Home Nederland Hoofdnieuws Superleague: Dartteam Venlo verliest in Tilburg

Superleague: Dartteam Venlo verliest in Tilburg

Superleague_wedstrijdverslagen

Vandaag de wedstrijd tegen Real Magic Tilburg. De punten zijn bij beide teams broodnodig en dus is winnen o zo belangrijk vandaag. De Round Robin begint voor DTV heel goed. Al na 10 legs is het eerste puntje binnen voor DTV. Of dit wat zegt voor de rest van de wedstrijd… vaak niet.

In de eerste single staan Dave Proosten en Michael van Gerwen tegenover elkaar. Zij weten elkaar in evenwicht te houden tot 3-3. Michael wint het bullen en start meteen goed. Dave kan helaas niet meekomen en moet toezien hoe van Gerwen 102 uitgooit en de stand gelijkt brengt. De tweede single gaat tussen Jac Proosten en Carré van Kuik. Carré heeft echt zijn dag niet en Jac wint vrij makkelijk met 4-0. Patrick van Veldhoven en Bas Smit treden in de derde single aan. De eerste vier legs gaan met de darts mee. Hierna mist Patrick twee legs op rij een 120-finish. Dit blijkt cruciaal en Bas wint. De laatste single gaat tussen Jan Martens en Danny de Haas. Deze single gaat bepalen wie met een lichte voorsprong aan de koppels mag beginnen. De heren maken het spannend en de 7de leg brengt pas de verlossing. Met een beetje hangen en wurgen weet Jan hierin de verlossende dubbel te vinden en zo heeft DTV een lichte voorsprong

Tussenstand 2 – 3.

Nu moeten we nog 3 partijen winnen, willen we de winst mee naar Velden kunnen brengen. Dit is absoluut geen onmogelijk opgave, maar dan moet je het ook wel doen. De eerste koppel gaat tussen Patrick/Dave en Michael/Bas. De partij is zeer spannend en Patrick/Dave komen met 2-1 achter. Zij weten zich echter goed terug te vechten en winnen uiteindelijk toch de partij. In de tweede koppel wordt Geert Verhagen ingebracht voor Jan Martens. Samen met Jac mag hij proberen het vijfde punt binnen te halen. De eerste leg tegen Danny/Jan Huiskes loopt goed bij het DTV-koppel, maar daarna wil het niet meer. Danny/Jan winnen de volgende drie legs (laatste leg met 154-finish van Danny) en verkleinen zo de achterstand naar 1 punt. Jac/Geert mogen daarna gelijk in de herkansing om alsnog het vijfde punt veilig te stellen. Ook in deze partij wil het niet meer. Met veel duwwerk en wat nog meer weten zij wel nog de vijfde leg eruit te slepen, maar hierin wordt continu achter de feiten aangelopen. Michael/Bas maken voor Real Magic de stand gelijk. Het laatste koppel gaat nu om het minimale gelijkspel bij beide teams. Patrick/Dave tegen Danny/Jan. Het niveau is de eerste leg nog redelijk, maar de tweede leg is behoorlijk dramatisch. Beide koppels missen diverse beurten de dubbel. Uiteindelijk is het het koppel van Real Magic dat de dubbel één raakt en daarmee op 2-0 voor komt. Patrick/Dave komen in de derde leg nog goed terug, maar moeten in de vierde leg kansloos toekijken hoe Jan 155 uitgooit voor het vijfde punt en dus minimaal gelijkspel voor Real Magic

Tussenstand 5 – 4

De solo is erop of eronder. Patrick mag zich op gaan peppen voor deze vandaag o zo moeilijke taak. Aan de zijde van Real Magic mag Michael aantreden om de winst binnen te halen. In een mooie pot is het uiteindelijk Michael die de winst voor Real Magic binnenhaalt. Patrick heeft alles uit de tenen moeten halen, maar helaas zat het ijzer bij de dubbels toch bijna iedere leg net in de weg.

Einduitslag 6 – 4

Het is een zeer moeizame dag geweest voor beide teams. Er zaten zeker mooie legs en wedstrijden bij, maar vaak zag je de darters echt vechten aan het bord. De eerste helft van de wedstrijd ging het bij DTV nog weleens de goede kant op, maar in één keer viel werkelijk niets meer. Veel ongelukkig pijlen of bouncers op cruciale momenten. We hebben gevochten, maar helaas verloren. Dit betekent dat DTV nu op een gevaarlijke 7de plaats staat. Over twee weken is de thuiswedstrijd tegen café Takema Coevorden. Hopelijk valt dan weer alles op zijn plaats.

Statistieken:
180-scores: DTV Patrick v Veldhoven 8x, Jac Proosten. Geert Verhagen en Dave Proosten 1x
Real Magic: Michael van Gerwen 6x, Carré v. Kuik, Jan Huiskens en Danny de Haas 1x

Hoge Finishes: DTV:Jan Martens 120-100 en Patrick v. Veldhoven 106
Real Magic: Michael van Gerwen 102-121, Jan Huiskes 155, Danny de Haas 154
En Bas Smits 105