Home Nederland Hoofdnieuws SEN Open 2012 “Nog twee weken dan gaat het los in Nijverdal”

SEN Open 2012 “Nog twee weken dan gaat het los in Nijverdal”

IMG_2222_Kopie

Minder dan twee weken nog en dan wordt het darttoernooi SEN Open 2012 gespeeld. Vorig jaar melden de meeste deelnemers zich ook pas de laatste dagen aan en de stille hoop is er nog steeds dat we inclusief het dames en jeugd-toernooi toch ruim over de 100 deelnemers gaan komen. Helaas voor ons hebben de eerste deelnemers zich ook al netjes afgemeld, omdat op dezelfde dag de Superleague begint voor de meeste toppers. Ook het open Antwerpen wordt dat weekend gespeeld met op dezelfde dag de koppels en de PDC heeft ook en toernooi. Hoeveel pech moet je hebben als organisator?

Stichting evenementen Nijverdal houdt al met diverse activiteiten in de eigen gemeente rekening, zoals bij voorbeeld de Hellendoorn Rally. Wij van ENC Darts kunnen dus aan de datum niks veranderen en zijn afhankelijk van de stichting. De hoop voor ons is, dat de ‘mindere goden’ wel in vele getale naar Nijverdal gaan komen om het toernooi ondanks deze tegenvallers, toch tot een groot succes te laten worden.

Ten opzichte van vorig jaar zullen er een aantal punten aangepast worden. De pouleblaadjes gaan mee naar de banen, want alle wedstrijden uit de poule omroepen en uitschrijven, is een heidens karwei waar te veel tijd in gaat zitten. Die tijd wordt gebruikt om het knock-out schema klaar te maken zodat we zodra de eerste wedstrijden bekend zijn in de knock-out fase, direct doorgaan met het toernooi en dus niet zullen wachten tot alle poules afgelopen zijn. Dit jaar zullen ook de brede banen van Medema verhuur in de tent staan. Vorig jaar hadden we een paar smalle banen en daar waren een aantal darters niet blij mee.

Wij denken er klaar voor te zijn en hopen dat de darters de moeite nemen om naar dit toernooi te komen zodat wij ook volgend jaar gevraagd worden om dit te organiseren. Hierbij wil ik natuurlijk niet vergeten te melden dat voetbalvereniging s.v.ENC’09, waar wij onze pijltjes normaal gooien, compleet de sponsoring van het damestoernooi voor hun rekening nemen. Zelf nemen wij van ENC Darts het jeugdtoernooi voor onze rekening.

Dus neem een kijkje op www.encdarts.nl
.