Terugblik op duels LaCo en SuperLeague van afgelopen weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op duels LaCo en SuperLeague van afgelopen weekend

Afgelopen zaterdag stond er weer een volledige speelronde op het programma voor zowel de Landelijke Competitie (LaCo) als de SuperLeague (SLN). Veel wedstrijden gingen gelijk op en dat leverde mooie wedstrijden op. Hieronder een korte terugblik.

Het regent dit seizoen 170-finishes tijdens de landelijke competities. Afgelopen speelronde werd de Big Fish door maar liefst 5 spelers gegooid: Davyd Venken, Jurjen vd Velde, Roberto van Daele, Mike Olde Kater, Wesley van Osch. Daan Bastiaansen gooide met 8 stuks de meeste 180-ers.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien. Komende zaterdag staan de volgende wedstrijden alweer op het programma.

Hoofdklasse
Café De Dissel won in Leiden hun wedstrijd met 8-2 van Café Sante en zag dat Oranjebar de strijd om de tweede plaats won, door thuis Bosgenoegen met 6-4 te verslaan. Team Winsum Sneek staat na een moeizame start nu keurig vierde, ze wonnen met 8-2 van DKE RW Repair. De Derby van Brabant werd een prooi voor de mannen van ‘t Vrijthof Allstars, ook zij wonnen met 8-2 van deDartshop. Twenty Six Urk won ten slotte van Fanatics Weert en heeft daardoor nog alle kans op handhaving.

Overgangsklasse A
De topper van de week werd gewonnen door Nitro Darts Centre Groningen, ze versloegen Legend Reen Sneek met 7-3 en nemen daardoor de koppositie over. Cafe Kremer blijft in het spoor, ze schoven SLT De Planeet met 9-1 opzij en staan derde. Vostars United haakt voorlopig af in de strijd om promotie, ze verloren verrassend met 6-4 bij Holthuis. De Moriaan deed goede zaken, ze wonnen met 6-4 van Toornsmit. De Schout/Kluin Schilderwerken pakte een puntje tegen de Makkers van Wilma en houdt zo zicht op de veilige achtste plaats. Dankzij de verrassende uitslagen ligt de strijd om handhaving weer volledig open.

Overgangsklasse B
Koploper Vrijbuiter Superleague had het lastig tegen Parkervloermeesters, maar won wel met 6-4 in Oss. De achtervolgers maakten geen fout, waardoor de strijd om promotie volledig open is. Xtreme Sport Tilburg won met 9-1 van Dart Team Klumpke, Dart Team Venlo ging met een 8-2 zege naar huis op bezoek bij De Reunie – Adroparket en Dartcafe Nouveau wist met 10-0 te winnen van SL Het Geveltje. De Burgemeester was echter de winnaar van het weekend, ze verlaten de laatste plaats door een verrassende 7-3 zege op nummer 5 De Stam Winterswijk. Hierdoor staat De Reunie – Adroparket nu onderaan, maar de strijd om handhaving is nog lang niet beslist.

Overgangsklasse C
De Barendrechtse Derby ging naar koploper Agnes en Schier, met een overduidelijke 10-0 zege op Sonny’s Darts/Agnes & Schier. De voorsprong op de nummer twee en drie werd ook nog eens vergroot, want Superleague Rotterdam en DZJ Hippo Hilversum speelden beide gelijk. Superleague Rotterdam kwam niet verder dan 5-5 op bezoek bij PrimaDarts en DZJ Hippo Hilversum verspeelde punten op bezoek bij De Ganzerik. Oranjestad United en 8-eraf Amsterdam deelden ook de punten: 5-5. ZDF Sport Pub Goes is de laatste weken goed in vorm en wonnen ook dit weekend. Ditmaal werd DV Double Bull Spakenburg met 6-4 verslagen.

LaCo Heren
In poule A ligt de strijd om de play-off na dit weekend weer helemaal open. DOGD pakte zijn laatste kans en won thuis in een spannende wedstrijd op het nippertje van de DVK, 8-9. De FDB deed ook prima zaken, op bezoek bij de DVS wonnen de Friezen met 6-11. De laatste wedstrijd in poule A werd gewonnen door DONHN. Zij versloegen de DBA met 10-7.
De RDB nam de koppositie over in poule B. In een rechtstreeks duel versloegen zij nummer 2 DBBR met 12-5. De BDC versloeg in een spannende wedstrijd DBMN met 8-9. Met nog 1 wedstrijd tegoed kunnen de Bosschenaren de koppositie heroveren. De laatste wedstrijd in poule A werd wederom 8-9. Ditmaal was het de DSWN die won op bezoek bij de VDO.

LaCo dames
Op bezoek bij koploper DONHN won de DBA ruim met 3-8. De dames uit Almere zijn hiermee het eerste team dat DONHN weet te verslaan. De DOGD was deze ronde vrij, maar staat net als de koploper al op 4 gewonnen wedstrijden. In de strijd om de laatste play-off tickets deed de DVS goede zaken. Zij wonnen met 8-3 van concurrent FDB.
In poule B was DSWN dit weekend vrij. Maar de strijd om de bovenste plaatsen ligt nog volledig open. DBMN versloeg de DID met 1-10 en zijn nu de nieuwe koploper. De RDB klimt naar de twee plaats vlak achter de koploper, dankzij een knappe 8-3 overwinning op de DBBR.

Tekst: NDB en Marko Bok