Home Nederland Hoofdnieuws Superleague team Kremer speelt een gelijkspel bij de koploper Kjelvik

Superleague team Kremer speelt een gelijkspel bij de koploper Kjelvik

Graaf JeffreyZDM2012-221

Op zaterdag 14 december was het dan zover voor het dartsteam van Kremer uitkomende in de hoogste afdeling van de superleague. Het team moest spelen tegen de gedoodverfde titelkandidaat Kjelvik Darts uit Heino. In dit team zaten maar liefst een 4tal spelers die uitkomen in de nederlandse selectie van de NDB. Om 11.00 vertrok de grote bus met supporters en spelers richting Heino om daar dus te gaan spelen tegen Kjelvik. Om 11.50 kwam de bus aan bij de locatie .

Met de hele menigte werd er gezongen en aangemoedigd bij alle partijen. Een groot spandoek werd er neergehangen en tegen 13.00 werd er begonnen aan de wedstrijd. Voor Kjelvik Darts waren het Vincent Kamphuis, Wesley Harms, Jeffrey de Graaf en Mark Oosterhuis die speelden. Bij cafe Kremer waren Michael Stoeten, Bennie Gerrits, Christian Kist en Tim Koster die het moesten doen. Als eerste zoals elke wedstrijd moest de roundrobin gespeeld worden. Hierin waren de mannen van Kjelvik sterker en wonnen verdiend dit punt. 9-4. Tim/Michael/Bennie/Christian.

Nu kwamen de singles en hier moest Michael aantreden tegen Jeffrey de Graaf. Jeffrey kwam met 1-0 voor in 16 darts, Michael maakte gelijk met 12 darts met een 121 finisch. Daarna pakte Jeffrey met 20 darts de 2-1. Michael antwoorde met een 14 en 18 darter. Jeffrey haalde er een beslissende leg uit door de 6e leg te winnen in 21 darts. Michael wist met 16 darts de overwinning te pakken en Kremer op 1-1 te brengen. In de 2e leg was er geen eer te behalen voor Tim die met 4-0 verloor van Wesley. Wesley won zijn legs in 19-16-21-15.  In de 3e single was het Mark die overdonderdend begon tegen Christian en een 3-0! voorsprong nam. Christian rechte zijn rug en won er met steun van het publiek er 4 op rij en zodoende Kremer weer op een gelijke stand te zetten. Christian won zijn legs in 18-18-14-20 en Mark deed zijn legs in 21-17-18. De laatste single was die tussen Vincent en Bennie. Hierin was het Vincent die met 4-1 won . Bennie nam een 1-0(17 darts) voorsprong. Vincent gooide zijn legs in 17-17-15-21. Het stond voor aanvang van de koppels 3-2 voor Kjelvik. In de koppels waren wij van Kremer die verrassend 2 koppels op rij wonnen en zodoende een 4-3 voorsprong namen. Michael/Tim wonnen met 3-2 van Vincent/Jeffrey en Bennie/Christian met dezelfde cijfers van Wesley/Mark. Daarna verloren wij er 2 helaas met 3-0 en stond het nu weer 5-4 voor Kjelvik Darts.

Om nog een punt te pakken moest de sologame gewonnen worden. Om de dag een mooi besluit te geven was het aan Christian om dit te doen tegen Wesley Harms. En dat was een kolfje naar de hand van Christian die met 4-1 deze wedstrijd wist te winnen en zodoende het cafe aldaar op zijn kop te zetten. Het feest kon beginnen want als promovendus in de hoofdklasse  een gelijkspel afsnoepen van dit sterke team mag een fantastisch resultaat genoemd worden . Na de wedstrijd werd er nog gezellig nagepraat en werd er heerlijk gegeten en tegen 17.45 ging het richting VRoomshoop met allen om daar in cafe Kremer nog lekker na te vieren wat er deze dag gepresteerd is. Zaterdag 21 dec moet eral weer gespeeld worden en dan komt L&L Nederhemert op bezoek in cafe Kremer.