Home Nederland Hoofdnieuws Superleague: De Vrijbuiter 1 – Groeten uit Purmerend

Superleague: De Vrijbuiter 1 – Groeten uit Purmerend

Superleague_wedstrijdverslagen

Zaterdag 18 december 2010 stond de inmiddels tot klassieker gebombardeerde wedstrijd tegen Apeldoorn op het programma. Een echte klassieker omdat deze wedstrijden nu voor het derde seizoen op rij altijd gaan om de eerste plaatsen in de competitie en de wedstrijden altijd op het scherpst van de snede gestreden worden. Leuk om te weten is dat Apeldoorn nog nooit verder is gekomen dan een gelijkspel.

Wegens onzekerheden over het weer en de condities op de weg, waren we vroeg afgereisd naar Apeldoorn. Ondanks deze omstandigheden wisten ook enkele supporters uit Zaandam de reis veilig af te leggen. Even over 11 uur waren we al ter plaatsen waardoor lekker lang ingegooid kon worden. Vijf spelers had de captain tot zijn beschikking. Bas van Elk, Remco van Eijden, Richard van der Meijde, Marcel Ruiters en Erwin Renkema. Apeldoorn had als een echt Feyenoord veel nieuwe spelers gekocht en speelde met Daniel Brouwer, Jerry Hendriks, Jermaine Wattimema en Bjorn Vijge.

Purmerend begon met dezelfde opstelling als tegen Zaandam, dus helaas voor hem moest Marcel eerst toekijken hoe zijn teamgenoten aan de Round Robin begonnen.

We begonnen voorspoedig. Remco opende met een mooie 12 darter. De toon was gezet. Alleen Erwin moest een punt afstaan, waarna Bas, Richard en Remco de stand op 1-4 voor Purmerend brachten. Waarbij Remco zijn leg in 15 darts binnen haalde met een mooie 164 finish (T19-T19-Dbull). Bas verloor, maar Erwin maakte 2-5. Toen werd Apeldoorn warm en pakte 3 legs op rij en kwam daarmee op gelijke hoogte 5-5. Richard maakte nog 5-6 voor Purmerend maar toen verloren Remco en Richard. Voor het eerst kwam Apeldoorn voor te staan met 7-6. Dat wisten ze vast te houden want alleen Bas wist nog een hele mooie leg in 15 darts te winnen, met een 147 finish (T19-T18-D18). Maar Daniel wist de beslissende leg voor Apeldoorn tegen Remco binnen te halen en zo won Apeldoorn de Round Robin met 9-7. 1-0 voor Apeldoorn.

Geen tijd om te treuren want de eerste single begon met Remco van Eijden voor Purmerend tegen Bjorn Vijge. Remco schoot uit de startblokken. Na eerst 14 darts en vervolgens 11 darts, knipperde Bjorn twee keer met zijn ogen en stond hij 0-2 achter. Ook de derde leg scoorde Remco lekker, maar miste hij pijlen op de dubbel en dat straffen ze in Apeldoorn meteen af. Zo wist Bjorn zijn eigen leg te houden en maakte 1-2. Maar 17 darts later had Remco zijn voorsprong uitgebreid naar 1-3. Om vervolgens met een 14 darter zijn single te winnen en daarmee Purmerend op gelijk hoogte te brengen. 1-1.

De tweede partij ging tussen Richard van der Meijde en Jermaine Wattimema. Het zou een spannende partij worden, ook al doet de uitslag anders vermoeden. Maar beide heren hielden elkaar goed in evenwicht op een prachtig niveau. Geen leg zou boven de 18 darts komen. Richard pakte zijn eigen leg in 18 pijlen. Om vervolgens met een 14 darter Jermaine te breken. Zijn eigen derde leg haalde hij weer in 18 darts binnen. De laatste leg pakte hij in 17 darts. Eén dart teveel om 100% op zijn dubbels te scoren. 1-2 voor Purmerend.

Dan is het de beurt aan Bas van Elk. Zijn tegenstander was Daniel Brouwer. Daniel pakt zijn eigen leg in 18 pijlen. Dan mag Bas aan zijn leg beginnen. De tonnetjes zijn bij beide even weg, maar erger is dat Bas kampt met Double Trouble. Zo staat hij zijn leg af. Daniel weet dan met een mooie 170 finish een 3-0 voorsprong te pakken. Maar Bas vecht terug. Het loopt niet lekker bij Bas dus hij moet flink aan de bak. Met twee redelijke legs verkleint Bas zijn achterstand naar 3-2. Nog even zijn eigen leg houden. Maar dan gebeurt iets vreemds. Beide heren kunnen de dubbel niet raken. Ongelooflijk. Bas trekt aan het langste eind en dwingt daarmee een beslissende leg af. En in die leg is zijn eerste dubbel meteen raak en zo sleept Bas het derde punt voor Purmerend uit het vuur. 1-3.

