Ronny Huybrechts en Patricia de Peuter winnen Open Philippine Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ronny Huybrechts en Patricia de Peuter winnen Open Philippine

Ronny Huybrechts en Patricia de Peuter winnen Open Philippine

De winst in de sterkbezette single mannen met 125 deelnemers was ook weer niet zo verrassend, omdat Huybrechts de nummer één van België is. Dit jaar werd hij Belgisch én Vlaams kampioen. De Belg hield in de vijfde editie van de 'Open Philippine' zijn reputatie hoog via een gemakkelijke 5-1 zege in de finale tegen Davy Venken uit Belgisch Limburg, ook deel uitmakend van de nationale selectie. Huybrechts, die 25 jaar dart, straalde tijdens de vijf partijen in de aanloop naar de eindstrijd al het nodige vertrouwen uit. "Het liep allemaal soepel. Ik ben nooit in de problemen geweest, maar in een knock-out systeem weet je het nooit. In de finale heb ik heel strak gegooid. Ik had voor de legs drie keer dertien, één keer zestien en één keer achttien pijlen nodig."

Venken moest bekennen dat hij tekortkwam. "Ronny gooide heel constant. Ik heb nooit druk op hem kunnen zetten." Eerder moest Pieter Otten de kracht van Huybrechts ervaren. De Vlissinger verloor in de halve finale met 4-1, maar kon met een derde plaats op een uitstekend toernooi terugkijken. "In dit sterke deelnemersveld heb ik het goed gedaan. Ik heb zes keer 180 gegooid", glunderde de 20-jarige student aan de Hogeschool Zeeland. Otten draait al enige tijd mee in het worldranking-circuit. "Ik speel vaak toernooien in Engeland, Duitsland en België. Ik heb onlangs meegedaan aan een worldranking wedstrijd in Las Vegas. Ik speel, zolang mijn studie het toelaat", zei de talentvolle darter.

De Zeeuws-Vlamingen moesten met een bescheidener rol genoegen nemen. Jean-Paul van Acker geraakte nog wel bij de laatste acht, maar hij verloor daarin met 4-1 van finalist Venken. De Heikantenaar had in de zestiende finales Embrecht Hendricks uitgeschakeld. De speler uit Moerdijk had op zijn beurt verrassend favoriet en officieus wereldkampioen WDF 2008 Dick van Dijk uit het toernooi gegooid. Een andere Zeeuws-Vlaming, Marc de Kesel uit Kloosterzande, stuitte in de kwartfinale op Huybrechts (4-0).

Eric d'Hont, samen met Dave de Jongh de drijvende kracht van het darttoernooi, meldde zeven 180'ers in één partij, de hoogste finishscore van 161 voor Venten en 164 voor Patricia de Peuter. De dartster uit Antwerpen won voor de tweede achtereenvolgende keer door haar landgenote Rita de Schrijver in de finale met 4-0 te kloppen. Bij de koppels ging de zege naar het Belgisch koppel Davy Venken en Daniël Vermeersch.

Singel Heren 126 deelnemers
Finale : Ronny Huybrechts - Davy Venken 5 -1
3/4 Plaats: Pieter Otten, Maikel van helden

Singel Dames 26 deelnemers
Finale: Patricia de Peuter - Rita de Schrijver 4 - 0
3/4 plaats Brigitte Smets, Peggy Ballaert

Koppels 70 deelnemers
Finale : Daniel Vermeersch, Davy Venken - Tony Martinez, Kurt van Rijck 5 - 0
3/4 Plaats Dick van Dijk en Cor Groenewegen Johnny Vandevoorde en Kris Stisels

Jeugd 12 Deelnemers
1. Lorenzo van Hove
2. Shana Bracke
3. Stijn Maas
4.Naomi Bracke

Tekst: Eric d'Hont en bndestem.nl
Afbeelding: ronnyhuybrechts.be

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws