Roy Gokoel wint Moneydarts toernooi bij "Onze Veilige Haven" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Roy Gokoel wint Moneydarts toernooi bij "Onze Veilige Haven"

Roy Gokoel wint Moneydarts toernooi bij "Onze Veilige Haven"

Zesentwintig deelnemers melden zich afgelopen zondag in clubgebouw "Onze Veilige Haven" voor het Moneydarts toernooi. Aangezien we ook 13 koppels hadden die zich hadden aangemeld, begonnen we met het koppel-toernooi. De koppels werden verdeeld in 3 poules van 3 en 1 van 4 waarbij alleen de nummers 1 en 2 door zouden gaan naar de Kwartfinales.

In Poule A vonden wij, Ahmet Kader - Ali Komurcku, Jurgen Watson - Zereso Zeverboom en Richard Broer - Edward Steggerda. In deze poule wonnen Richard en Edward beide partijen waardoor zij als poulewinnaar doorgingen. Ahmet en Ali rekende af met Jurgen en Zereso en ook zij gingen door.

Poule B bestond uit, Wesley Plaisier - Nigel van Milligen, Eric van Meel - Kris van Vliet, en winnaars van het vorige koppel toernooi Ricardo Ham - Michael Vielvoye. Echter wisten laatstgenoemde geen partij te winnen en gingen Eric - Kris (1) en Wesley - Nigel (2) door naar de kwartfinales.

In poule 3 werden Patrick van den Boogaard - Jisse de Boer poulewinnaar door beide partijen te winnen. Degene die als 2e door ging zou moeten komen uit de wedstrijd Marco Flach - Boy van Dijk vs. Michel Huizer - Paul Bartels. Marco en Boy lieten zich echter niet van de wijs brengen en gingen door als nummer 2 in deze poule.

Poule 4 was misschien wel de zwaarste poule en zodoende 'de poule des doods'. Freddy de Geus - Leen van Welie, Sander Treffers - Roy Gokoel, Mitchell von Schukkmann - Jeffrey Stigter en Alwin van de Heuvel - Corne Hoogenees gingen uitmaken wie er door gingen naar de kwartfinales. Freddy en Leen wisten al hun wedstrijden te winnen en gingen door als poulewinnaar. 2e in deze poule werden uiteindelijk Mitchell en Jeffrey. Sander en Roy werden 3e, Alwin en Corne werden 4e.

In de Kwartfinale kregen we de volgende partijen :
Freddy de Geus - Leen van Welie vs. Wesley Plaisier - Nigel van Milligen 3-2
Marco Flach - Boy van Dijk vs. Richard Broer - Edward Steggerda 3-0
Eric van Meel - Kris van Vliet vs. Mitchell von Schukkmann - Jeffrey Stigter 0-3
Ahmet Kader - Ali Komurcku vs. Patrick van den Boogaard - Jisse de Boer 3-1

In de Halve finales wonnen Freddy en Leen ook van Marco en Boy en plaatste zich als eerste voor de finale. Tegenstanders hierin werden Mitchell en Jeffrey die door sterk spel Ahmet en Ali geen kans lieten.

Finale :
Freddy de Geus - Leen van Welie vs. Mitchell von Schukkmann - Jeffrey Stigter 2-4.

Zo wonnen Mitchell en Jeffrey het koppeltoernooi en konden we aan het single-toernooi beginnen.

Éen iemand melde zich tijdens het loten af waardoor er 25 deelnemers waren verdeeld over 5 poules van 4 en 1 poule van 5. Hier plaatste de nummers 1 en 2 zich voor de winnaarsronde en de rest ging automatisch naar de verliezersronde.

In poule A, de poule van 5, werd Wesley Plaisier 1e. Corne Hoogenees ging als nummer 2 door en liet zo Zereso Zeverboom, Ricardo Ham en Jisse de Boer achter zich.

In poule B deelde Leen van Welie de lakens uit en plaatste zich als 1e voor de winnaarsronde. 2e in deze poule werd Sander Treffers die te sterk bleek voor Edward Steggerda (3e) en Paul Bartels (4e).

