Home Nederland Hoofdnieuws Terugblik op driejarige historie van het 4 Nations Tournament

Terugblik op driejarige historie van het 4 Nations Tournament

Dit weekend zal in Kirchberg in Luxemburg de vierde editie van het ‘4 Nations Tournament’ plaatsvinden. Tijdens dit toernooi zullen de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie komen. Hoe verliepen de eerste drie edities? Was Nederland succesvol? Welke spelers pakten de individuele titels?

De Nederlandse Darts Bond blikt terug.

In 2018 werd het toernooi in eigen lang georganiseerd en wel in vakantiepark ‘de Schatberg’ in Sevenum. Het werd een succes voor Nederland. Zo werden de titels gepakt bij de dames en de jongens. België pakte de herentitel en Duitsland werd kampioen bij de meisjes. Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen, Jurjen van der Velde en Christina Schuler wisten de individuele titels te winnen in Sevenum. Zou Martijn Kleermaker zijn titel dit jaar kunnen prolongeren?

Een jaar eerder gingen de vier landen de strijd met elkaar aan in België. Nederland wist daar in totaal één overalltitel te pakken en maar liefst drie individuele titels. Zo werden de jongens overallkampioen. De Nederlandse heren moesten België in 2017 voor zich dulden. De dames verloren het op een klein verschil in het algemeen klassement van Duitsland. In het individuele toernooi was Toon Greebe de gevierde man. Hij won de finale van het singletoernooi van Davy van Baelen (België) en wist in die finale een 170-finish te gooien. Bij de junioren ging de eindstrijd tussen Wessel Nijman en de Duitse Nicolas Horn en de Nederlander won: 4-1. Bij de meisjes stootte Christina Schuler door naar de finale ten koste van Veerle Hamelink. Schuler trof Rietbergen in de eindstrijd. Rietbergen won met 4-1.

De eerste editie van de 4 Nations in 2016 werd gespeeld in Duitsland. Die eerste editie was een groot succes voor onze landgenoten. De heren, dames en jongens pakten de eerste overalltitels. Bij de heren pakte Danny Noppert de individuele titel. In de finale was het met 5-4 te sterk voor Wesley Harms. De Fries verkeerde dat toernooi in bloedvorm. In de kwartfinale tegen Frans Harmsen gooide hij nog een negendarter! Bij de dames schopte Vanessa Zuidema het tot de finale. Ze miste in die finale helaas acht matchdarts voor de titel, waardoor haar Belgische opponent Nicole Delie won.

Bij de jongens ging de finale tussen Maikel Verberk en de Duitse Nico Schlund. De Nederlander won overtuigend met 4-0. De meisjesfinale in 2016 was volledig oranje. Kyana Frauenfelder gooide tegen Priscilla Steenbergen. Frauenfelder won met 4-0.