Home Nederland Hoofdnieuws Roger Janssen is wederom de sterkste in Café Quincy

Roger Janssen is wederom de sterkste in Café Quincy

quincy7
Deze keer kwamen er 40 darters naar Café Quincy om een gooi te doen naar de titel. In de winnaars ronde bleven uiteindelijk Roger Janssen en Davyd Venken over. Roger won op zijn weg hier naartoe van Jeffrey van Egdom, Oswin Strede, Davy Cardinaal, Glenn Thorne en Wichard Knoops. Davyd won op zijn beurt van Etienne Nelissen, Emanuel de Geyndt, Jean-Marie Hendrikx, Joppe Bakens en Remo Mandieau. In deze finale van hoog niveau won Roger met een 14, 18 en 15 darter tegen de 14 darter van Davyd met 3-1.
Via de verliezersronde probeerde iedereen zich alsnog voor de finale te plaatsen. Onder andere Sven Wens en Joppe Bakens lieten hier van zich horen. In de winnaars ronde verloor Sven van Joppe waarna hij in de verliezers ronde wist te winnen van Hans Lommen, Jean-Marie Hendrikx, Glenn Thorne, Patrick Bulen en Wichard Knoops. Voor een plaats bij de laatste 3 mochten Sven en Joppe tegen elkaar aanleggen. In deze partij kwam Sven er niet meer aan toe en won Joppe met 3-1.
. 
Joppe en Davyd konden nu strijden voor een plaats in de finale. In deze wedstrijd gooide Joppe vanaf het begin heel sterk en wist Venken achter zich te houden. Met 3-0 plaatste hij zich voor de finale. Hier stond Roger Janssen te wachten, de zelfde finale als het eerste toernooi. Even als toen was het nu weer Roger die de winst naar zich toe trok. Dit deed hij direct in de eerste finale met 4-2.
In totaal zijn er dit toernooi 30 180ers gegooid. Hofleverancier was wederom Sven Wens. Deze keer had hij er 7 achter zijn naam staan en wist daarmee Roger (6 stuks) en Davyd (4 stuks) achter zich te houden. De hoogste finish kwam op naam van Wichard Knoops. Hij gooide 154 uit en bleef hiermee de 137 van Davyd en 135 van Stephan Bernaerts voor.
De prijzenpot voor de finaledag staat inmiddels op €1238,-. De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, Glenn’s Job en Nefratech. De ranking is te vinden via deze link.
.