Home Nederland Hoofdnieuws Resultaten van Dutch Open tellen niet mee voor de NDB jeugdranking

Resultaten van Dutch Open tellen niet mee voor de NDB jeugdranking

DutchOpen2012_zo4_099DF

De NDB rankingpunten voor de junioren, meisjes en aspiranten zijn bijgewerkt t/m de Open Noorderwind Jeugdcup. De bijgewerkte rankings zijn hier te vinden. Vorige week verscheen er een nieuwsbericht op deze website over de resterende toernooien van rankingseizoen 2013-2014. Dat bericht kunt u hier nogmaals lezen.

Voor de jeugd zullen de resultaten van de Dutch Open Darts 2014 niet meetellen voor de NDB ranking. Dit heeft alleen betrekking op de senioren. Tijdens een rankingseizoen mogen spelers die in de loop van het seizoen 14 worden het aspirantenseizoen afmaken en mogen spelers die in de loop van het seizoen 18 worden het meisjes of junioren seizoen afmaken. Als ze echter voor februari deze leeftijd al hebben bereikt mogen ze binnen dit onderdeel niet meer meedoen aan de Dutch Open Youth. Dat staat namelijk in de reglementen van de World Darts Federation. Het zou daroom niet eerlijk zijn t.o.v. deze spelers als de concurrentie wel punten kan halen voor de NDB ranking tijdens de Dutch Open Youth en zij niet.

Voor vragen over dit bericht of andere vragen m.b.t. het NDB jeugdranking circuit kunt u contact opnemen met de Nederlandse Darts Bond via 070-3667206 of info@ndbdarts.nl.