Home Nederland Hoofdnieuws SuperLeague “Een tijdperk is voorbij voor Dart Team Venlo”

SuperLeague “Een tijdperk is voorbij voor Dart Team Venlo”

SL-wedstrijdverslag_NicoleB

Na 13 seizoen Superleague Hoofdklasse is vandaag definitief het doek gevallen. De wedstrijd vandaag tegen Havenzicht Ridderkerk I levert DTV het eerste punt van het seizoen op, maar ondanks dat is het dan toch definitief. DTV zal volgend jaar uitkomen in een van de drie overgangsklasse.

Terugkijkende op de afgelopen dertien jaar zijn er vele hoogtepunten die het team heeft gekend. Het absolute hoogtepunt is wel het landskampioenschap in het seizoen 2003-2004. Verder heeft het team vaker een tweede of derde plaats behaald. Ook de geweldige wedstrijden waarin DTV als underdog weet te winnen van teams met bekende darters zijn van die mooie herinneringen die blijven.

Buiten de sportieve hoogtepunten, zijn er ook gewoon de mooie en vooral gezellige momenten die blijven. De weekeindjes die DTV in Groningen of Sneek bleef en waarin het altijd tot laat gezellig was. Vooral het laatste weekeindje in Sneek staat nog in ieders geheugen en ook in het geheugen van de telefoons. Maar ook heel simpel het na de wedstrijd nog gezellig blijven hangen van de tegenstander. Ook vandaag was dit weer het geval. Ridderkerk en DTV hebben ondanks de degradatie nog wel een gezellige afterdartsparty gehouden.

In de overgangsklasse zullen we volgend jaar weer gaan proberen om nieuwe sportieve en mooie herinneringen op te doen.

Voor wat betreft de wedstrijd kan ik zeggen dat ik heb genoten van beide teams. Het was soms van hoog niveau en soms was het ook gewoon spannend. DTV heeft eindelijk laten zien wat voor sterke koppels het team in huis heeft. Vooral de laatste twee koppels waren sterk en daarmee is het gelijkspel dan ook binnen gesleept. In de solo was het DTV dat met 5-4 voor staat, maar Dick van Dijk weet voor Havenzicht het o zo belangrijke gelijkspel binnen te halen. Ik wil de mannen en natuurlijk ook Monique van Havenzicht bedanken voor de gezelligheid. Pas toen ik aan het verslag ging beginnen, besefte ik dat we toch echt gedegradeerd zijn. De volgende speelronde is namelijk Ambiance tegen Havenzicht. Minimaal één van de teams haalt hier punten en dus kunnen wij nog maximaal gelijk komen met de zesde plaats, maar op legsado staan we dan zevende en dus degradatie.

180-scores : 
DTV: Jac Proosten 3 keer, Pedro Heijnen en Jan Martens 2 keer en Dave Proosten 1 keer.
Havenzicht: Jan Karel en Dennis Zijderhand 3 keer en Dick van Dijk 1 keer.

Hoge finishes:
DTV: Pedro Heijnen 160 en Jan Martens 140.
Havenzicht: Dick van Dijk 156, Dennis Zijderhand 109-109-106 en Jan Karel 107.

Tekst: Nicole Bartels
.