Wedstrijdverslag LaCo jeugdteam "DBMN wint met 6-5 van RDO" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wedstrijdverslag LaCo jeugdteam "DBMN wint met 6-5 van RDO"

Wedstrijdverslag LaCo jeugdteam "DBMN wint met 6-5 van RDO"

Zaterdag 15 december trad de jeugdselectie van de DBMN aan voor de eerste uitwedstrijd. In Rotterdam werden wij gastvrij ontvangen in het J.D.F. centrum van de RDO. Na 2 nederlagen met 8-3 wilde de DBMN jeugd laten zien echt te kunnen darten en ook te kunnen winnen. Tamara Wollaars, stond vandaag op de bekend niet speellijst maar kwam mee om haar teamgenoten aan te moedigen.

Justin Man mocht openen tegen Mike de Kruijff. Justin wist de eerste leg te pakken met een D8 na eerst 3x de dubbel 8 te missen. De volgende legs waren de scorende pijlen van Justin prima, maar was het Mike de Kruijff die RDO op 1-0 voorsprong zette door legs snel te finishen.

In de tweede partij was het Justin van Tergouw die er weer als een razende Roeland vandoor ging, met 3-0 (D16, D4 en D20) werd Lesley van Schijndel aan de kant gezet en de tussen stand op 1-1.

Henk-Jan Kamphorst mocht aan treden tegen Kevin Scheepers, beide heren waren aan elkaar gewaagd. Henk-Jan pakte de eerste leg met goed scorende pijlen en slechts 1 pijl nodig te hebben om D20 te raken als finish. Kevin pakte de 2e leg met een knappe 100 finish.

In de derde leg liet Henk-Jan een 180 score noteren om de leg vervolgens via een Madhouse finish binnen te halen. In de vierde leg maakte S20 en D10 een einde aan de wedstrijd en een voorsprong voor de DBMN was een feit. 2-1.

Nu was het de beurt aan Roy Kerver om zijn debuut te maken in de singels. Zijn opponent Mike van Duijvenbode. Roy wist nadat zijn tegenstander al stond te finishen en de dubbel niet kon vonden ineens, 247 weg te zetten op 67 door een 180 score. voor de 67 mocht hij zelfs aanleggen maar miste net de D20. Mike maakte het vervolgens als nog af en kwam 1-0 voor. Ook in leg 2 en 3 liet Roy goed scorende darts zien, maar was het Mike die snel wist te finishen en de tussenstand door een 3-0 op 2-2 bracht.

De beurt wass nu aan Kevin Vonk, wie ging er bij de lunch aangeboden door de RDO, met een voorsprong aan tafel? Zijn tegenstander was Joey Rust Hartland. Kebvin nam in de door beide spelers naar een triples zoekende leg

Uiteindelijk met een Madhouse finish aan de leiding, Joey maakt in leg 2 de stand weer gelijk. Kevin vond het nu tijd om te winnen en deed dit door de 3e leg met S20-D0 te beëindigen en leg 4 met S10-D5 definitief de wedstrijd te beslissen. 3-2 voorsprong voor DBMN.

Na de lunch was het tijd voor de koppels. Na overleg was Kevin Vonk aangewezen voor de solo. Henk-Jan en Roy zouden het spits afbijten tegen Mike K en Kevin S.

De Rotterdammers hadden 1 doel voor ogen, zorgen dat de tussenstand gelijk kwam. Met een mooie 125 finish van Kevin S via S25. T20 en D20 namen ze de voorsprong, ook de tweede leg ging naar de RDO door Kevin S. Roy bracht via D10 de stand op 1-2, maar de 4e leg ging naar RDO, de tussenstand 3-3.

Het RDO duo bleef staan en mocht aan treden tegen de 2 J's van de DBMN, Justin Man en Justin van Tergouw. nadat de 2 J's vergaten de eerste leg te checken maakte Mike K gebruik van de kans op D20, 1-0 voor RDO.

Het gas bij 2 J's ging er op. via S20 en D10 werd het 1-1 check van Justin M, de derde leg wist Justin M met D20 de voorsprong naar de DBMN te brengen. Justin T maakte het af met D16 af in de vierde leg. 3-1 en een 4-3 voorsprong voor de DBMN.

Nu bleven de 2 J's staan. Voor RDO was het de beurt aan Lesley en Joey om de stand gelijk te brengen. De DBMN ging voortvarend van start. D20 voor de eerste leg en een 62 finish via T10 en D6 van Justin T bracht de DBMN op 2-0. Doordat de concentratie iets wegviel konden het RDO koppel terugkomen tot 2-2. De laatste leg wasd het Justin M die met D10 die partij omzette in winst, en de tussenstand 5-3 in het voordeel van de DBMN.

Er werd gewisseld, Stefan Uittenbosch en Danny Doornekamp losten Roy en Henk-Jan af. Bij RDO verving Kelvin Veldhoen, Joey. Er werd een geheel gelijkwaardig partij neer gezet. RDo nam een 1-0 voorsprong, Danny bracht met D20 de stand gelijk, via een bingo dartsbeurt, werd 66 door Danny glad gestreken via T8,D6 en D15. de RDO kwam door een D16 van Lesley op 2-2. Wederom een 5 leg game.

Dat Danny wel kon checken was nu wel bekend, door goede scores van Stefan (o.a. 95, 121 en 140) en door een D7 werd de game en een 6-3 voorsprong, en dus ieder geval een winst partij voor DBMN, op het scorebord gezet.

Op naar de teamronde, hierin vielen aan de DBMN zijde de scores niet, en ging deze verdient naar Rotterdam. 6-4.

Kevin V mocht de solo beginnen tegen Mike D. Mike wilde duidelijk snel de nederlaag zo klein mogelijk houden en wist Kevin V met 3-0 terug te wijzen. Eindstand 6-5 voor de DBMN.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws