Home Nederland Hoofdnieuws Ronald Brandsen grote winnaar eerste Gelderland Darts Tour

Ronald Brandsen grote winnaar eerste Gelderland Darts Tour

Op 27 april was het dan zo ver. Het eerste toernooi van de GDT stond op het programma. Open D.C. De Rijnvogels was het eerste van 10 toernooien die ons naar de finale dag moet brengen. Bij een prijzenpot van €200,- stonden er tegen alle verwachtingen in maar liefst 48 deelnemers aan de start.

Met bekende namen als Ronald Brandsen, Ahmed Ahmaddy, Jess van de Kamp, Sander Voz en Martijn Diedrich was er een sterk deelnemersveld op het eerste GDT toernooi afgekomen. De enige verrassing in de eerste ronde was dat Jess van de Kamp niet was opgewassen tegen Jordy Paans en zo richting de verliezersronde ging. Verrassing van het toernooi was de Finale plaats van Ricky Krauts die deze avond een hoog niveau haalde en in de halve finale te sterk was voor Ahmed Ahmaddy.

De andere halve finale in de winnaars ronde ging tussen Dennis Hueting en Ronald Brandsen. Ronald Brandsen die in de kwartfinale een mooie 160 finish gooide en daarmee de hoogste finish van de avond mocht noteren trok in deze halve finale aan het langste eind en mocht het in de Finale opnemen tegen Ricky Krauts. Het was geen hoogstaande Finale waarin veel dubbels werden gemist. Toch was het Ronald Brandsen die met een 5-1 overwinning het 1ste Gelderland Darts Tour toernooi op zijn naam mocht schrijven en nu met 20 punten de koploper is van de tour.

In de verliezersronde stonden Joost Derksen en Stef Onderstal tegenover elkaar in de Finale waar Joost de sterkste was en zo 10 punten heeft verzameld voor de tour. De voorlopige stand zal snel online staan. Het was een gezellig en goed verlopen toernooi en ik hoop iedereen terug te zien bij het tweede toernooi om de Gelderland Darts Tour. Op 19 mei Open de Buitenpoort in Huissen met €750,- aan prijzengeld.

Inschrijven via 0623517756