.
3-1 Percy gooit 180, mist een pijl op de dubbel en Leo straft af.
4-1 Leo begint sterk en maakt de wedstrijd beheerts af.

Leo Hendriks bleek koel genoeg en zette de goede lijn van de dag door. De eindstand was 5-5 geworden, een gelijk spel voor No-Score! De heren hadden van te voren getekent voor deze uitslag middels de stand op de ranglijst. Echter het gevoel was er dat er meer te halen was geweest als eenieder zijn dubbel had gegooit. Dit zal hopelijk wel het geval zijn als Paradiso Geldrop 2 op bezoek komt bij No-Score Den Bosch! Eenieder bedankt voor zijn inzet tijdens deze superleague wedstrijd….

180’s:
4x Leo Hendriks (NS)
2x Percy Schuurman (P2)
1x Jan van den Broek (NS)
1x Ron Schouten (NS)
1x Sjef Weber (P2)
1x Erwin Malinka (P2)
In totaal 10×180 gegooid.

100+ finishes:
132 Percy Schuurman (P2)
118 Matthé de Nooij (NS)
105 Jan van den Broek (NS)

 

Tekst: Leo Hendriks


Overgangsklasse A: Nachtwacht II Overdinkel – Cafe Takema Coevorden
Vandaag Moesten we de laatste wedstrijd in de 1e helft van de competitie uit naar Overdinkel om tegen Nachtwacht II te spelen. Na eerst nog even koffie gedronken te hebben bij Tino en Karin ( want Karin was afgelopen woensdag nog jarig geweest) Vertrokken wij vanuit Coevorden richting Overdinkel.
We kwamen ruim op tijd aan en na handen geschud te hebben en wat praten en flink ingooien begonnen we om 1 uur met de wedstrijd.

We Starten de Round Robin met Bart v/d Biesebosch-Albertino Essers-Stefan van Dalen en Richard Kimman tegen Bjorn Bakker-Dany Blom-Lesley Geertsma, en Dennis Sanberg. Deze wonnen wij overtuigend met 9-1, ondanks de eerste leg verloren te hebben.

0-1

De 1e Singel ging tussen Bjorn en Bart. Deze werd door Bart met 3-4 gewonnen in een hoogstaande partij waarbij de winnende leg door Bart in 15 darts uit ging.
Hierbij was het gemiddelde van beide heren hoog ( Bart 29,54).

0-2

De 2e singel ging tussen Dennis en Albertino.Tino gooide ook hier weer strak en won overtuigend met 4-1 ( gem Tino 29.27)

0-3

De 3e Singel ging tussen Wesley en Stefan. Beide Heren gooiden onder hun kunnen, vooral Wesley want Stefan won met 4-2. ( gem Steef 24,11)

0-4

De 4e singel werd door Richard met 4-2 verloren tegen Dany omdat het Richey zijn dag niet was en Dany heel goed stond te gooien o.a een 12 darter met
een 161 finish.

1-4

De 1e koppel ging tussen Bart en Tino tegen Bjorn en wesley. Deze werd door ons met 3-1 gewonnen met goed spel van Bart en Tino.

1-5

De 2e koppel werd ook gewonnen door Richard en Stefan tegen de koud ingekomen koppel Remon Hurrebrink en Alex Wilmink met 3-1. Richard gooide weer goed en nam zo persoonlijk revanche voor de verloren singel.

1-6 en de winst was weer binnen.

 

De 2e koppel moesten Richard en stefan tegen Bjorn en Wesley. Hierbij verloren ze nipt met 3-2 na 2-0 achter gestaan te hebben.

2-6

De 4e koppel ging tussen Bart en Tino tegen Remon en Alex. Hier liet tino nog even zijn klasse zien door 2x een ton plus finish te gooien en zo in een spannende partij met 3-2 te winnen.

 

De Solo ging tussen Tino en Remon.Hier gooide Tino (Gem .28.93)ook weer strak en won deze verdiend met 4-1 en zo ook de eindstand bepaalde tot 2-8.

 

Na gezellig nog even wat gedronken en gegeten te hebben gingen we voldaan weer naar huis . Aangezien onze beide concurenten gelijk hadden gespeeld staan we weer gelijk met Apeldoorn en is er dus van alles mogelijk.

 

Volgende keer 20 februari uit naar Tropicana Deventer.

tekst: Arie Ossel