Home Nederland Hoofdnieuws Terugblik op speelronde 2 van Landelijke Competitie afgelopen weekend

Terugblik op speelronde 2 van Landelijke Competitie afgelopen weekend

Afgelopen weekend stond alweer de tweede speelronde op het programma van de LaCo.
Hieronder een korte terugblik. Op de algemene LaCo pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien. Op zaterdag 5 november staan de volgende wedstrijden op het programma.

LaCo heren
In poule A deed DSWN hele goede zaken afgelopen weekend. In Den Haag kwam de DBBR op bezoek en namen de gasten knap een 0-3 voorsprong. DSWN vocht zich terug en kwam zelfs met 7-6 voor te staan, maar toen waren het de mannen uit de Bollenstreek die met twee punten op rij de 7-8 voorsprong pakten en nog 1 puntje nodig hadden voor de overwinning. Het was uiteindelijk de DSWN die met een knappe eindsprint alsnog de 9-8 overwinning veilig stelde. Met twee overwinningen op rij staan de mannen uit Den Haag voorlopig bovenaan, maar ook regerend kampioen RDB is nog steeds ongeslagen alleen waren zij deze speelronde vrij. De BDC nam revanche voor hun verloren wedstrijd in speelronde 1 en wonnen dit keer met 10-7 van de VDO. Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar gedurende de wedstrijd namen de Bosschenaren een kleine voorsprong welke ze nooit meer weggaven. Ook DBMN haakt weer aan bij de bovenste plaatsen. Na de verloren wedstrijd in speelronde 1, verscheen de DBMN ditmaal scherp aan de oche. Voor de DORA was het hun eerste wedstrijd van het seizoen, de Amsterdammers konden echter niet voorkomen dat DBMN met 10-7 hun eerste overwinning van het seizoen binnen haalde.

In poule B staan de FDB en DOGD samen met 2 punten bovenaan de ranglijst. De Friezen waren vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij tegen de DOT en bouwden hun voorsprong langzaam uit tot een knappe 12-5 overwinning. De DOGD moest echter tot het gaatje gaan om hun 2e overwinning binnen te slepen. De DVS bood knap weerstand en stond zelfs met 5-2 en 7-4 voor. DOGD vocht echter voor wat het waard was en kwam zelfs met 8-7 voor. Toen leek de wedstrijd weer te kantelen en maakten de DVS er alsnog 8-8 van. In de beslissende sologame was het echter de DOGD die de overwinning op het nippertje binnensleepte. De DBA kon ook op twee overwinningen komen als ze hadden gewonnen van de SDC. In een gelijk opgaande wedstrijd gaven beide teams elkaar niks toe en kwam de DBA met 8-7 voor. Aan het eind van de wedstrijd pakten de mannen uit Salland echter 2 punten op rij en sleepten zo alsnog hun eerste overwinning van het seizoen binnen.

LaCo dames
In beide poules bij de dames stond slechts 1 wedstrijd op het programma. In Poule A wist de DSWN nipt te winnen van de DBBR. Aan het begin van de wedstrijd pakten de dames uit Den Haag een 2-0 voorsprong, waarna de DBBR zich volledig terug vocht in de wedstrijd. Deze kleine voorsprong gaven de Haagse dames echter niet meer uit handen en sleepten een 6-5 overwinning uit het vuur.

In poule B wist de DVS de koppositie te pakken met hun 2e overwinning. De dames uit Deventer waren in de 2e speelronde met 10-1 duidelijk een maatje te groot voor de DID.