RTL 7 brengt darten opnieuw op de kaart en terug op televisie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

RTL 7 brengt darten opnieuw op de kaart en terug op televisie

RTL 7 brengt darten opnieuw op de kaart en terug op televisie

RTL 7 heeft een overeenkomt afgesloten met dartsbond PDC (Professional Darts Corporation). Hierdoor zijn tot en met 2013 alle belangrijkste dartswedstrijden en de grote dartssterren zoals Phil Taylor en Raymond van Barneveld te zien bij de enige echte mannenzender van Nederland.

In 2011 gaat RTL 7 negen toernooien uitzenden. Daarvan is de Premier League Darts de langstlopende (vijftien weken aaneengesloten). De World Darts Championship beslaat veertien speeldagen in de tweede helft van december. Ook komt er een nieuw en grootschalig dartsevent op eigen bodem.

Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7: "Darts sluit perfect aan bij RTL 7. Mannen kijken graag nieuws, actiefilms, reality en natuurlijk sport. Behalve in voetbal en autosport zijn we nu ook groot in darts, een sport met veel mannelijke volgers. Wij verwachte onze doelgroep er een plezier mee te doen door darts weer groot op de kaart te zetten. Darts krijgt weer een prominente plaats op tv en wij gaan er flink werk van maken."

Barry Hearn, voorzitter van de PDC: "De PDC is zeer verheugd om samen met RTL 7 in het grootste darts-tv-station van Nederland te stappen. Met een prijzengeld van meer dan 7 miljoen euro, is de PDC een wereldwijd succesvolle tour die tevens een aantal Nederlandse topspelers rijk is. Hierdoor is het voor RTL 7 een logische stap. Echte dartsfans kunnen niet zonder de World Darts Championship en de Premier League en het nieuwe dartsevent zal de sport in Nederland een hele nieuwe boost geven. RTL 7 gaat zich hard maken voor de sport in het algemeen en de Nederlandse fans en spelers in het bijzonder. Wij verwelkomen de zender en we verwachten een zeer succesvolle samenwerking met als doel de Nederlandse dartsfans de beste wedstrijden te kunnen laten zien.”

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws