Ronny Peel winnaar 1e Open Living Well Single-Dartstoernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ronny Peel winnaar 1e Open Living Well Single-Dartstoernooi

Afgelopen zaterdag 4 september werd het 1e Open Living Well Single darts - toernooi georganiseerd. Helaas had de organisator Alex schilder eigenaar van Sportcentrum Living Well en Sportcafé Hèanig An meer deelnemers verwacht. De toernooileiding was in uitstekende handen van Jurgen Hoevers , Ada en Gert Scholten en waren verantwoordelijk dat dit toernooi overzichtelijk en vlot verliep. Bij de voorinschrijvingen hadden darters zich aangemeld uit Den Bosch, Rotterdam, Apeldoorn, Deventer, Enschede, Zalk, Groningen, Oss, Cuijk en zelfs uit Duitsland. Helaas hadden veel darters om moverende redenen - zich netjes - telefonisch en via de mail afgemeld. Ondanks dat de opkomst tegenviel was er toch nog een sterk deelnemersveld aanwezig. Na de inschrijving werden al de deelnemers door het computerprogramma op een eerlijke wijze in poules ingedeeld. Na de poules afgewerkt te hebben werd er gestreden in de Winnaars- en verliezersronde. In de poules werd er best of 5 gespeeld. De laatste 32 en 16 best of 7, de laatste 8 best of 9, de halve finale best of 11 en de finale best of 13.

De hoogste finish van 161 – wat in euro’s werd uitbetaald – ging naar Alexander Pas. Hij gooide deze hoogste finish van het toernooi al in de poules- fase. Tijdens dit toernooi werden er zeer veel 180ers gegooid en hoge finishes van 114, 128, 134, 152. Uiteindelijk was het toch Alexander Pas die met € 161,00 en met de 1e plaats V.R. naar huis ging.

Ronny Peel - Marcel Beernink 5 – 0
De in Enschede woonachtig Engelsman volgens zijn zeggen: This was my best game from this tournament en won
overtuigend.
Boyd Meier - Maarten Pape 2 – 5
Christian Kist - Henri Klein 3 – 5
Christian de winnaar van het toernooi ’n Tip in Daarle - een dag daarvoor - kwam niet in de wedstrijd en verzuimde
om de dubbels te gooien. Hierdoor kon de goed gooiende Henri Klein uit Zalk de wedstrijd in zijn voordeel
beslissen.
Jurgen Hoevers - Michael Stoeten 1 - 5

Halve Finale
Ronny Peel - Maarten Pape 6 – 3
Henri Klein - Michael Stoeten 3 – 6 Henri Klein kreeg bij deze partij een blackout en kreeg zijn pijlen niet meer in het
bord zoals hij het wilde. Michael profiteerde hiervan en wist zijn finale plaats te behalen.

Finale
Michael Stoeten - Ronny Peel 3 – 7

Ronny Peel en Micheal Stoeten behaalden de finale overtuigend. Bij deze finale ging het tot 3 – 3 gelijk op, maar ook Michael kon de dubbels niet meer vinden. Michael verslikte zich op 26 en koos tot twee maal toe voor dubbel 13, terwijl Ronny nog niet eens een dubbel had weggezet. Achteraf had Michael beter voor 6 of 10 kunnen kiezen om dan dubbel 10 of 8 uit te gooien. Uiteindelijk besliste Ronny deze belangrijke leg. Hierdoor wist hij het voordeel naar zich toe trekken en won zodoende het 1e Open Living Well Single – darttoernooi.

3e plaats Mark Meijer Vroomshoop

Ondanks het kleine deelnemersveld kon de organisatie Alex & Sandra Schilder, Jurgen Hoevers, Gert & Ada Scholten terugkijken op een gezellig en goed verlopen toernooi. Wij danken ook de sponsoren: Sportcentrum Living Well, Sportcafé Hèanig An, Ardesch Sloopwerken, Luvro Tweewielers, Veenaas vloer en stucwerken, bakkerij van de Goot, Buitenhuis Spuittechniek, Hans Vos en café Den Mariënberger. Deze sponsoren hebben het mede mogelijk gemaakt om dit toernooi te kunnen organiseren.

De organisatie is nu al bezig met de voorbereidingen om het 2e Open Living Well realiseerbaar te maken. Ook wordt de mogelijkheid bekeken of bij de volgende editie ook een apart Damestoernooi te organiseren. Men kan de speciale website www.openlivingwell.nl raadplegen over al onze evenementen wat in de toekomst georganiseerd zal gaan worden.