Poule C viel ten prooi aan Richard Broer, die al zijn partijen winnend wist af te sluiten. Wie er in deze poule 2e werd moest worden beslist door middel van een leg gooien. Zowel Boy van Dijk als Freddy de Geus als Jurgen Watson wisten van elkaar te winnen. In deze beslissende leg was het Boy die als 1e het dubbeltje vond en zich voor de winnaarsronde plaatste. Freddy werd 3e en Jurgen eindigde als nummer 4.

Poule D was er één die er uitsprong. Marco Flach begon met een nederlaag tegen Eric van Meel. Echter wist Eric zijn niveau niet door te trekken en verloor daarna van zowel Ahmet Kader als Patrick van den Boogaard. Patrick won daarna ook van Marco en plaatste zich zodoende al voor de winnaarsronde. 1e in de poule werd hij echter niet. Ahmet versloeg Patrick en werd poulewinnaar ondanks de verloren partij tegen Marco.

Poule E bestond uit Alwin van de Heuvel, Roy Gokoel, Jeffrey Stigter en Mike Laurentius. Roy en Jeffrey wonnen beide van zowel Alwin als Mike en konden onderling uitmaken wie er 1e werd en wie 2e. Roy was in deze partij iets te sterk en plaatste zicht als poulewinnaar. Alwin werd 3e en Mike 4e.

In poule F werden de laatste 4 aan elkaar geloot: Mitchell von Schukkmann, Ed Tilleman, Nigel van Milligen en Michael Vielvoye. Het waren Mitchell en Nigel die doorgingen naar de winnaarsronde en zodoende Ed en Michael naar de verliezersronde stuurde.

In de voorrondes van de verliezersronde geen verrassingen en de uitslagen zagen er als volgt uit:
Zereso Zeverboom - Ed Tilleman 2-3
Eric van Meel - Edward Steggerda 3-1
Ricardo Ham - Freddy de Geus 1-3
Marco Flach - Alwin van de Heuvel 3-0

Ed Tilleman - Eric van Meel 3-2
Freddy de Geus - Marco Flach 1-3

Ed Tilleman - Marco Flach 2-4

Zo liet Marco toch wel zien dat hij niet thuis hoorde in de verliezersronde en won deze dan ook.

Aangezien er in de Winnaarsronde 12 deelnemers doorgingen moesten er 4 voorrondes worden gespeeld. Hierin was Patrick van den Boogaard te sterk voor Boy van Dijk, won Jeffrey Stigter van zijn koppelmaat Mitchell von Schukkmann, bleef Richard Broer aan de goeie kant van de score tegen Corne Hoogenees en had Nigel van Milligen weinig moeite met Sander Treffers.

De kwartfinales waren van hoog niveau:
Wesley Plaisier - Patrick van den Boogaard 3-1
Jeffrey Stigter - Leen van Welie 3-2
Richard Broer - Ahmet Kader 3-2
Roy Gokoel - Nigel van Milligen 3-2

Nigel van Milligen kon zijn 2-0 voorsprong niet verzilveren ondanks de nodige matchdarts. Van deze partijen kan het niet anders gezegd worden dan dat het hoogstaande en spannende partijen waren.

Halve finale :
Wesley Plaisier - Jeffrey Stigter 4-0
Richard Broer - Roy Gokoel 0-4

Zo spannend als de kwartfinales waren, zo duidelijk waren de scores in de halve finale. Jeffrey en Richard konden geen potten breken en werden dus 3e.

Finale :
Wesley Plaisier - Roy Gokoel 0-5

In de finale werd een spannende partij verwacht maar dat werd het uiteindelijk niet. Roy speelde superieur en liet Wesley vrijwel kansloos en won daarmee dit Moneydarts toernooi.

De Hoogste finish werd vandaag gegooit in de poulefase van het single-toernooi door Eric van Meel en deze 145 finish werd ook niet meer verbeterd.

Houd de facebook events en dart-agendas goed in de gaten voor wanneer er weer een toernooi is.

Verder dank ik u allemaal voor uw komst en zie ik u graag een volgende keer.

Tekst: Jisse de Boer
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws