Rob van der Aa grijpt zijn eerste dagzege titel na Whitewash winst Oranjebar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rob van der Aa grijpt zijn eerste dagzege titel na Whitewash winst Oranjebar

Rob van der Aa grijpt zijn eerste dagzege titel na Whitewash winst Oranjebar

Afgelopen dinsdag was het tijd voor het zevende ranking toernooi in de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking. Hiermee zijn wij inmiddels over de helft van het totaal aantal ranking toernooien (12 stuks) op weg naar de finaledag. Ook op deze week weer een geweldig deelnemersveld bestaande uit maar liefst 34 darters vanuit allerlei regio’s waaronder Dordrecht, Venray en Eindhoven.

Er werd deze week gestart met 9 poules: 7 groepen van 4 darters en 2 groepen van 3 spelers. De nummers 1 en 2 van iedere poule gingen naar de winnaarsronde, de overige spelers naar de verliezersronde.

De indeling van de poules na loting zorgde ervoor dat enkele namen die normaal gesproken in de winnaarsronde terug te vinden zijn, dit keer in de verliezersronde hun kunsten moesten vertonen.

In de winnaarsronde stond er dit keer geen maat op Rob van der Aa die dan ook de held van de avond werd door slechts twee legs af te staan in de eerste ronde waarna hij in de kwart-, halve- en dagfinale zijn tegenstanders via “Whitewash” van de oche poetste;

Rob van der Aa grijpt zijn eerste dagzege titel na Whitewash winst Oranjebar

Tegelijkertijd werd op een aantal andere dartbanen de verliezersronde/herkansing/strijd om de troostprijs gespeeld waarbij Patrick van den Boogaard en Kevin Verbakel de finale wisten te halen. De winst ging hier naar Patrick;

Rob van der Aa grijpt zijn eerste dagzege titel na Whitewash winst Oranjebar

In totaal werd er 29x een maximale score van 180 genoteerd en zeven 100+ finishes. Saillant detail daarbij is dat de speler die de meeste 180’s wist te gooien evenals de hoogste finish niet in de winnaarsronde speelde maar wel de troostfinale won. Gefeliciteerd Patrick van den Boogaard.

Hoge Finishes (100+)

104 door Stefan Fraterman

105 door Rob van der Aa

110 door Patrick van Osch, Ruud Kuijten en John de Wit

113 door Ruud Kuijten

131 door Matthijs van Els

133 door Wesley van Trijp

134 door Patrick van den Boogaard

Maximale scores

1x door Kevin Verbakel, Danny Schellekens, Wesley van Trijp, Oswin Streden, John de Wit, Stefan Fraterman en Dennis Zwaga

2x door Wesley Plaisier, Rob van der Aa en Ruud Kuijten

3x door Stijn Donkers

5x door Jimmy van Schie

8x door Patrick van den Boogaard

Uitslag OSR#37 kwalificatie dag 7; 1. Rob van der Aa 2. Ruud Kuijten 3. Danny Schellekens en Dennis van der Steen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De achtste kwalificatie dag van de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 19 juli 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws