Home Nederland Hoofdnieuws RegioDarts: Dick van Dijk wint Open Sliedrecht 2010

RegioDarts: Dick van Dijk wint Open Sliedrecht 2010

Afgelopen zondag werd voor het eerst sinds 2006 weer het Open Sliedrecht gehouden. Er waren 83 darters die hun weg naar Café Havana Sliedrecht wisten te vinden. De pakkende slogan “Het toernooi der toernooien is terug” was gekozen om Open Sliedrecht weer op de kaart te zetten. Titelverdediger Harrie Wagemakers kon zelf helaas niet deelnemen maar stelde wel de wisselbeker weer beschikbaar. Hoofdorganisatoren Henk Donk en Robert van Heteren hadden zich goed voorbereid en zo kon hét toernooi van de regio plaatsvinden. De wedstrijdleiding was in handen John Sterk namens SterkDarts.

Door het hoge niveau kwamen een aantal spelers onverwacht in de verliezersronde. Zo zat onder andere Marco Smit in deze verliezersronde. Marco gooide vorige week nog een 9-darter in de RDO, maar verloor nu in de eerste ronde van Niels Alblas. Twee ronden later vond Marco zijn waterloo in Hermie van Orsouw, die de eerste ronde van Christiaan van Overdijk verloor. Na de overwinning op Smit won Van Orsouw nog van Auke Reinders en Frits Klop om zo de finale van de verliezersronde te halen. Hierin kwam hij uit tegen Roy Gokoel, die de eerste ronde verloor van Dick van Dijk. Gokoel won in de halve finale verliezersronde van lokale held Bastiaan Breedveld. In de finale wist Van Orsouw met hoge scores snel op een dubbel te komen. Hier lag echter wel zijn probleem en miste de ene na de andere dubbel. Gokoel profiteerde hier goed van en zette Van Orsouw onder hoge druk. Bij een stand van 4-4 wist Van Orsouw alsnog zijn hoofd koel te houden om zo met een 5-4 overwinning de verliezersronde binnen te slepen.

Halve finale
Roy Gokoel – Bastiaan Breedveld 4-1
Hermie van Orsouw – Frits Klop 4-0

Finale
Hermie van Orsouw – Roy Gokoel 5-4

In de winnaarsronde vlogen er al vroeg in het toernooi een aantal grote namen uit. Zo was het Jeffrey Stigter (Sliedrecht) die zijn meerde moest erkennen in Ahmad Ahmaddy, Andries Sterk moest toezien hoe Steve West hem naar huis stuurde en Christiaan Overdijk wist niet te winnen van Toon Greebe. Bij de laatste 16 waren al een meerde toppartijen te bezichtigen. Cor Ernst stoomde door na een overwinning op Ahmad Amaddy, Toon Greebe won op zijn beurt van Ronnie Bredewoud en Rico Dera verloor verassend van Hans van de Giessen.

Wesley Boonstra was ongetwijfeld de verassing van het toernooi en wist ook zijn kwartfinalepartij te winnen van Hans van de Giessen. Cor Ernst schakelde favoriet Toon Greebe uit, Steve West moest hard zijn best doen tegen een sterk spelende Dudley Meulens en Dick van Dijk had géén probleem met Marco de Kreij.

Voor Cor Ernst leek de finale dichtbij. Enkel de horde genaamd Boonstra moest nog genomen worden, maar die horde bleek hoger dan hij van te voren leek. Boonstra scoorde de ene hoge score na de andere en wist Ernst keer op keer te verassen. Dit resulteerde in een 5-3 overwinning voor Wesley Boonstra. In de andere halve finale was het Dick van Dijk die een 3-0 achterstand dicht wist te werken tegen Steve West. West kwam, mede door een afleidende schrijver, niet meer in zijn spel en Van Dijk denderde door om zo de finale te halen.

“Wesley wie?” zou Van Dijk gedacht hebben en dat dachten er wel meer. Maar hier is het antwoord op de die vraag. “Het is Wesley Boonstra”. Boonstra bleef verrassen en wist Van Dijk tot 3-3 onder druk te houden, hier kwam echter wel de omslag. Boonstra kon zijn scores niet meer vinden en Van Dijk zwakte géén moment af. De wedstrijd eindigde in 6-3 voor Van Dijk. Hierdoor werd Dick van Dijk dus winnaar van Open Sliedrecht 2010 en tevens de eerste prijs van 750 euro. Boonstra moest genoegen nemen met 300 euro. De organisatie mag terugkijken op een geslaagd toernooi met een geweldige winnaar.

Kwartfinale
Wesley Boonstra – Hans van de Giessen 4-2
Cor Ernst – Toon Greebe 4-3
Dick van Dijk – Marco de Kreij 4-1
Steve West – Dudley Meulen 4-2

Halve finale
Wesley Boonstra – Cor Ernst 5-3
Dick van Dijk – Steve West 5-4

Finale
Dick van Dijk – Wesley Boonstra 6-3