Terugblik op LaCo en SuperLeague van afgelopen weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op LaCo en SuperLeague van afgelopen weekend

Terugblik op LaCo en SuperLeague van afgelopen weekend

Afgelopen zaterdag stond er weer een volledige speelronde op het programma voor de SuperLeague (SLN) en een aantal inhaalwedstrijden voor de Landelijke Competitie (LaCo). Hieronder een korte terugblik.

De 180 scores werden afgelopen weekend rijkelijk gegooid. Tijdens de wedstrijd van Dartcafé Nouveau en De Reunie – Adroparket, gooiden alle 10 de spelers de maximale score, maar de meeste 180-ers waren deze speelronde voor: Danny Mazereeuw (9x) Willem Mandigers (8x) en Michael Plooy (7x).

SuperLeague Hoofdklasse
We hebben een nieuwe koploper in de Hoofdklasse! Oranjebar had veel moeite met Twenty Six Urk, maar boog een 2-4 achterstand om in een 6-4 zege en pakte de koppositie. Fanatics Weert hield in eigen huis namelijk Café De Dissel op 5-5 en zo raken de mannen uit Staphorst de eerste plaats kwijt aan Oranjebar. Bosgenoegen blijft in het spoor van de koploper door een 8-2 zege op Café Sante Leiden. Team Winsum Sneek won thuis met 6-4 van ‘t Vrijthof Allstars en DeDartshop blijft nog altijd puntloos na een 8-2 nederlaag in Den Haag tegen DKE RW Repair.

SuperLeague Overgangsklasse A
We beginnen onderin, daar pakten SLT De Planeet en De Moriaan beide drie hele dure en belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. SLT De Planeet versloeg Vostars United met 2-8 en De Moriaan won met dezelfde cijfers thuis van De Schout/Kluin schilderwerken. Holthuis had daardoor eigenlijk ook een zege nodig, maar ging met 8-2 onderuit bij koploper Nitro Darts Centre Groningen. Legend Reen Sneek ontving Café Kremer en blijft na de 6-4 zege de koploper op de hielen zitten. Tot slot zette Toornsmit een grote stap richting handhaving, ze versloegen Makkers van Wilma met 8-2.

SuperLeague Overgangsklasse B
Dart Team Venlo won ruim van koploper Vrijbuiter Superleague, de Venlonaren waren op weg naar een whitewash, maar de Vrijbuiter pakten alsnog de laatste twee punten en brachten de eindstand op 8-2. Xtreme Sport Tilburg staat daardoor nu bovenaan, zijn wonnen thuis met 6-4 van De Burgemeester. Vrijbuiter Superleague heeft nog een wedstrijd te goed en kan bij winst alsnog de koppositie terug veroveren. Dartcafe Nouveau boekte een zwaarbevochten 6-4 zege in de Derby van het Zuiden tegen De Reunie – Adroparket, terwijl SL Het Geveltje thuis verloor van Parketvloermeesters. Ook hier was de uitslag 4-6.

SuperLeague Overgangsklasse C
Superleague Rotterdam versloeg Agnes & Schier Barendrecht met 7-3 en komt zo op een puntje van de koploper, die wel een wedstrijd te goed heeft. Achter deze twee teams is het spannend, DZJ Hippo Hilversum blijft ondanks een 6-4 nederlaag bij 8-eraf Amsterdam derde, omdat ZDF Sport Pub Goes met 9-1 verloor van Oranjestad United. PrimaDarts deed prima zaken met een 9-1 zege op Sonny’s Darts/Agnes & Schier, maar De Ganzerik mag zich de morele winnaar van dit weekend noemen, ze boekten hun eerste zege, 2-8 in Spakenburg en verlaten daarmee de laatste plaats ten koste van datzelfde DV Double Bull Spakenburg.

LaCo Heren
In Poule B blijft de strijd om de koppositie ongekend spannend. De RDB won dit weekend met 11-6 van DSWN terwijl DBBR met 10-7 won van DBMN. Beide teams worden echter op de voet gevolgd door de VDO en BDC, die komende zaterdag tegen elkaar spelen.
In Poule A bij de heren waren reeds 2 wedstrijden eerder gespeeld. De DOGD pakte haar laatste kans op een plaats in de play-offs door in Noord-Holland koploper DONHN te verslaan. Ook de DVS boekte een hele belangrijke overwinning op de DVK en klom daarmee naar de vierde plaats. De wedstrijd tussen de DBA en FDB werd dit weekend gespeeld in Almere. De thuisploeg won 10-7 en klimt naar de tweede plaats

LaCo Dames
In poule A bij de dames stonden 2 inhaalwedstrijden gepland. De wedstrijd tussen koploper DONHN en nummer 2 DOGD is echter vorige week al gespeeld en gewonnen door de dames uit Noord-Holland. Dit weekend reisden de dames van de FDB af naar Almere voor de wedstrijd tegen de DBA. In een spannende wedstrijd trok de DBA met 6-5 nipt aan het langste eind. In de strijd om de play-offs lijkt de FDB daarmee af te haken.
In poule B stonden ook twee inhaalwedstrijden op het programma. DBMN ging op bezoek bij de DBBR en verstevigde in de Bollenstreek haar koppositie met een 10-1 zege. De andere wedstrijd werd door RDB met 10-1 gewonnen tegen DID. De RDB klimt hiermee naar de tweede plaats.

Tekst: NDB & Marko Bok

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws