Home Nederland Hoofdnieuws Regio Rijnmond maakt zich weer op voor de wintercompetitie

Regio Rijnmond maakt zich weer op voor de wintercompetitie

Bekers2011

Na een lange zomer met zo af en toe warm weer, gaan we nu toch weer richting de herfst en dat betekent dat de diverse competities weer van start gaan. Daarom vonden we het tijd om eens enkele bonden uit de regio Rijnmond onder de loep te nemen. Een kleine voorbeschouwing, tenslotte zijn er weer diverse teams gestopt en zijn er weer vele spelers verkast naar andere teams.

Rijnmond Darts

Voor het eerst in deze Eredivisie zien we slechts 13 teams die deelnemen in deze divisie. Hierdoor is er dus elke week één team vrij, daarom dus de mogelijkheid om een trainingsavond in te plannen. In deze competitie gaat de titelstrijd al jaren tussen Cobra en Helden van ’t Hof (voormalig De Boemel 1), ook dit seizoen zijn deze twee teams de grootste titelkandidaten.

Meest opvallende wijziging bij Cobra is dat Jaap Dijksman besloten heeft om voor een ander team uit te komen, namelijk Greyhounds 3 (Tweede Divisie B). Na jarenlang captain te zijn geweest van de voormalig Nederlands Eredivisie Kampioen heeft hij nu dus besloten het stokje door te geven aan Dennis Labee. Aan hem dus de taak om Dick van Dijk, Cor Ernst, Mareno Michels, Jeroen van Die, Stefan Couwenberg, Hans Boer en zichzelf op de juiste plaats te zetten dit seizoen. Ditzelfde zal Stevie Moreira gaan doen bij Helden van ’t Hof, tenslotte beschikt dit team ook over enkele klassebakken. Zo zien we daar oud-gediende Jan Karel, Bryan de Hoog, Elvin Geerlof, John de Ruiter, Arjan van Bommel en hun nieuwe aanwinst Arjan Brussaard. Het mag dus wel duidelijk zijn dat deze twee teams weer tot het bittere eind zullen strijden om de Eredivisie-titel.

Toch is er ook nog de nodige concurrentie voor Cobra en Helden van ’t Hof, er zijn namelijk weer genoeg teams die versterkt zijn en als doel hebben gesteld om zo dicht mogelijk bij eerder genoemde teams in de buurt te komen. Zo zien wij het nieuw samengestelde dartteam The Marvel’s met o.a. Freddy de Geus, Michel van Roon, Leen van Welie en Jisse de Boer, maar ook dartteam Zo Dannnnn heeft zijn selectie versterkt. Captain Mitchell von Schukkmann beschikt dit seizoen o.a. over Andrew Helsemans, Edwin van Suijlekom, Stefano van Engelen en Edwin Rijsdijk, allen zeer sterke regionale darters. Laatste grote verandering zien we in dartteam TheMagicDarts (voormalig Flakkee United). Hier speelden Martin Jongejan en Remco Schilperoord, maar aan de basisselectie toegevoegd zijn John Vlietland en Raymond v.d. Ende. Zeker een versterking te noemen voor de mannen uit Achthuizen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze teams samen met The Crusaders (met Dennis de Winter en Mike Reijngoud) strijden om de plaatsen drie tot en met zes, maar zoals men weet zal er eerst voor gegooid moeten worden.

Rotterdamse Darts Organisatie

Eigenlijk waren er niet al te veel grote verschuivingen te melden in deze Eredivisie. Vorig seizoen werd Ollie’s Bouncers kampioen in de Eredivisie. Zij waren nou eenmaal veel constanter dan de drievoudig kampioen Herrie in ’t Hof (voorheen ’t Haasje). Ook dit jaar zal Ollie’s Bouncers weer proberen de titel te pakken met Armando van Leeuwen, Dilep Sabajo, Dimitri Uyterlinden, Patrick Dekker en Ard van Strijen. Toch zullen ze het dan weer op moeten nemen tegen grootste titelkandidaat Herrie in ’t Hof. Captain Fer Ferdinandus beschikt ook dit seizoen weer over Robin Ferdinandus, Anoop Ramdajal, Peter Langeveld, Marijn v.d. Heiden, Lesley Verkerk en good old Mark van Manen.

De twee grootste titelkandidaten krijgen concurrentie van het ervaren dartteam Hurricanes, geleidt door voormalig bondscoach Dennis Weeda. Weeda beschikt over zeer ervaren darters, te weten Ron v.d. Berg, Roy Gokoel, Dave Manning en Erwin Liesting. Dit seizoen beschikt Weeda niet over Francisca Hoenselaar en Hans Maartense, maar nog moet er rekening gehouden worden met de Hurricanes dit seizoen. Alle andere teams in de Eredivisie mogen niet onderschat worden, maar zullen het toch allemaal zwaar krijgen tegen deze drie sterke teams.

Hoekse Waards Darts Orgaan

De HWDO is een wilde bond en dus strijden er hier dus ook vele RD en RDO spelers. De afgelopen vier seizoenen ging de strijd telkens tussen Kaale Bull 2 (2x kampioen) en Wapen van Strijen 1 (2x kampioen). Maar aangezien Wapen van Strijen 1 besloten heeft niet meer te starten in de HWDO, is er eigenlijk nog maar één echte titelkandidaat. Kaale Bull 2 wordt niet alleen gezien als de sterkste, maar ook waarschijnlijk ook als één van de gezelligste teams in de Eredivisie. Captain Arjan van Verk beschikt dit seizoen over zijn broer Marcel van Verk, Michel van Roon, Remon en Lennert Kranendonk, Wim de Geus en Patrick van Haren.

