Salmon Renyaan pakt de titel en hoofdprijs van Open Mariënheem Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Salmon Renyaan pakt de titel en hoofdprijs van Open Mariënheem

Salmon Renyaan pakt de titel en hoofdprijs van Open Mariënheem

In een ijzersterk bezet toernooi wist Salmon de hoofdprijs te winnen door in de finale met 6-4 van Ron Meulenkamp te winnen. Zo'n 130 darters waren afgereisd naar 't As-spel in Marienheem om een poging te doen iets uit de prijzenpot van € 2250,- te winnen. Dit jaar is het toernooi voor het eerst op 27 december gehouden ipv 2e Kerstdag. Gezien de grote opkomst een goede keuze van de organisatie.

Vanaf 13.00 uur werden zoals gebruikelijk de poulewedstrijden gegooid. Kevin Voornhout, de jeugdige speler uit Groningen won verrassend van de huidige wereldkampioen Christiaan Kist, die als tweede in de poule wel gewoon doorging naar de latere winnaarsronde en het haalde tot de halve finale.

Jan Dekker die net als Christiaan Kist volgende week weer afreist naar Engeland om daar mee te doen aan de Lakeside had het moeilijk in de poulefase. Hij won zijn wedstrijden met 3-2 en mocht niet klagen. Jan kwam toch nog tot de halve finale. Plaatselijke darter Jos te Wierik zorgde voor een sensatie door de winnaar van vorig jaar Frans van de Weijt met 3-1 te verslaan.

Ron Meulenkamp bereikte de finale door winst op o.a. Guido van Raalte, die 5 matchdarts miste, Jeffrey Bekema, JW Bannink. Bij de laatste acht won Ron met 4-3 van Jan Dekker na met 3-0 achter te hebben gestaan. In de halve finale won Ron met 5-4 van Christiaan Kist.

Renyaan kreeg het vandaag zeker niet cadeau. Bij de laatste 16 overleefde hij een aantal matchdarts tegen Patrick van Langen uit Wijhe en ook bij de laatste acht ontsnapte hij aan een nederlaag. Hier was het Bennie Gerrits die matchdarts onbenut liet. In de halve finale won Salmon overtuigend met 5-3 van Jelle Klaasen

In de finale op het podium neemt hij een 3-0 voorsprong op Meulenkamp, bouwt die verder uit naar 5-3 om vervolgens te winnen met 6-4 en de hoofdprijs van € 750,- ,mee te nemen naar Groningen.

Rob Groten uit Wijhe gooide met 170 de hoogste finish van de dag. Jamie Dijk uit Zwolle is winnaar geworden van de verliezersronde en won daarmee € 150,- euro.

Het is Harrie Jansman, Niek Rijssemus en els van de Vegt wederom gelukt om een prima, gezellig en sterk toernooi neer te zetten.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws