Home Nederland Hoofdnieuws Ronald Lenderink wint 1e Krombacher Euregio Darts Open

Ronald Lenderink wint 1e Krombacher Euregio Darts Open

Het 1e Krombacher Euregio Darts Open in Overdinkel (overijssel) stond 29 en 30 juni op het programma. Het toernooi is in een maand in elkaar gezet en in die korte tijd werd alles geregeld. De banen, sponsoring, reclame, wedstrijdleiding enzovoorts.

Op zaterdag 29 juni stond het koppeltoernooi en het jeugdtoernooi op het programma en zondag 30 juni stonden de single-toernooien op het programma. Op de zondag speelden de heren in een A-poule (ere, 1e en 2e divisie) en een B-poule (3e, 4e divisie en recreanten) en de dames hadden hun eigen toernooi. Op de zaterdag kwamen er 14 koppels meedoen bij het koppeltoernooi. Een hoog niveau en een paar hele mooie partijen.

De verliezersronde finale werd gegooid tussen Barend Schoenmaker en Frank Roode tegen Christian Hekman en Patricia Zandvoort. Barend en Frank wisten uiteindelijk overtuigend te winnen met 5-2. De winnaarsronde finale werd gegooid tussen Christian Kist en Michael Stoeten v Bryan Langeveld+Stefan Post. Beide koppels kwamen de halve finale maar net door. Bryan en Stefan mochten in hun halve finale tegen Marco Hof+Jan Vogel en wisten een 4-1 achterstand om te buigen in een 5-4 overwinning. Hetzelfde gebeurde Christian en Michael die tegen Kevin Wensink+Remon Hurrebrink een 4-1 achterstand ook goed wisten te maken en uiteindelijk met 5-4 wonnen. De finale stond er geen maat op Christian en Michael die met 6-0 wisten te winnen. Hoogste finish van de dag was voor Christian Hekman die nadat hij al 149 had uitgegooid, uiteindelijk de hoogste finish op 156 zette.

Bij de jeugd kwamen er 9 deelnemers om voor de titel te strijden. In de verliezersronde wist Wesley Hurrebrink de finale met 5-3 te winnen van Jimmy Nordkamp, een nog onbekende jeugdspeler. Dat hij een pijltje kon gooien is te zien aan de uitslag waarin hij dus 3 legs wist af te snoepen van de ervaren Wesley. In de winnaarsronde wist Fabian Schrijver verassende de finale te halen door overtuigend met 4-0 van Boyd Hoevenberg te winnen. Zijn tegenstander werd Glenn Kuipers die ook al verrassend wist te van Damien Gerrits met 4-2. Een knappe prestatie aangezien Damien in de top 10 van Nederland bij de junioren is terug te vinden terwijl Glenn nog bij de aspiranten meedoet. De finale wist Fabian uiteindelijk overtuigend te winnen van Glenn met 4-0. Glenn had met een 98-finish de hoogste uitgooi bij de jeugd.

Zondag kwamen er 4 dames, 17 deelnemers bij de B-poule en 10 deelnemers bij de A-poule. De dames speelden in 1 poule en mochten daarna direct de finale winnaarsronde en verliezersronde gooien.

Finale verliezersronde:
Ineke Schoenmaker-Irene Hendriks 3-1

In de poule wist Ineke met 3-1 te winnen. In de finale leek het lang 2 kanten op te kunnen gaan, maar uiteindelijk wist Ineke toch weer met 3-1 te winnen nadat ze de laatste dubbel met de eerste pijl uitgooide.

Finale winnaarsronde:
Leidy Barelds-Riekie Bergsma 2-4

In de poule wist Leidy met 3-1 van Riekie te winnen, maar in de finale lukte het haar niet. Riekie wist de dubbel beter te raken en miste bij een 1-3 stand een 67-check voor de winst. Leidy wist het verschil terug te brengen, maar de laatste leg wist Riekie uit te gooien en zo won Riekie het damestoernooi.

De heren B-poule (3e,4e divisie en recreanten) waar 17 deelnemers meededen werden verdeeld over 4 poules. De nummers 1 en 2 mochten na de poule verder in de winnaarsronde en de rest ging naar de verliezersronde.

Voorronde verliezersronde:
Sybron Bons-Enrico Landman 1-3

Kwart-finale verliezersronde:
Frank Roode-Johan Zeen 3-1
Richard Snijders-Enrico Landman 3-0 (Richard 1×180)
Sander Post-Bertus Bok 0-3
Rene Langeveld-Erik Bonnema 0-3

Halve-finale verliezersronde:
Frank Roode-Richard Snijders 1-3 (Frank 1×180)
Bertus Bok-Erik Bonnema 2-3

Finale verliezersronde:
Richard Snijders-Erik Bonnema 4-2

Richard, die meehielp bij de wedstrijdleiding, schreef zich als 16e in om op een mooi aantal te komen. Toch kwam nummer 17 erbij, maar hij besloot toch mee te doen. In de finale nam Richard een 2-0 voorsprong, maar Erik kwam goed terug tot 2-2. Hierna miste Richard een 13-darter, maar met een 16-darter kwam hij op 3-2 waarna hij de partij met 4-2 naar zich toetrok.

Kwartfinale winnaarsronde:
Andre van de Hout-Hugo Bramer 3-0
Jeffrey Zeen-Maarten Hijkoop 3-1
Bryan Langeveld-Barend Schoenmaker 1-3
Patrick Visschedijk-Dennis Zwiers 3-2

Halve finale winnaarsronde:
Andre van de Hout-Jeffrey Zeen 4-2 (Jeffrey 1×180)
Barend Schoenmaker-Patrick Visschedijk 2-4 (Barend 1×180)

Finale winnaarsronde:
Andre van de Hout-Patrick Visschedijk 5-3 (Patrick 1×180)

Een mooie finale waarin Patrick als 1e brak en een voorsprong nam met 2-3. Hierna wist Andre de tripples weer te vinden en brak direct terug en hield zijn leg waardoor hij weer met 4-3 voorkwam. Toch wist Patrick zijn eigen leg te houden en werd het 4-4. In de 9e leg en laatste leg nam Andre een grote voorsprong en na eerst 3 wedstrijdpijlen gemist te hebben wist hij in de volgende beurt de dubbel 20 wel te raken en zo met 5-3 te winnen.

De heren A-poule (ere,1e en 2e divisie) waar 10 deelnemers meededen werden verdeeld over 2 poules waarin ze een in best off 7 partijen mochten uitmaken wie naar de winnaars- en verliezersronde mochten. Er werd op hoog niveau gegooid en er kwamen verrassende uitslagen op het poule-blaadje te staan. Het waren niet allemaal de verwachte darters die naar de winnaarsronde gingen.

Kwart-finale verliezersronde:
Bjorn Bakker-Mark Meijer 4-1 (Bjorn 1×180 en 118-check)
Remon Hurrebrink-Marcel Snippe 4-1

Halve-finale verliezersronde:
Luuk Boeijink-Bjorn Bakker 1-4 (Bjorn 1×180 en 120-check)
Bert Boerkamp-Remon Hurrebrink 2-4 (Remon 1×180)

Finale verliezersronde:
Bjorn Bakker-Remon Hurrebrink 5-3

Beide heren gingen als 4e in hun poule naar de verliezersronde. Ook hier zou het niet makkelijk worden met 4 ere-divisionisten. Bjorn begon de partij goed en kwam op een 3-1 voorsprong waarna Remon terugkwam tot 3-3. Bjorn wist zijn leg te houden en kwam weer met 4-3 voor. De 8e leg mocht Remon beginnen en na een paar mindere scores mist Remon 3 pijlen om gelijk te maken waarna Bjorn de wedstrijd naar zich toetrok met een 60-check.

Halve-finale winnaarsronde:
Ronald Lenderink-Stefan Post 5-3 (Ronald 1×180)
Kevin Wensink-Christian Hekman 5-4 (Kevin 1×180 Christian 1×180)

Finale winnaarsronde:
Ronald Lenderink-Kevin Wensink 6-2 (Ronald 1×177)

Met het hoge niveau zou het een spannende finale moeten worden, maar direct vanaf het begin wist Ronald de tripples wel te raken en wou het Kevin maar niet lukken. Bij een 4-0 voorsprong miste Kevin pijlen voor de dubbel en wist Ronald er 5-0 van te maken. Hierna miste Kevin in de 6e leg een mooie 135-check op dubbel 12 en hierna miste Ronald een 120-check voor de wedstrijd. Kevin gooide wel uit en wist er 5-1 van te maken. Hierna wist hij Ronald met een goede leg te breken en zo werd het 5-2.

Hierna was Ronald weer wakker en met een mooie 14-darter wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ronald wist zijn legs in 19,25,20,18,26 en 14-darts uit te gooien en Kevin gooide zijn legs in 20 en 23-darts uit. Christian Hekman wist met 126 ook op de zondag de hoogste finish te gooien. In totaal werden er zondag 22 180érs gegooid en één 177. Ronald Lenderink had 3×180 en 1×177. Bjorn Bakker en Christian Hekman gooiden allebei 3×180. Hoge Finishes waren er voor Bjorn Bakker 120 en118, Maarten Hijkoop 120,Jeffrey Zeen 110, Bert Boerkamp 110, Remon Hurrebrink 108 en Bertus Bok 100.

Jan Barelds reikte de prijzen uit en bedankte de sponsoren zonder wie het toernooi niet had kunnen plaatsvinden.
De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt en zodra de datum bekend is zal deze gepubliceerd worden.

Namens de wedstrijdleiding Dick Bontekoe, Richard Snijders en de familie Barelds