Home Nederland Hoofdnieuws Team oranje onderuit in de halve tijdens de World Trophy paradarts

Team oranje onderuit in de halve tijdens de World Trophy paradarts

Aan de mooie Belgische kust in de badplaats Oostende is dit weekend de Winmau World Trophy paradarts 2022. In het Vayamundo hotel komen voor oranje uit Michelovic van Velzen (staand), Arie van der Rassel (rolstoel), Pascal van der Hoorn (staand) en Anton van Hemert (rolstoel). Dit team staat onder leiding van paradarts bondscoach Marijke Zomer en teammanager Evert Zomer.

Het team oranje heeft de halve finale bereikt, helaas bleef een droom finale tegen gastland Belgie uit. Het Nederlandse team ging met 9-6 onderuit tegen Frankrijk.  Nederland was ingedeeld in poule A met Celtic Nations, Denenmarken B, en België B.

Poules Team Event
Poule A Celtic Nations, Denenmarken B, Nederland, België B
Poule B Amerika, Duitsland A, Frankrijk, Engeland B
Poule C Hongarije, Denenmarken A, Rest of the World
Poule D België A, Duitsland B, Engeland A

De Nederlandse equipe won uiteindelijk alle poule wedstrijden waarmee ze groepswinnaar waren. Ook Belgie A, Frankrijk en Hongarije wisten als poule winnaar uit de bus te komen. In de kwartfinale wist oranje met 9-4 te winnen van het team Engeland A met spelers Matt Doe, Ian Lewis, Michael Callaghan en Kevin Stringer. Nederland mocht het in de halve finale strijd opnemen tegen Frankrijk en Belgie A tegen Hongarije waar uiteindelijk de finale Frankrijk tegen Belgie A uit kwam. 

De finale tussen Frankrijk en Belgie A zal zondag gespeeld worden. Op vrijdag tijdens het opwarm toernooi waren het beste staand koppel Foulon/Vandekerckhove door een 4-2 overwinning. Bij de rolstoelers wonnen van Belle en D’hondt nipt met 4-3 de finale.