Home Nederland Hoofdnieuws Roy Moerenhout wint 5e HWDO ranking, Roubos wint verliezersronde

Roy Moerenhout wint 5e HWDO ranking, Roubos wint verliezersronde

Op het 5e ranking toernooi van dit seizoen verschenen uiteindelijk 38 deelnemers, die deze maal in 8 poules gingen uitmaken wie er deze avond met de hoofdprijs van door zou gaan. De gehele top 10 was aanwezig en wist zich ook voor de winnaarsronde te plaatsen, waaronder dus ook 2 dames, Diana Appeldoorn en Stacey Rijn. De andere 4 aanwezige dames moesten het doen met een plek in de verliezersronde.

Een lang leven was het verblijf in de winnaarsronde de dames deze avond niet gegund. Diana moest met een 2-0 nederlaag tegen Simon Overkleeft al direct afscheid van het toernooi nemen, en ook Stacey werd met dezelfde cijfers door Marcel van Verk uit het toernooi gespeeld en diende er dus een kamppartij aan te pas te komen om te bepalen wie de sterkste dame van deze avond zou worden. Het was uiteindelijk Diana die het snelst de 1001 tot een goed einde wist te brengen en dus een eervolle vermelding kreeg.

In de kwartfinales was Marcel van Verk vervolgens verantwoordelijk voor de uitschakeling van Patrick van den Boogaard die dus voor de eerste maal in deze editie dus niet in de finale terechtkwam. In diezelfde kwartfinale was het Raymond van der Hoeven die niet voor Sinterklaas speelde en slechts  1 leg afgaf en er daarmee voor zorgde dat koloper Mark van der Voorden ook vroegtijdig uit het toernooi lag. Roy Moerenhout zorgde met een klinkende 3-0 overwinning dat Harm Leusink achter de wedstrijdtafel kon blijven zitten en zorgde Boyan er met een 3-2 winstpartij voor dat Patrick Luijendijk een partij kon gaan schrijven.

In de halve eindstrijd was het Roy die een 4-2 overwinning boekte op Boyan. In de andere partij maakten Raymond en Marcel van Verk er een mooie partij van en was het Marcel die aan het kortste eind trok.

De finale werd gezien het vlotte verloop van het toernooi deze maal, tot vreugde van de schrijver, deze maal gespeeld in een best-of-11.

Nadat beide heren ieder een leg hadden gewonnen, was het Roy die de eerste break voorsprong pakte en een 3-1 tussenstand op het scorebord plaatse, mede door goede scores, waaronder 1 maal een 180-er, leek de partij zijn kant op te vallen. Raymond dacht daar anders over een gooide nog wat kolen op het vuur en door goede scores te noteren, onder andere 2 180-ers en goede finishes uit te werpen, draaide hij de achterstand om in een 4-3 voorsprong en leek het er nu juist op dat Roy was aangeslagen en de partij uit zijn handen liet glippen.

Roy pepte zich zelf weer wat op en wist zijn leg te behouden en kwam weer op gelijke hoogte. In de volgende leg produceerde ook hij zijn 180-er van deze partij en verschaft zich hiermee direct een mogelijkheid om weer een brak te plaatsen. Deze kans liet hij niet onbenut en kwam weer op voorsprong, 5-4. In de volgende leg gooiden beide heren zeer goede scores en stoven gelijkopgaand richting een finish. Roy prikte als eerste de juiste dubbel erin en pakte met een fraaie 6-4 de overwinning van deze ranking avond.

In de verliezersronde stonden het jonge talent Maurice Roubos en oud gediende Falco Flipse tegenover elkaar. Maurice behaalde de finale door overwinningen op Justin Schilperoord, Kendall de Haan en Jordy Kaptein. Falco wist te winnen van Marjolein Bunk, Ger Boekee en Astrid Cleysen. In een leuke en spannende partij wist Maurice uiteindelijk een knappe 4-2 overwinning te behalen.

In tegenstelling tot voorgaande toernooien werd er deze avond wat vaker een hoge finish gegooid. Samantha Krijger gooide al vroeg op de avond een 100 finish welke door geen van haar andere sekse genoten werd overtroffen.

Een 6-tal heren wist deze avond een 3-cijferige finish te werpen, waarvan Justin Schilperoord met 123 uiteindelijk de hoogste uitgooi had.

De consumptiebonnen warden deze avond niet aan te slepen. Maar liefst 23 maal werd er een 180 score gegooid. Toernooi winnaar Roy Moerenhout nam er 5 voor zijn rekening, maar moest deze prijs aan zijn opponent laten. Raymond van der Hoeven gooide er dee avond namelijk 6.

Volgende ranking is op zaterdag 18 januari 2014. Dan zullen de tenten weer in s’Gravendeel worden opgeslagen en is Grand Café Buffels de plaats van handeling.