Home Nederland Hoofdnieuws Roy Moerenhout wint Flakkeese Kampioenschappen 2013

Roy Moerenhout wint Flakkeese Kampioenschappen 2013

roy moerenhout

Afgelopen zondag werd de 18e edite van het Gesloten Flakkee gehouden. Dit toernooi was alleen toegankelijk voor leden van de Flakkeese Dart Federatie en zij organiseerde dit jaar een singletoernooi en voor het eerst in de geschiedenis een blinddraw koppeltoernooi.

Natuurlijk waren er weer de nodige kanshebbers voor de titel. Zo zagen we o.a. voormalig Flakkees kampioenen Martin Jongejan, John Lokken en Barry Jongejan, maar was er ook concurrentie van Remco Schilperoord, John Vlietland, Wim Bakelaar en Roy Moerenhout.

Er werd deze dag begonnen met het blinddraw koppeltoernooi, hierin zag men uiteindelijk in de finale Martin Jongejan samen met Jan Melissant het opnemen tegen Roy Moerenhout en veteraan Frans Wolfert. Het werd een uiterst interessante finale die uiteindelijk in de laatste leg beslist werd door Jongejan en Melissant.

Nadat de barbecue aangestoken werd, kon men beginnen aan het singletoernooi. Na de groepsfase werden de deelnemers verdeeld in een winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde ziet men dan toch namen, die je daar niet verwacht. Flakkeedarts-on-Tour speler Sander van Oostenbrugge weet hier namelijk de finale te halen, dit na overwinningen op Arjan Versendaal, FDOT-collega Marco Meijer en Alex Melissant. In die finale neemt hij het op tegen Michael van Kasteren, die wist te winnen van Cor de Geus, Cretienne Godschalk en Tino Schaap. De finale bleek een uiterst spannende en werd pas in de laatste leg beslist door Van Oostenbrugge.

In de winnaarsronde gaat het er hard aan toe en zagen we voor het eerst dit seizoen een ontketende Roy Moerenhout. De speler van Flakkeedarts on Tour liet er geen gras overgroeien en won achtereenvolgens van Koos Legierse (3-0), Jan Melissant (3-0) en Martin Jongejan (4-2), om vervolgens in de finale het op te nemen tegen Remco Schilperoord. Moerenhout liet ook in deze finale zien dat hij in uitmuntende vorm verkeerde en won overtuigend met 5-1, om zo voor het eerst de Flakkeese kampioenschappen te winnen.

Er werd deze dag 26 maal een maximale score gegooid, waarvan Remco Schilperoord er met vijf de meeste wist te raken. Hoogste finish van de dag kwam uit handen van Peter “Little” Meijer. Hij finishte 158 in de groepsfase van het singletoernooi. Beste dame van de dag werd Patricia Kievit-Knöps.

Singletoernooi

1. Roy Moerenhout – DIOS 2
2. Remco Schilperoord – DIOS 2
3. Martin Jongejan – DIOS 2
3. John Vlietland – De Vrijheid
5. Jan Melissant – DIOS 2
5. Gerard van Eck – De Vrijheid
5. Wim Bakelaar – DT Melissant 1
5. Johan Visbeen – DT Melissant 1
 
Blinddraw Koppeltoernooi
 
1. Roy Moerenhout – Frans Wolfert
2. Martin Jongejan – Jan Melissant
3. Barry Jongejan – Koos Legierse
3. Johan Visbeen – Gerard van Eck