Terug 'Blik' op het Open Tilburg 2013 en nieuwe datum is bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terug 'Blik' op het Open Tilburg 2013 en nieuwe datum is bekend

Terug 'Blik' op het Open Tilburg 2013 en nieuwe datum is bekend

Het afgelopen weekend ging de SterkDarts Tour 2013 van start met het Open Tilburg 2013. Het is de start van een jaar waarin veel nieuwe toernooien aan de Tour zijn toegevoegd en nieuwe concepten als de hun intreden gaan maken. Bij deze geven wij u een terugblik op het afgelopen weekend.

Henri van Es de sterkste amateurspeler
Op vrijdagavond werd een start gemaakt met het Open Tilburg in de vorm van een amateurtoernooi. Aan dit nieuwe concept mag de top 100 van de SterkDarts Tour niet deelnemen, waardoor de toppers van de Tour ontbraken en de kans op de overwinning bij de andere deelnemers lag. Maarliefst 70 deelnemers wisten hun weg te vinden naar Café Bet Kolen. Onder hen een nieuw groot talent, namelijk de pas 10-jarige Gian van Veen, die uiteindelijk de kwartfinale haalde in de verliezersronde. In de winnaarsronde ging de finale tussen Rob Tilemans en Henri van Es. Van Es walsde over Tilemans heen met 6-0 en pakte daarmee de titel.

Sharon Roosen wint dames toernooi, Michels en De Geus pakken heren-koppel
Op de zaterdagavond waren er maarliefst 54 heren-koppels, 12 dames-koppels en 24 dames-singels aanwezig. Door de goede opkomst werden de prijzengelden in het bij de heren-koppels en dames-singels verdubbeld.

De heren koppels werden opgeschaald naar een categorie D-evenement en de Dames-singels naar een categorie B-evenement. Het heren-koppeltoernooi werd gewonnen door de als eerste geplaatste Leon de Geus en Mareno Michels. De Geus, kersvers lid van het Hemeco Pro Darts Team, bewees hiermee nogmaals waarom hij de nummer 1 is op de SterkDarts Tour.

Bij het dameskoppeltoernooi ging de winst naar Chantal van Weerden en Gabriëlle Janssen, in de finale versloegen ze Kimberly Bogemans (Be) en Saskia van Zoeren met 3-0

Het dames singeltoernooi werd gewonnen door Sharon Roosen, die dus haar titel prolongeerde. Over het gehele damessingeltoernooi verloor Roosen slechts 2 legs.

Marcel Blik wederom de sterkste op het hoofdtoernooi
Het Open Tilburg kende op de zondag zijn climax met 83 topdarters. De meest opmerkelijke opmars van de dag was van Joppe Bakens, die achtereenvolgens overwinningen boekte op Jasco van Wijk, Mark Schellekens, Davyd Venken (Be), Davy Cardiaal en Mareno Michels en daardoor de finale haalde. Aan de andere kant van het schema was het titelverdediger Marcel Blik die Kay Visser, Marco Smit, Koen Monsieurs, Tim van den Hoek en Jeffrey Sparidaans uitschakelde. In de finale liep Blik als snel uit naar een 5-2 voorsprong, Bakens kwam echter terug tot 5-5 waardoor een allesbeslissende leg aanbrak. Bakens miste 108 op dubbel 16, Blik aarzelde niet en werkte met zijn tweede dart tops weg en prolongeerde dus net als Sharon Roosen zijn titel van het Open Tilburg.

Nieuwe datum 2014 bekend
De nieuwe datums van het open Tilburg zijn bekend en wel op 24, 25 en 26 januari 2014. De opzet zal er hetzelfde uitzien als dit jaar. Op de vrijdagavond zal dus gestart worden met een amateurtoernooi, op de zaterdagavond spelen de heren-koppels en de dames zowel een koppel als singel toernooi en op de zondag vindt het hoofdtoernooi plaats.

De volledige uitslagen en meer informatie over de SterkDarts Tour vindt u op www.sterkdarts.nl
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws