Home Nederland Hoofdnieuws SL wedstrijdverslag “ontmoeting tussen café Kremer en Oranjebar 3”

SL wedstrijdverslag “ontmoeting tussen café Kremer en Oranjebar 3”

superleaguenederland

Op zaterdag 16 nov moest het team van café Kremer uitkomende in de hoofdklasse van de superleague thuisspelen tegen Oranje Bar 3 uit Mariahout. In een volgepakt cafe Kremer was het noodzakelijk om niet te verliezen om dan niet de aansluiting te verliezen bij de top 3.

Tegen 13.00 uur werd er begonnen met de roundrobin. Het team van Kremer bestond deze middag uit Michael Stoeten,Maarten Pape,Bennie Gerrits en Christian Kist. Het team van Oranjebar 3 speelde met Michel v/d Horst, Patrick Bulen, Patrick Morelissen en Davy v/d Zande. Oranjebar won met 9-5 de RR.

Daarna waren de singles en in de 1ste partij was het Michael tegen Patrick B. Michael begon sterk met een 19 darter. Patrick maakte gelijk en daarna was het Michael die met 3 legs op rij de overwinning pakte. Hij deed dit in 18 en 2x 14 darts. De 2e single was er 1 van zeer hoog niveau tussen Maarten en Patrick M. Patrick nam een 3-1 voorsprong nadat Maarten met een 13 darter met 1-0 voor had gestaan. Daarna wist Maarten met een 18 darter,13 darter en een 16 darter alsnog de wedstrijd te winnen en zo Kremer op 2-1 te zetten. De 3e single moest Christian tegen Michel  en hierin kon Christian niet zijn niveau halen wat hij kan. Maar ook alle credits naar Michel want die stond zeer goed te gooien en dat zag je aan de laatste leg die in 11 darts uitging. Christian verloor met 4-2 en de 2 legs van hem gingen in 17 en 13 darts. De laatste single was die tussen Bennie en Davy en hierin was Davy niet te stuiten en won hij deze met 4-1. Bennie pakte zijn leg in 21 darts.

Het stond voor aanvang van de koppels nu 3-2 voor O.B. De eerste 2 koppels werden gewonnen door Kremer , M.S/M.P tegen Mv/d H/D v/d Z 3-1 en C K/B.G tegen P.B.P.M 3-0. Daarna wisten de Oranjemannen er 2 te pakken en zodoende voor aanvang van de sologame de stand te zetten op 5-4 voor hun.

Om nog een punt te behalen moest de solo gewonnen worden. De aangewezen persoon bij Kremer was Christian en Michel mocht het doen bij Oranjebar. Tot 2-2 ging het gelijk op en daarna kwam de break dankzij een 116 van Christian. De 6e leg ging met een 104 finish naar hem en liet het café ontploffen omdat er weer een punt behaalt is tegen toch weer een sterke opponent in de hoofdklasse. 5-5.

Al met al ook wel een terechte uitslag en nadat de papieren getekend en wel ingevuld waren werd er heerlijk begonnen aan het eten.

Hier nog wat info H.f en 180ers: M Stoeten 152/ Michel v.d Horst/Patrick B 121, Davy v/d Zande 167.
Maarten en Patrick M  5x 180 , Michel en Davy 2x 180 en Christian/Michael 1x 180.