Salmon Renyaan “Je weet dat je moet knallen wil je er doorkomen” Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Salmon Renyaan “Je weet dat je moet knallen wil je er doorkomen”

Salmon Renyaan “Je weet dat je moet knallen wil je er doorkomen”

Afgelopen zondag wist hij zich doormiddel van de selectiewedstrijden te voegen aan het Nederlands team dat in september zal afreizen naar Ierland voor deelname aan de . Vorige maand liet hij ook al van zich spreken door tijdens de tweede plaats te pakken. De persoon over wie we het hebben luistert naar de naam Salmon Renyaan. Om hem beter te leren kennen zochten we hem op en legden we hem een aantal vragen voor.

In 1989 kwam hij voor het eerst in aanraking met darten, om precies te zijn in Appingedam te Groningen. Hij ontving een setje dartspijlen van een vriend wiens ouders werkzaam waren in een clubgebouw genaamd Oling in Appingedam. In dit clubgebouw gooide Salmon Renyaan zijn eerste dartspijlen en zoals hij zelf aangeeft was dit het begin van zijn dartsverslaving. Inmiddels zijn we 22 jaar verder en heeft de verslaving hem nog niet losgelaten. Namens de DOGD speelt hij voor The Green Devils in de eredivisie waarbij ze inmiddels kampioen en bekerkampioen zijn geworden. Tevens neemt hij namens de DOGD deel aan de LaCo waarbij Salmon en zijn team aanstaande zaterdag in actie zal komen tijden de play-offs in Nijkerk.

Maar zijn pijlen reiken verder dan de lokale en nationale competitie. Zo kwam hij al in actie tijdens de Spring Cup 2011 in België en heeft hij zich inmiddels geplaatst voor de World Cup 2011 met het Nederlands team. Ook wist hij vorige maand in Dortmund de tweede plaats te pakken waarmee hij momenteel ook op internationaal niveau naam weet te maken. Zijn volgende doel luidt om deel te nemen aan de Lakeside.

We vroegen hem hoe hij de selectiewedstrijden afgelopen zondag heeft ervaren. “Het was heel gaaf natuurlijk. Ik was lekker ontspannen en zo ging ik ook de wedstrijden in. Het feit dat je de jongens al kent geeft je een groot voordeel. Je weet dat je moet knallen wil je er doorkomen”. Zijn laatste partij tegen Christian Kist moest hij zonder legverlies winnen om nog op de tweede plaats te eindigen en dus onderdeel uit te maken van het Nederlands team. Het leek een onmogelijke opgave maar uiteindelijk slaagde hij erin en plaatste zich op een indrukwekkende wijze voor het Nederlands team. “Ik ging eerlijk gezegd de wedstrijd in met de gedachte: Mission Impossible. Je weet namelijk dat je moet spelen tegen Christian Kist en dat je geen leg mag afstaan en zeker tegen Christian is dat gewoon heel erg moeilijk. Maar op dat moment vloog echt alles erin. Ik dacht er niet meer bij na en zat in een bepaalde roes tot aan die laatste dubbel. Toen kwam uiteindelijk die grote ontlading en besefte ik pas dat ik wel door was. Daar was ik dus echt wel erg blij mee,” aldus Salmon Renyaan.

Foto: Evert Zomer
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws