Home Nederland Hoofdnieuws Spannende OSR-finale levert dagzege op voor Danny Schellekens

Spannende OSR-finale levert dagzege op voor Danny Schellekens

De tiende speeldag van de Oranjebar Super Ranking ging van start met twintig deelnemers waarbij een aantal vaste waardes ontbraken nadat zij afgelopen weekend dan wel in Denemarken, Duitsland of Spanje aan de bak waren geweest. Het maakte de avond niet minder gezellig en de wedstrijden zelfs iets spannender omdat de uitslagen dikwijls niet  voorspelbaar waren.

Er werd gekozen voor vijf groepen in de voorronde wat ook betekende dat er een tussenronde zou volgen om tot 8 kwartfinalisten te komen. Van de tien voor de KO-fase geplaatste spelers vielen na de tussenronde Jos Rovers en Youri Dirks af en bleven Tinus van Tiel, Oswin Streden, Kestutis Bulota, Danny Schellekens, Frans Swinkels, Roel Geelen, Peter van den Broek en Tarik Korucu over in de jacht op de dagzege. In de halve finales stonden vervolgens Oswin en Roel (4-0) tegenover elkaar evenals Tarik en Danny (2-4) met als resultaat dat er toch twee eerdere winnaars van dagzeges elkaar in de finale zouden treffen.

Tussentijds werd ook het toernooi om de troostprijs afgewerkt waarin de halve finales wedstrijden opleverden tussen Erik van Engeland en Jeffrey Kruit (1-3) en Stijn Donkers en Patrick van Osch (3-2). De finale hier was eenzijdig en leverde een klinkende 4=4 zege op voor Stijn die veel te sterk was voor Patrick.

Zo werd het tijd voor de strijd om de 10e dagzege in de 36e editie van de OSR. Danny Schellekens en Oswin Streden gingen er een lekker voor staan en maakte er een spannende pot van. Danny wist hierin Oswin met 5-3 af te troeven en kan zich door dit resultaat mengen in de jacht op de derde plaats van de tussen ranking die ook recht geeft op een geldprijs. De strijd om de plaatsen 1 en 2 gaat hier tussen Oswin Streden en Stijn Donkers en zal beslist worden op de komende twee kwalificatiedagen.

De Mysterie Box raakt inmiddels weer aardig gevuld en ook deze week kon er weer extra geld in worden gestort want de inhoud bleef staan. Het winnende getal 118 werd niet gefinished zodat het een extra reden kan zijn voor dartliefhebbers om een poging te wagen het wekelijks wisselende winnende getal te proberen uit te gooien.

Uitslag OSR#36 kwalificatie dag 10; 1. Denny Schellekens 2. Oswin Streden 3. Tarik Korucu en Roel Geelen.

De volgende kwalificatie dag voor de 36e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt  gespeeld op dinsdag 10 mei 2022. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.