Home Nederland Hoofdnieuws Stijn Donkers wint 10e kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking

Stijn Donkers wint 10e kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking

Speeldag 10 van de 34e editie van de Oranjebar Super Ranking telde 20 deelnemers met daarbij vier dames en een aantal spelers die op zoek waren naar hun derde dagzege in deze reeks en natuurlijk de inhoud van de Mysterie Box, Die bleef deze avond verborgen daar de winnende finish van 134 niet werd gegooid.

Vier groepen van vijf spelers betekende op voorhand dat twee spelers zouden afvallen via shoot-outs voordat de definitieve kwartfinalisten bekend zouden zijn. Deze keer waren de ongelukkigen Peter van den Broek en Kyana Frauenfelder die beide met 4-3 werden uitgeschakeld in de shoot-outs door de latere finalisten van vandaag. De kwartfinalisten die door mochten voor de strijd om de dagzege waren; Davy van der Zande, Stijn Donkers, Danny Schellekens, Gian van Veen, Joey Greijn, Roel Geelen, Patrick van Osch en Dennis van Steen. Uit deze acht bleven Roel, Gian, Stijn en Dennis over voor de halve finales. Beide wedstrijden hierin kende een 3-4 uitslag in het voordeel van respectievelijk Stijn Donkers en Roel Geelen die zich in afwachting van de finale om de troostprijs konden opmaken voor de finale om de dagzege.

De overige tien spelers vervolgden de avond met de strijd om de troostprijs. Dit leidde tot een halve finale tussen Jermaine Wattimena en Danique Strook (3-0) en Oswin Streden en Youri Dirks ((0-3). De winst in de ongelijke finale om de troostprijs ging geheel volgens verwachting naar “Machinegun” Jermaine Wattimena die in een rap tempo Youri met 4-0 van de oche stuurde.

Hierna was het tijd voor de finale om de dagzege die gespeeld werd door twee outsiders; Stijn Donkers en Roel Geelen. Het werd een geweldig spannend potje darts waarin beide spelers elkaar niets gunde en leg na leg in hun eigen voordeel wisten te beslissen totdat uiteindelijk het maximale aantal legs waren bereikt. De uitslag viel tenslotte uit in het voordeel van Stijn Donkers die met 4-5 de dagzege wist te pakken en hiermee vertrouwen tankte voor zijn deelname aan de “Road to PDC Q-School 2022” aanstaande zaterdag bij de Oranjebar.  

Uitslag kwalificatie dag 10; 1. Stijn Donkers 2. Roel Geelen 3. Gian van Veen en Dennis van Steen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De elfde en voorlaatste kwalificatie dag van de 34e Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 07 september 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.