Home Nederland Hoofdnieuws Teams Lorna Croft Friendship Cup 2013 heren en dames zijn bekend

Teams Lorna Croft Friendship Cup 2013 heren en dames zijn bekend

NDB met-cirkel transparant

De Technische Staf van de NDB heeft de teams bekend gemaakt voor de Lorna Croft Friendship Cup 2013. Bij de dames zien we naast de bekende en ervaren selectiespeelsters ook twee verrassende namen terug, Anneke Kuijten en Kristie Struker. Het herenteam bestaat volledig uit selectiespelers. De LCFC 2013 zal dit jaar op zaterdag 30 november en zondag 1 december gespeeld worden in Erkrath, een stukje over de grens bij Venlo.

De 34-jarige Kuijten, die zich net niet wist te plaatsen voor Lakeside maar wel onlangs nog actief was op de Winmau World Masters, zal haar debuut maken in het Nederlands team. Struker (23 jaar) presteerde jaren geleden al prima bij de jeugd en lijkt helemaal op de weg terug. Hoewel ze vorig jaar de selectie net mis liep krijgt ze nu dus alsnog de kans het rood-wit-blauwe shirt aan te trekken. Zowel Kuijten (2de) als Struker (3de) staan momenteel hoog genoteerd op de NDB ranking bij de dames. Naast deze twee dames komen Tamara Schuur, Karin Krappen, Rilana Erades, Sharon Prins, Anca Zijlstra en Floortje van Zanten wederom in actie. De in topvorm verkerende Aileen de Graaf is helaas verhinderd.

Bij de heren vinden we alleen selectiespelers terug in het team. Hieronder bevinden zich de ervaren Jan Dekker en Dennis te Kloese, maar ook de rankingwinnaar van afgelopen weekend Danny Noppert. Zuiderduin selectiewildcard winnaar Jeffrey de Zwaan is ook van de partij, samen met oud jeugd Europees en Wereldkampioen Jonny Nijs. Ook Remon Hurrebrink is weer geselecteerd, net als Danny Schellekens en Jeffrey de Graaf die zijn debuut zal maken.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt het vriendschappelijke duel tussen Duitsland en Nederland zowel door dames als heren gespeeld. De acht dames en acht heren worden verdeeld over vier teams van vier spelers. Deze teams spelen op zaterdag singles en koppels en op zondag wordt een individueel toernooi gespeeld. Alle wedstrijden tellen mee voor het overall klassement dat uiteindelijk de kampioen bepaald. Het evenement is zeven jaar geleden in het leven geroepen als eerbetoon aan de overleden vrouw van Olly Croft, de toenmalige voorzitter van de BDO. Nederland won vijf edities op rij, daarna bleek Duitsland tweemaal de sterkste. Vorig jaar wist Duitsland te winnen na een bizarre ontknoping.

Binnenkort wordt de exacte opstelling binnen de teams bekend gemaakt. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar www.ndbdarts.nl.