Mocht Kaale Bull 2 concurrentie krijgen, dan zal het naar alle waarschijnlijkheid moeten komen van Bulltie (met Arjan Brussaard, Ronald Snaauw en Marcel Koolmees) of Reloaded (met Gertjan Resoort, Dave Hartman en Mark vd Voorden). Natuurlijk zijn er nog wel enkele andere teams die voor een verrassing zouden kunnen zorgen, zo zien we o.a. Kip en ’t Gevolg (met Wesley Bunk), All Winners (met Jeroen Versnel) en A kind of Magic (met de talentvolle Patrick v.d. Boogaard), maar van Kaale Bull 2 wordt toch verwacht dat zij hun titel zullen prolongeren.

Flakkeese Dart Federatie

Deze wilde dartsbond is misschien wel het vergeten kindje in de regio Rijnmond, tenslotte is Goeree-Overflakkee het zuidelijkste puntje van de provincie Zuid-Holland en wordt eigenlijk al als Zeeland beschouwt door vele mensen. Toch beschikt deze bond over 16 teams verdeeld over twee divisies. Vorig seizoen werd DIOS 2 hier met grote voorsprong glansrijk Eredivisie kampioen. Dit was ook niet vreemd aangezien DIOS 2 vorig seizoen, maar ook dit seizoen, beschikt over enkele sterke regionale darters, te weten: Martin Jongejan, Remco Schilperoord, Ruben Schilperoord. Deze spelers aangevuld met nieuweling Jan Melissant, Jaap Dijksman, Johan Netten, Roy Moerenhout, Manuel Legierse, Ronald Snaauw en DIOS 2 beschikt weer over een brede kampioensploeg.

Andere teams zullen pogen te concurreren, maar eigenlijk is de strijd om de tweede en derde plaats spannender dan de strijd om het kampioenschap. Ook dit jaar zal deze strijd gaan tussen drie teams. De Vrijheid 1 werd vorig seizoen tweede en beschikt ook dit seizoen weer over hetzelfde team. John Vlietland en Gerard van Eck toonden zich vorig seizoen al als de betere spelers van de Eredivisie en zullen dat ook dit seizoen weer laten zien. DT Melissant 1 en Nieuwtech (voormalig DC ZIJH) werden vorig seizoen gedeeld derde en ook dit jaar zullen ze weer proberen zoveel mogelijk te punten pakken om weer op het erepodium te komen. DT Melissant 1 kende weinig wijzigingen, zij zagen alleen Jos de Jager verkassen naar een ploeg in de Eerste Divisie, verder beschikken zij nog altijd over hetzelfde materiaal als vorig seizoen. Bij Nieuwtech waait er een frisse wind, niet alleen de ploegnaam werd veranderd, maar het team van captain John Lokken zag ook spelers komen en gaan. Nieuwtech (met o.a. internationaal mastercaller Marco Meijer en Barry Jongejan) zag Jos Kreeft stoppen met darten, maar kreeg daar wel Xavier de Jong en Arco Kot voor terug. Al met al is Nieuwtech er niet op achteruit gegaan, maar zag de selectie alleen maar breder worden, wat misschien een voordeel kan zijn dit seizoen.

Onafhankelijke Darts Federatie

Ook Voorne-Putten beschikt over een wilde dartsbond en reikt van Spijkenisse tot Hellevoetsluis. In deze Eredivisie spelen zestien teams om het kampioenschap. Vorig seizoen werd The Dartsdevils kampioen op slechts zeven punten op concurrent DTM. The Dartsdevils zullen ook dit seizoen weer gaan strijden om de titel en met de diverse versterkingen die gedaan zijn moet dat zeker gaan lukken. Captain John Penders beschikt dit seizoen namelijk over: Dennis de Bruin, Edwin van Suylekom, Marco en Michel van Winsen, Ruben v.d. Vlies, Erik Melis en Dimitri Kwetsie. Concurrent DTM zag enkele spelers naar andere teams vertrekken, maar beschikken nog altijd over o.a. Arjan Poortvliet en Raymond v.d. Ende. DTM zal dus nog altijd een grijp proberen te doen naar de titel.

Bij de ODF-Eredivisie ziet men vele teams die toch beschikken over veel kwaliteit en zeker niet onderschat moeten worden. Zo zagen we vorig seizoen De Shaffies (met Jelle Kooistra en Maurice Egbers) derde worden op 21 punten van de koploper en ook dit seizoen zullen ze weer een poging wagen om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar komend seizoen zien we ook een nieuw samengesteld team die zeker zullen gaan concurreren met de kampioen van vorig seizoen. Dit dartteam heet Darts4life (naar de gelijknamige toernooien) en daar ziet men voormalig Worldcup Singles kampioen Dick van Dijk op de lijst staan, maar ook oudgedienden Marco Voss, Sandy Brouwer, Mario Hotting en Dennis Weeda. Een zeer ervaren team met een mooie boodschap.

Al met al zien we dus dat er overal in de regio Rijnmond weer gedart zal gaan worden op de doordeweekse avonden. Hier zijn de diverse Eredivisies onder de aandacht gebracht, maar natuurlijk wordt er ook weer gestreden in de lagere divisies en natuurlijk met evenveel enthousiasme en plezier.

Daarom wensen we iedereen een sportief, gezellig en succesvol seizoen toe.
.