Erwin Renkema mocht als laatste aantreden tegen Jerry Hendriks. Een partij waarin beide aan het zoeken waren. Erwin weet zijn eigen leg te houden en komt 0-1 voor. Ook Jerry behoudt zijn leg 1-1. Dan lopen de scores bij Erwin wat terug en breekt Jerry hem. 2-1 voor Jerry. Maar het werkt aanstekelijk en ook bij Jerry lopen de scores terug. Erwin krijgt 7 pijlen om terug te breken, maar dat lukt hem niet. Ook in de laatste leg verzilverd Erwin zijn kansen niet en laat hij de overwinning aan Jerry. Maar de stand is daarmee nog steeds in ons voordeel 2-3.

Tevreden over het verloop van de singles, beginnen we aan de koppels. Een sterk punt van Purmerend. Erwin maakt plaats voor Marcel die dan mooi twee koppels na elkaar kan gooien en zo de kans krijgt in de wedstrijd te komen.

Daarom beginnen we met Bas van Elk en Richard van der Meijde tegen Jerry Hendriks en Bjorn Vijge. Ze beginnen als een echt koppel. Richard pakt de scores en Bas maakt met een 86 finish 0-1. Maar dan gaat met name Bjorn lekker zijn tripples raken en breekt Apeldoorn terug. De derde leg is scorend helemaal voor Apeldoorn en ze komen 2-1 voor. Dan beginnen beide heren van Apeldoorn met 180 in de vierde leg. Purmerend gooit er 1 terug en weet de leg te winnen. In de beslissende leg lopen de tripples niet. Het punt gaat verloren en Apeldoorn komt langszij. 3-3.

Dan mag Marcel Ruiters aan de bak met Remco van Eijden. ze beginnen tegen Daniel Brouwer en Jermaine Wattimema. De eerste leg gaat naar Apeldoorn. Maar in de tweede leg breekt Purmerend meteen weer terug. Ook de derde en vierde leg gaan tegen de darts in. Daar waar het normaal een voordeel is om de beslissende leg te mogen beginnen, was het nu een nadeel. Want geheel in stijl van de rest van de koppelpartij wordt ook de laatste leg gebroken en komt Apeldoorn sinds de Roun Robin weer op voorsprong. 4-3.

Marcel Ruiters en Remco van Eijden mogen blijven staan en moeten het opnemen tegen Jerry Hendriks en Bjorn Vijge. Marcel is een beetje warm gedraaid en gooit beter met Remco mee. De eerste leg wordt binnengehaald. Ook de tweede leg weet Remco met een mooie 95 finish de kant van Purmerend op te trekken. Dan zetten Bjorn en Jerry voor de laatste keer aan en weten terug te komen tot 1-2. Maar met een lekkere 60 finish weet Marcel het punt te verzilveren. 4-4.

Tijd voor het laatste koppel. Bas van Elk en Richard van der Meijde tegen Daniel Brouwer en Jermaine Wattimema. Een belangrijke, want de winnaar kan de wedstrijd niet meer verliezen. Met name Richard begint goed, met 2 keer 140 en een 80 finish komt Purmerend 0-1 voor. Apeldoorn pakt een leg terug. Maar dan is Richard helemaal warm. 3 keer 140 in de derde leg is alleen niet genoeg en Apeldoorn breekt Purmerend, 2-1. Dan zijn Bas en Richard de tripples kwijt. Maar ook Apeldoorn begint dubbels te missen. Toch weet Apeldoorn net op tijd de dubbel te gooien en komt 5-4 voor.

Dan rest nog de solo. Remco van Eijden mag het opnemen tegen Daniel Brouwer.  Ondanks de 180 van Remco weet Daniel een 1-0 voorsprong te nemen. Maar 15 darts later is het weer gelijk. Met een mooie 129 finish komt Remco 1-2 voor. Dan volgt weer een 15 darter van Remco voor de 1-3. Dan staat Remco nog 1 leg af vanwege het missen van wat dubbels om vervolgens met zijn zoveelste 15 darter het gelijkspel veilig te stellen.

Helaas niet gewonnen maar voor ons is het gelijkspel het beste. Apeldoorn blijft daarmee 2 punten achter ons staan. De aanwezigheid van de luid aanmoedigende supporters heeft ons zeker geholpen dit resultaat neer te zetten. Allemaal heel erg bedankt dat jullie door de sneeuw helemaal naar Apeldoorn zijn gekomen!!!

Er is zes keer 180 gegooid door Purmerend. 3x door Remco van Eijden. Bas van Elk, Richard van der Meijde en Erwin Renkema gooiden ieder 1x 180.