Home Nederland Hoofdnieuws Superleague: United Leiden onderuit tegen reserves Oranjebar

Superleague: United Leiden onderuit tegen reserves Oranjebar

Superleague_wedstrijdverslagen

United Leiden vs Oranjebar Mariahout 2 Zaterdag 18 december mocht United Leiden, de huidige nummer 3 zijn opwachting maken voor de huidige nummer 1 Oranjebar Mariahout 2. Ondanks het barre weer waren de mannen uit Mariahout mooi op tijd en kon er met de round Robin worden gestart.

United Leiden: Wim Mink, Henny v/d Ster, Dennis Zijderhand en Elmer Kralt
Oranjebar Mariahout 2: Jordy Terburg, Willem Mandigers, Leon de Geus, Bobby Biemans en Santino Broer.

Met twee teams uit de hoogste regionen kun je vuurwerk verwachten, van eventuele knikkende knieen was niet veel te merken, twee fantastisch spelende teams maar Oranjebar dat mede door vier 100+ finishes de round Robin op haar naam schrijft, keiharde uitslag 3-9, de dubbels lieten United in de steek.

0-1

Singles:
Wim – Jordy 1-4
Henny – Bobby 1-4
Dennis – Willem 4-1
Elmer – Leon 1-4

Harde cijfers weer maar toch mooie partijen, de dubbels blijven United parten spelen, heel andere uitslagen waren mogelijk echter Oranjebar weet daar wel raad mee.

1-3

Koppels
Wim/Elmer – Leon/Bobby
Een partij van het hoogste niveau, beide teams laten geweldige darts zien, alle legs gaan met de darts mee 3-2

Dennis/Henny – Jordy/Willem
Weer een partij met een geweldig niveau, Dennis en Henny vergeten echter de 2-2 te maken en verliezen deze 1-3

Wim/Elmer – Jordy/Willem
Jordy en Willem continueren hun niveau van de vorige partij en ook deze koppelwedstrijd is er één om van te smullen. Heerlijk om te zien hoe Elmer weer op zijn oude niveau staat te gooien, zo gooit hij bijvoorbeel een 162 score (3 x T18) om 36 voor Wim te laten welke direct checkt. Ook nu weten ze 3-2 te winnen en zo dit punt binnen te slepen.

Dennis/Henny – Leon/Bobby
Deze pot moet gewonnen worden om uiteindelijk met een gelijk spel nog 1 punt de dag af te kunnen sluiten, Helaas is dit niet het geval en sluiten de mannen van Oranjebar de pot met 1-3 winst af.

3-6

De solo is een pot die er eigenlijk niet meer toe doet, de volle 3 punten gaan mee naar Mariahout. Bij Oranjebar wordt Santino Broer ingebracht om de solo op te nemen tegen Wim Mink. Laatste wedstrijdpunt is uiteindelijk voor United, Wim wint met 4-1.

4-6 Einduitslag.

Meer gehoopt maar niet gekregen, een wedstrijd met zeker potentie wat ook nodig is daar United de rest van het seizoen volle bak moet gaan. Oranjebar loopt zo uit naar 8 punten voorsprong maar met nog 11 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk.

Resumé :
180 United
Henny 2 x, Dennis 3 x, Elmer 2 x, Wim 1 x
180 Oranjebar
Jordy 3 x, Willem 1 x. Leon 1 x, Bobby 4 x.
HF Oranjebar
Jordy 106F, Leon 104F, Bobby 100 & 108F

Zaterdag 8 januari reist United af naar Weert om het daar in Café zaal de Hook tegen the Fanatics op te gaan nemen.

© dbbrfan.nl 2010