Home Nederland Hoofdnieuws Van Barneveld wint All Stars of Darts event in Steenwijk

Van Barneveld wint All Stars of Darts event in Steenwijk

barneveld

Raymond van Barneveld heeft afgelopen zondag in Steenwijk de eerste editie van de All Stars of Darts op zijn naam geschreven. Dit evenement is gebaseerd op de succesvolle Head-to-Heads die in Engeland worden gespeeld met enkele topdarters. De topspelers die in Steenwijk het publiek wisten te vermaken waren Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Mervyn King en Bobby George. Tevens kwam ook Steve West in actie tegen Richard Huizinga, Richard Veenstra, Salmon Renyaan en Danny Noppert.

Het werd een geslaagde dag waarbij ook veel ‘kleine darters’ uit het publiek de kans kregen om een gooi te doen op het podium tegen een profspeler. Verder werd er nog een koppeltoernooi gespeeld waarbij de professionals en de subtoppers samen werden gevoegd. De dag werd afgesloten met een duel tussen de grote mannen welke werd gewonnen door Raymond van Barneveld die in de eindstrijd te sterk was voor Mervyn King.

In het ‘opwarm programma’ kreeg Steve West er van langs. Alleen Richard Veenstra verloor van de Engelsman. Renyaan, Huizinga, en Noppert wonnen van Steve West.

Tijdens het koppel toernooi wist de succes tandem Salmon Renyaan en Mervyn King de finale te winnen. Richard Veenstra en Michael van Gerwen kwamen net te kort, het ging met twee breaks gelijk op naar 2-2. Veenstra en van Gerwen hadden het voordeel te mogen beginnen. The King wist met een 99 finish Renyaan en King de eeuwige roem te brengen.

In het single toernooi speelden van Gerwen en Bobby George om de 3e plaats. Met een 122 finish en een 72 finish via twee keer dubbel 18 was Mighty Mike oppermachtig. (3-0)

De grand finale ging tussen Engeland – Nederland, King nam het op tegen van Barneveld. The King begint en komt op 1-0 met een 110 finish weet de Hagenaar op 1-1 te komen. In de 4e leg weet The man zijn eerste 180 te scoren gevolgd door een 96 finish. (2-2) Een klap voor de Engelsman die nog wel een 180 score weet te gooien maar toch toekijkt hoe de Nederlander een break weet te zetten voor 2-3. Het is Raymond van Barneveld die het eerste AllStars of Darts op zijn naam weet te zetten. Met 2-4 pakt hij overtuigend de titel in Steenwijk.

De organisatie is al in gesprek voor een tweede editie. Als het evenement doorgaat zou ik meteen de datum blokkeren in je agenda. Zonder overdrijven was het een prachtig evenement waarin entertainment, gezelligheid en topsport samen kwamen. In een ontspannen sfeer kon het publiek smullen van prachtige wedstrijden en leuke demo legs met het publiek.

Klik hier om het fotoalbum te bekijken.