Home Nederland Hoofdnieuws Ruben Mesters pakte eerste dagzege van de 40e Oranjebar Super Ranking

Ruben Mesters pakte eerste dagzege van de 40e Oranjebar Super Ranking

De eerste dagzege van de 40e editie Oranjebar Super Ranking gaat naar Ruben Mesters. Rob van der Aa eindigt als Runner Up. John de Wit neemt troostprijs mee na winst op Ruud Kuijten. De Mysterie Box blijft dicht, 154 niet gefinisht. Iris Jacobs & Lincy Gloudemans eindigen als beste dames op de vijfde plaats in de B-ronde.

Deze week werd begonnen met de 40e editie van de Oranjebar Super Ranking en konden de dartliefhebbers weer aan de bak in de Oranjebar in Mariahout. Het werd een rustige start van de reeks van twaalf kwalificatiedagen met 25 spelers die weer eens een keer voor het standaard prijzengeld en natuurlijk de rankingpunten mochten spelen.

De avond werd gestart in vier poules van vier en een poule van vijf spelers waarbij de nummers 1 en 2 van iedere poule (evenals de nummer 3 van de poule van 5) naar de winnaarsronde doorstroomden en de overige spelers naar de verliezersronde. Een en ander was te volgen via https://tv.dartconnect.com/event/oranjebarsuper40e01.

De resultaten in de eindfases van de winnaars- en verliezersronde was als volgt;

Winnaarsronde (Dagzege)

 

Halve finales:

Roel Geelen vs. Rob van der Aa 0-4

Ruben Mesters vs. Oswin Streden 4-2

Finale:

Rob van der Aa vs. Ruben Mesters 1-5

 

Verliezersronde (Troostprijs)

 

Halve finales:

Jordy Voets vs. Ruud Kuijten 1-3

Thomas Thijs vs. John de Wit 1-3

Finale:

Ruud Kuijten vs. John de Wit 2-4

Ondanks dat er slechts 25 deelnemers waren, werden er toch een tiental 100+ finishes gegooid en ging de teller voor het aantal maximale scores van deze week naar 17 stuks. De winnende 154 finish die recht geeft op de inhoud van de Mysterie Box werd niet gegooid.

Hoge Finishes (100+)

103   door Lincy Gloudemans
108   door Remco Voets en Jeffrey Kruit
114   door Pascal van den Brand
115   door Patrick van Osch
116   door Rob van der Aa
120   door Ruben Mesters
121   door Ruben Mesters
125   door Rob van der Aa
157   door Patrick van Osch

Maximale scores
1x     door Dennis van der Steen, Tim Pennings, Wouter Bijnen, Ruud Kuijten, Roel Geelen, Wess van den Brand en Bart Leenderts
2x     door Oswin Streden en Rob van der Aa
3x     door Ruben Mesters en Toby Vossen

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De tweede kwalificatiedag van de 40e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 14 maart 2023. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:00 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.