Home Nederland Hoofdnieuws Remco Schilperoord verrassende winnaar Open Dirksland 2013

Remco Schilperoord verrassende winnaar Open Dirksland 2013

flights

Afgelopen vrijdagavond werd de vernieuwde editie van het Open Dirksland gehouden. Het is altijd afwachten hoeveel deelnemers er komen op zo’n avond, daarom was het dan ook leuk om te zien dat 43 deelnemers de lokatie wisten te vinden op Goeree-Overflakkee.

Ook de bekende namen uit de regio kwamen naar Dirksland om te strijden voor de titel en de hoofdprijs. Zo zagen we o.a. Dick van Dijk, Martin Jongejan en Marco Smit op de deelnemerslijst.

Na de groepsfase werd er begonnen met de knockoutfase, daar zag men toch de nodige namen sneuvelen. Al in de eerste ronde zagen we FDOT-speler Martin Jongejan te kort komen tegen Xavier de Jong. De Jong nam hiermee revanche voor het Open Melissant, waar Jongejan toen te sterk was in de finale. Wim Bakelaar kan nog altijd geen pottenbreken sinds dat hij gekroond is tot Flakkees kampioen en verloor ook nu bij de laatste zestien van Roy Moerenhout.

Bij de kwartfinales aangekomen zagen we toch vier boeiende partijen. Zo zagen we Xavier de Jong winnen van zijn maat Nico Cuccumazzo. Dick van Dijk moest alle zeilen bijzetten, maar wist te winnen van Marco Smit. Remco Schilperoord wist met hangen en wurgen te winnen van Patrick le Comte. In een FDOT onderonsje tussen Raymond vd Ende en Roy Moerenhout, was het eerstgenoemde die de sterkste bleek.

In de halvefinale tussen Dick van Dijk en Xavier de Jong ging de wedstrijd vrijwel gelijk op en was er een beslissende leg nodig na acht gespeelde legs. In deze leg liet De Jong koelbloedigheid zien door 125 te finishen met T15, D20, D20 en zich zo te kwalificeren voor de finale. In deze finale zou hij het op moeten nemen tegen Remco Schilperoord, die zijn vorm nog maar eens toonde in de halvefinale tegen Raymond van den Ende. Eigenlijk was de finale een eenmansrit, want Schilperoord liet nu zien dat hij al weken in goede vorm verkeerd. Enkele weken geleden moest hij genoegen nemen met een tweede plaats op het Gesloten Flakkee en op het finaletoernooi van de Achthuizenranking, maar nu was daar dan eindelijk die titel waar naar uitgekeken werd.

Winnaarsronde
Laatste 16
Xavier de Jong w.v. Martin Jongejan
Nico Cuccumazzo w.v. Sander van Oostenbrugge
Marco Smit w.v. Pieter Wolfert
Dick van Dijk w.v. Gerard van Eck
Remco Schilperoord w.v. Peter Meijer
Patrick le Comte w.v. Edwin Kik
Raymond vd Ende w.v. Jos de Jager
Roy Moerenhout w.v. Wim Bakelaar
 
Kwartfinale
Xavier de Jong w.v. Nico Cuccumazzo
Dick van Dijk w.v. Marco Smit
Remco Schilperoord w.v. Patrick le Comte
Raymond vd Ende w.v. Roy Moerenhout
 
Halvefinale
Xavier de Jong – Dick van Dijk = 5-4
Remco Schilperoord – Raymond vd Ende = 5-2
 
Finale
Xavier de Jong – Remco Schilperoord = 3-6
 
Verliezersronde
Halvefinale
Matthijs Legierse w.v. Michel Oversluizen
Marijn Kievit w.v. Barry Jongejan
 
Finale
Matthijs Legierse – Marijn Kievit = 0-3
 
Hoogste finish: 126 Sander Terpstra
 
180 klassement
6x Remco Schilperoord
5x Marco Smit
4x Dick van Dijk
2x Raymond van den Ende
2x Matthijs Legierse
1x Zes personen