Montgomery wint Zwaantje Masters, Danny Noppert is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Montgomery wint Zwaantje Masters, Danny Noppert is runner-up

Montgomery wint Zwaantje Masters, Danny Noppert is runner-up

Ross Montgomery heeft H&S 't Zwaantje Masters gewonnen. De Schot was in de finale te sterk voor Danny Noppert. Eerder moest Jerry Hendriks in de halve finale al zijn meerdere erkennen in Montgomery.

De Schot wist eerder de poulefase te overleven waarbij hij Darryl Fitton, Alexander Merkx, Jimmy Hendriks, Wouter Vaes en Michael van der Ven als tegenstanders trof.

Update: 36 deelnemers stonden gistermiddag om 13.00 uur klaar om te gaan strijden om de felbegeerde hoofdprijs van 1500 euro. In zes poules van zes spelers begonnen we stipt op tijd, waarbij de tv-baan ook via de livestream veel bekijks trok op het internet.

In poule 1 gooide Jeffrey Sparidaans sterk en hij wist zich dan ook als eerste te plaatsen voor de tweede ronde door alle wedstrijden te winnen, inclusief een 3-2 overwinning tegen een eveneens sterk spelende Danny Noppert. Beide heren zouden we later op de dag terug zien in de halve finale tegen elkaar.

Poule 1

Punten

Jeffrey Sparidaans

15

Danny Noppert

12

Davyd Venken

9

Colin Philippi

6

Erwin Boekkamp

3

Roy de Waal

0

In poule 2 liet Maikel Verberk meteen zien goed mee te kunnen met de heren. Hij moest alleen in Gary Robson zijn meerdere erkennen. Robson verloor op zijn beurt van Roger Janssen dus een barrage leek uitkomst te moeten gaan bieden. Roger verslikte zich echter in rankingwinnaar Remco Puym, waardoor Gary en Maikel door gingen.

Poule 2

Punten

Gary Robson

12

Maikel Verberk

12

Roger Janssen

9

Ruud van Meersbergen

6

Remco Pluym

6

Dhanesh Misier

0

In poule 3 won Tony O’Shea al zijn partijen met zeer sterk spel. Hij verloor slechts drie legs in deze fase. Alleen Jerry kon knap in zijn spoor blijven door de overige wedstrijden te winnen. Met zijn 3-2 overwinning op Andy Fordham schakelde hij de goedlachse Viking uit, mede ook door een 3-0 overwinning tegen Willy van de Wiel. De Rijenaar plaatste zich door afgelopen bij de beste 10 te komen, maar lijkt zijn vorm nu even kwijt.

Poule 3

Punten

Tony O’Shea

15

Jerry Hendriks

12

Andy Fordham

9

Willy van de Wiel

6

Jeffrey van de Pas

3

Sjef Weber

0

Poule 4 was misschien wel de poule des doods. Gino Vos werd eerste door als zijn potjes te winnen. Hij begon meteen sterk door in de eerste wedstrijd Wesley Harms met 3-1 te verslaan, waarna hij dus ook al zijn andere potjes wist te winnen. Wesley is dus op koers om zijn titel te verdedigen. Willem Mandigers zat dicht tegen de tweede ronde aan, maar hij deed zichzelf tekort door Gino Vos te laten ontsnappen. Jeffrey, Mario en Roy wonnen alle drie van elkaar, maar konden geen potten breken tegen de rest.

Poule 4

Punten

Gino Vos

15

Wesley Harms

12

Willem Mandigers

9

Jeffrey van de Ven

3

Mario Robbe

3

Roy Hamers

3

Poule 5 werd gedomineerd door Montgomery en Fitton. Montgomery won al zijn wedstrijden, maar verloor van Alexander Merkx, die vorig jaar ook al van zich liet spreken. Fitton won van Alexander, Wouter, Jimmy en Michael, maar moest The Boss met 3-2 voor laten gaan. Doordat Alexander met 3-0 van Fitton verloor, zat voor hem het toernooi erop.

Poule 5

Punten

Ross Montgomery

12

Darryl Fitton

12

Alexander Merkx

9

Wouter Vaes

6

Jimmy Hendriks

6

Michael van de Ven

0

In poule 6 was het van te voren lastig voorspellen wie er door zouden gaan. Toon Greebe is de man in vorm en bij Wagner weet je het nooit. In de eerste wedstrijd werd de toon gezet. Toon Greebe stuurde in 3 minuut en 18 seconden Wagner van het bord af met een 11-13 en 12 darter. Dus de Oostenrijker was gewaarschuwd. Mike Janssen, het 15-jarige Eindhovense talent die onlangs nog een 9-darter produceerde tijdens de CLOD-kwalificatie, versloeg Joppe Bakens in zijn eerste wedstrijd. Hij kon het hoge niveau echter niet vast houden en kwam met name net te kort op zijn dubbels. Bakens stelde na zijn eerste wedstrijd orde op zaken door met 3-0 te winnen van Toon en Frans en door ook Wagner en Das aan zegekar te rijgen werd hij eerste. Toons 5x 180 tegen Frans Harmsen was niet genoeg om hem te verslaan en hij moest verrassend buigen in deze ronde.

Poule 6

Punten

Joppe Bakens

12

Frans Harmsen

12

Toon Greebe

9

Robert Wagner

6

Mike Jansen

6

Niels Das

0

Alle spelers die door zijn naar de tweede ronde zijn dus bekend. Er wordt zo geloot dat spelers die in de eerste fase bij elkaar zaten nu niet meer bij elkaar komen en dat levert de volgende poules op. Vuurwerk gegarandeerd dus voor de aanwezige toeschouwers en de 80 mensen die de livestream aan het volgen zijn.

Noppert blijft soeverein overeind en wint al zijn wedstrijden. De grootste verrassing komt echter van Jerry Hendriks: hij moet alleen Noppie voor laten, maar wint de rest en gaat dus door naar de halve finale. Dit terwijl hij in de ranking de nodige moeite kende om zich te plaatsen voor vandaag. We weten allemaal wat Hendriks kan en dat heeft hij vandaag weer laten zien.

Robson besloot na twee wedstrijden dat het wel welletjes was en keerde huiswaarts. Hierdoor benadeelde hij Gino en Darryl enorm, want als hij van Jerry gewonnen had, lag de poule open. Deze Engelsman hoeft dus nooit meer op een wildcard te rekenen.

Poule 1 ronde 2

Punten

Danny Noppert

20

Jerry Hendriks

16

Darryl Fitton

12

Gino Vos

8

Joppe Bakens

4

Gary Robson

0

In deze poule zou blijken dat niemand opgewassen is tegen Ross the Boss. Hij wint ook hier al zijn potjes. Alleen Jeffrey weet 3 legs tegen hem te pakken. De jonge Tilburger plaatst zich met zijn overige overwinningen dus voor het tweede jaar op rij voor de halve finales. Doordat Frans Harmsen maar liefst 4-0 maakt tegen O’Shea, die duidelijk moe gestreden was, plaatst hij zich voor de editie van volgend jaar (de 1e 10 plaatsen zich). Onie.

Poule 2 ronde 2

Punten

Ross Montgomery

20

Jeffrey Sparidaans

16

Maikel Verberk

8

Wesley Harms

8

Frans Harmsen

4

Tony O’Shea

4

We zijn aangekomen bij de halve finales. Inmiddels is Marco Meijer gearriveerd en heeft Joppe Bakens plaatsgenomen naast Dick Koster om het commentaar te voorzien, Onder leiding van onze Nederlandse mastercaller (wederom foutloos gedaan) speelde Noppert de eerste halve finale tegen Sparidaans. Daar waar Jeffrey in de eerste ronde nog met 3-2 te sterk was, waren de rollen nu omgedraaid. Danny speelde solide en dit kwam met name tot uiting in de finishes. 67% op zijn dubbels tegenover 28% van Sparidaans. Noppert dus de eerste finalist!

In de tweede halve finale zagen we Jerry Hendriks lang aanhaken tegen Ross. Opvallend aan deze wedstrijd was dat Ross met zijn eerste 9 darts slechts tot een gemiddelde kwam van 78. Zijn wedstrijdgemiddelde lag op 88, dus elke keer in zijn vierde beurt gooide hij een 120% score om daarna in 15, 16 of 17 darts te finishen. Bij beide spelers zag je dat ze al allebei 10 wedstrijden hadden gespeeld dus het kwam nu aan op de speler met de langste adem. Dit bleek de Schot te zijn.

Danny Noppert- Jeffrey Sparidaans 2-0 sets

Ross Montgomery – Jerry Hendriks 2-1 sets

De grote finale werd een half uur later gestart dan gepland, maar dit vond niemand erg. Maar liefst 11 wedstrijden hebben Noppert en Montgomery al gespeeld voordat de finale start. De hoofdprijs van 1500 euro is felbegeerd. De tweede plek van 750 euro mag er ook zijn. Het is te zien dat beide heren niet meer het beste van hun spel hebben, maar desondanks spelen ze nog heel behoorlijk. Alle legs gaan tussen de 15 en 18 darts uit. We zien geen 12 of 11 darters meer en ook legs in minder dan 15 darts zijn schaars. Echter wordt er ook niet boven de 18 darts gegooid. Ross heeft wederom de langste adem en verslaat Danny met maarliefst 3-0 in sets. Al met al een verdiende winnaar voor de H&S Zwaantje Masters.

Ross Montgomery- Danny Noppert 3-0 sets

Zoals gezegd: de spelers bij de beste 10 zijn geplaatst voor de editie van volgend jaar die er zeker weer gaat komen. De organisatie is ambitieus en zal proberen om het volgend jaar nog groter en beter te maken dan dit jaar.

Paul Swinkels van H&S heeft al toegezegd volgend jaar weer hoofdsponsor te kunnen zijn, dus een garantie voor de volgende editie hebben we al.

Houd onze Facebook van de H&S ’t Zwaantje Masters in de gaten. Op korte termijn zullen we de rankingdata van het nieuwe seizoen bekend maken.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws