Rico Dera wint Open Ouddorp 2009 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rico Dera wint Open Ouddorp 2009

Rico Dera wint Open Ouddorp 2009

Donderdagavond 30 december 2009 werd de vijfde editie gespeeld van het Open Ouddorp 2009. Zoals elk jaar is dit het afsluitende toernooi van het Flakkeese dartseizoen. Dit maal wisten er maar liefst tachtig deelnemers de Dorpstienden in Ouddorp te vinden. Onder hen o.a. voormalig Lakeside kampioen Jelle Klaasen, Jan van der Rassel en Toon Greebe. Uiteraard waren er ook weer genoeg Flakkeese spelers aanwezig om voor de hoofdprijs van €500,- te spelen.

De loting van het toernooi bepaalde dat Jan van der Rassel en Toon Greebe in de eerste ronde aan moesten treden tegen elkaar. Greebe en Van der Rassel waren afgelopen week nog te zien op het WK van de PDC en nu dus op Goeree-Overflakkee tegen over elkaar. Toon Greebe stond deze wedstrijd uitstekend te gooien en wist te winnen met duidelijke cijfers. In de tweede ronde vonden we nog een verrassing. Ouddorper John Vlietland speelde hier tegen Jelle Klaasen en won met 3-1 in legs. Vlietland zorgde dus voor een stunt in het toernooi, door één van de favorieten voor de titel te kloppen. Vlietland speelde overigens de gehele dag sterk, want na de overwinning op Klaasen wist Vlietland ook nog te winnen van Martin Jongejan (Den Bommel) en Jan Hokke (Klaaswaal). In de kwartfinale ging het lampje uit voor Vlietland. Hij moest in deze ronde zijn meerdere erkennen in Auke Reinders uit Rotterdam. Overigens werden er nog andere sterke spelers vroeg uit het toernooi gespeeld, te weten Andries Sterk (Nederhemert), Michel van Winsen (Hellevoetsluis), Raymond v/d Ende (Hellevoetsluis) en Frans Wolfert (Dirksland).

Uiteindelijk vonden we in de halvefinale Christian van Overdijk (Den Bosch) tegen Rico Dera (Den Bosch). Van Overdijk was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de andere titelfavoriet Toon Greebe en Rico Dera versloeg o.a. Flakkees kampioen Danny Troost. In de wedstrijd tussen de Bosschenaren gooide Rico Dera uitstekend. Hij wist zich dan ook te kwalificeren voor de finale. In de andere halvefinale vonden we Auke Reinders (Rotterdam) en Braulio Roncero (Best). Roncero (behaalde al eens het podium van Lakeside) wist eerder al bij de laatste 16 Marco v/d Kant en in de kwartfinale John Lokken te verslaan en liet nu ook zien aan Reinders hoe het voelt om te verliezen. Roncero stond uitermate sterk te gooien en wist zich dan ook te kwalificeren voor de finale. De finale bleek een kraker tussen de beide Brabanders Dera en Roncero. De jonge talentvolle Dera stond ze in de wedstrijd beter te raken en bleek ook dodelijk op de dubbel en wist uiteindelijk met 6-3 te winnen van de veteraan Roncero. Rico Dera werd dus de nieuwe winnaar van Open Ouddorp.

In de verliezersronde was het voormalig World Cup singles kampioen Dick van Dijk (Den Haag), die met de titel aan de haal ging. Hij versloeg in de finale Arjan Poortvliet (Spijkenisse). Beste dame van het toernooi werd Ria de Pan uit Hoogvliet.

Al met al een geslaagd toernooi voor de organisatie van het Open Ouddorp. De organisatie beloofde ons al dat de eerste prijs voor volgend jaar verhoogd wordt naar €750,-. In de hoop dat het dan nog drukker wordt en nog even gezellig als deze vijfde editie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws